1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заштита на животните

Дискусија во 'Дом' започната од Gordana10, 27 април 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Нема правда

Јас сигурно нема сега одма да отидам во парк и да расфрлам храна со отров низ тревата. Туку тука, на чопорот што ми се собира пред двор, ми моча и сере и ми тресе крлежи! Не се случило еднаш да ја растурат кантата за ѓубре и да смрди пред дворот, па баба ми или мајка ми да го собираат тоа сред ноќ.
    Можеш ти да ме осудуваш колку сакаш, јас го кажав тоа и стојам цврсто до него. Поарно јас да го отрујам отколку тоа да ме нападне мене или некој од мојата фамилија вклучувајќи и две стари жени.
    Да му свирнам на некое куршум нема, затоа што не поседувам оружје дома. Ама да имам отров при рака, не би се двоумела да го ставам пред дворот или подобро до кантата за ѓубре кај што душкаат и растураат. Ама ич, око нема да ми трепне.

2. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Нема правда

Место цитирај по грешка стиснав ми се допаѓа :D хахаха иначе не ми се допаѓа во никој случај
    Во секој случај јас не пробувам да го сменам твојот став, зошто и да сакам неможам ти си веќе изградена личност на тие години. Мојата цел беше да ти посочам на последиците кои можат да настанат поради непромислени постапки.

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Нема правда

А ти од каде знаеш јас во каква околина сум?
    Вака ќе ти кажам, да, не совеста туку законот ме спречува. Над мене живеат скотови од луѓе, кои 20 години крадеа од нас струја преку поврзани кабли, крадеа дрва за во зима да го греат газот, крадеа се што ќе им стигне при рака. Дедо ми умре поради нив, од `склет и нервоза 13 години беше болен со излив на мозокот! Мајка ми нервно попушти поради нив.
    Така да, те молам, не зборувај напразно кога за некои работи не си запознаена. Те интересираше? Ете, читај, нека читаат сите. И доволно проблеми имам над главава периодов и уназад некое време за да ми е стало до кучешки живот.
    Уште еднаш се извинувам што мојот живот не бил розов како вашиот. Таква сум каква што животот ме научил да бидам. Затоа не ми проќењавајте кога не ме знаете која сум што сум, што имам претрпено и како сум растела. Ок? Јас сум личност каква што јас сакам да бидам. А ти и било која друга не сте компетентни да го коментирате тоа.

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Нема правда

Малку бев отсутна, ама се повратив и прочитав сe.

Eпа ако нема око да ти трепне, оди во аптека купи отров за глувци и стај покрај кантата. И не заборавај слики да прикачиш :!:

А хуман начин да се исчистат улиците има, КАСТРАЦИЈА и нема веќе парење, нема веќе кучиња. Само мачењето и касапењето да се избегне. ;)

На angelce1, doktorka-an, BoaVista и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Нема правда

Оди види на твоето дома да не му се излупил лакот на ноктињата или розе панделката да не му се изместила на лево. Ако имаш што да кажеш кажи, не да правиш микс од сите мислења овде.

Дали ти кажуваш мисли за доброто на други или кажуваш мисли кои ќе те направат да изгледаш добро во очите на други?
    Светот е исполнет со тешки одлуки, има луѓе кои се тешат дека се хуманитарци насекаде. Лесно е тоа, седиш од страна и кажуваш фини розеви работи кои немаат врска со реалноста, не се изводливи и се себични на чуден начин - но битно се чуствуваш добро за себе.

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Нема правда

Сеуште се чудам, зошто никој не искоментира ништо на ова :?: или не ви одговара да го коментирате :?:

7. Belen

Belen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    Нема правда

Колку многу не ме интересираше! Никаде не го поставив прашањето зошто. Само се бранев кога рече дека луѓето и животните ги ставам на ист приоритет. Само ти покажав дека ти си таа која е немилосрдна кон се што и пречи, животно, човек... Затоа друг пат поштеди ме од детали од твојот живот. Второ, ни ти не си компетентна да зборуваш за нашите животи. И последно, никаде не реков дека си ваква или таква личност, моето мислење за тебе или за било кој друг нема да го коментирам во несоодветни теми.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bilkata

bilkata Администратор

Се зачлени на:
    4 октомври 2008
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.682
    Нема правда

Ова е веќе претерано. Темава оди под клуч.

EDIT:
    Отклучувам, избришани се последните неколку мислења. Немојте да поставувате потресни фотографии на таков начин. Ако веќе сакате да споделите некоја слика, ставете обичен линк и предупредете за нејзината содржина!

И ве молам спуштете ја малку топката. Без лични напади и препукувања.

На De-lovely, doktorka-an, Smilly и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Нема правда

Колку повеќе ги запознавам луѓето, толку повеќе ги сакам животните!

На Juicy03, spellbound, angelce1 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Нема правда

Сликите се избришани,ама јас ги видов сите пред тоа и можам да кажам дека беа многу потресни.Е сега да кажам нешто во врска со тоа.
    Значи никој не спомна мачење и касапење.Ние сакаме да ги снема,ама на похуман начин т.е. со успивање.Тие што онака ги мачеле се некој мизерни персони и се исклучоци од масата.

Според мене уште попотресно е кога ќе видиш некој онака нападнат од куче кој мора цел живот со лузни да шета.Рачунајте дека на тој човек цел живот му е зае*ан и цел живот само трауми ќе има.Па на крај краева дур шетам јас унаказена ќе го отрујам па кој упм.

И тие сликите незнам кој ги објави за лица кои биле нападнати или убиени од човек.Тоа нема никаква допирна точка со темава.Тие лица кога-тогаш ќе одговараат пред законот.Кучето скитник никаде нема да одговара,тоа само ќе продолжи да напаѓа.
    Вака успиј го и ние раат и тоа без маки.

На TheKiketoo, macysh и Offspring им се допаѓа ова.
  11. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    333
    Нема правда

Што убаво си размислуваш,успијте ги и нема маки....Аплауз млада дамо аплауз :^) Да беше така лесно и така просто решливо ехеее само пудлички со црвени машнички ќе шетаа по улициве..Не велам дека некои се опасни од уличарскиве кученца ама има решение тие мислам дека не се ни вакцинирани ни ништо,не напаѓа куче без причина,да функционираше се како што треба во државава требаше да се има еден цел сервис кој ќе работи на тие кучиња сосе вакцинација сосе кастрирање и тн...а најлесно е да ги успиеме,ова што сите вие го говорите дека најлесно е да се убијат дека треба да ги нема трауми чуда и што ти ја не никогаш не сте чувале кутре и не сте ја осетиле нивната љубов глава сечам дека кога шетате на улица ако ви пријде некое кутренце макар и најдобро чувано чисто чувано во домашни услови,срипувате еднаш двапати па паничите како лок нес пред очи да ви излегол,па потоа згора на се на газдата со пцовкии...ехеее каде живееме !

На BoaVista, Belen и LaLy им се допаѓа ова.
  12. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Нема правда

Ми падна ова во очи со Лок Нес! само да ти кажам дека Лок Нес е езеро, а во него демек живее чудовиште(праживотно) наречено- Неси! :!: значи, ако ми излезе мене Лок нес пред очи(езерото) јас нема да се исплашам, а ако ми излезе Неси(што чисто сумљам) е тогаш е друга приказна!
    Морав да го појаснам ова за да не живееш во заблуда!

Инаку да се вратиме на темата, што се запнале во ова кучињата ма? Едни се сетиле да бидат на нивна страна, што ги правело-Хумани!!! А другите се против нив, па ги правите-нечовечни, убијци, криминалци!
    Потоа се мешате во приватниот живот на членовите, па пецкате!
    На крај ставате без везни слики што не му е тука местото, па и го пукнавте филмот на Билката, па мораше да се замара и со бришење на постови и слики тука во оваа тема, на која патем, насловот не и е воопшто својствен со тоа што се пишува тука! :!:
    Имаше еден мал број членови тука што убаво се изјаснија за бездомните животни, но тие не ви беа интересни, баравте некои што немаат влакна на јазикот и кажуваат се` што мислат без пардон, па тука настапи на сцена еден картел и почна да цитира и препукува! Еве и јас бев против кучињата скитници, но мене никој не ме цитираше, зошто?? затоа што бев прибрана во зборовите!
    Заклучок- вие барате некој што буквално си го кажува своето мислење што можеби ги имам и јас, но не се изразувам толку лошо! И тогаш- јас сум ви ок, но некои други-не! затоа што вам не ви се допаднале! А не затоа што не ги сакаат “кутрите кученца“ што имаат рани по кожата и знаат да бидат многу опасни!!!
    јас кога шетам низ парк и ќе здогледам убаво куче како се шета со својот газда, застанувам да го погалам, но кга ќе видам некое болно бегам што подалеку!
    Не се правете толку хумани, бидејќи-не сте!!! сигурна сум јас повеќе пати сум дала леб или кифла на куче скитник отколку сите вие заедно што се правите толку хумани и добри кон нив!!! Мислите дека со вашите зборови ќе допрете до некој и ќе ви рече браво! Вие само знаете да врѓате тука и да кажувате кој каков карактер има!!!

На TheKiketoo, LaLy и starfish им се допаѓа ова.
  13. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    333
    Нема правда

Е ме просветли отсега натаму не живеам веќе во заблуда ми олесна ;) Шала на страна не мора да буквализираш толку,поентата ми беше пометафорична, за било кое чудовиште можеше да стане збор,називот ми текна во моментот додека го пишував постот,а целта сум ја постигнала штом веднаш се сети на Неси што треба да е што?-чудовиште...типичен буквализам...
    Околу темава ,не ме интересира кој колку е хуман за тоа постојат организации можат да се покренат акции за да се подигне свеста на луѓево,да не бегаат од скитници како од ѓавол,и што уште не треба проблемот да се решава на повисоко ниво како и да е.И јас би побегнала од болно куче ете признавам ако претставува опасност за моето здравје на мои деца внуци итн.....Но не е во ред да се фрлаат отрови ,моето милениче треба да настрада??!!!Имаш телефон јави се кај надлежни тие нека решаваат не да убиваш ,или нема гајле тоа куче е животно де не е човек!! :^) позз

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  14. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Нема правда

знаеш зошто се сетив на Неси! затоа што само таа живее во Лок Нес! и се разбира дека не е чудовиште, но така ја викаат! Затоа си напишав во заграда-праживотно!
    а значи и ти признаваш дека ќе избегаш од болното куче?? Зошто тогаш некои се прават Ангели?? Демек ќе одат тие и ќе го галат кутрото оти е болникаво... Па човек да е скитник болен ќе избегаат а не куче!!!

15. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    333
    Нема правда

Па тоа што ќе избегам не ме прави нехумана,едноставно постојат органи,постојат ветеринари што треба да се справат со тоа куче,а не да го згрижувам па на себе да навлечам некоја зараза имам и мои блиски ....би се обратила таму кај што треба во секој случај нема да си заминам и да заборавам на тоа јадно куче...Доаѓаме до заклучокот дека државата треба да се погрижи за бездомниците ни ти ни никој друг ,треба да се кастрираат да се стерилизираат скитнициве тие што им нема спас да се успијат тие кои се со неизлечлива болест велам...А ти како да кажам се силиш поради едно твое лошо искуство кое ти се врежало во глава што е нормално траума е траума се случило и под впечатоци на таа траума имаш омраза спрема сите скитници или воопшто кон сите кучиња кон сите ли омраза имаш?Епа еве уште една метафора,и не ме сфаќај буквално како што една форумџика и се фати за циганот :) па за циганите зборевте неколку поста....ако еден дечко тебе те разочара потоа нема никогаш да се заљубиш повторно ќе ги мрзиш сите машки створења??МЕТАФОРИЧНО кажано беше те молам немој да рипнеш да се караш....ај пробај поработи на траумата нека се разбуди нешто човечко во тебе,тоа што си напатена во животот нема ама баш никаква врска со оваа тема .....Сите ќе се согласиме дека за бездомниците треба згрижување,тука нема грешка ама згрижување и убивање се сосема различни нешта....поздрав

16. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Нема правда

Епа ајде сега да ти одговорам! Најпрво, мојот пост погоре, тој подолгиот!-прочитај го уште еднаш! така ќе видиш дека јас не ги мразам кучињата, не сакам да ги убијам, не носам некои си трауми од нив!
    Прочитај убаво и ќе сфатиш! за да не пишувам пак! ок?
    Друга работа, јас нема да рипнам да се карам, тоа ретко се случува! не мразам јас скитници, но не сакам да ми ја загрозат безбедноста! Јас лично чувам огромен шарпланинец во двор и тоа е доказ дека не ги мразам кучињата! Ама страшно ме нервираат овие “хуманисти“ тука што се залагаат за права на кучињата, а како што веќе напоменав- сигурна сум, јас повеќе пати сум нахранила куче скитник отколку тие сите заедно!!!

а и да редактирам нешто- јас не учествував во таа расправија за циганите!!!

17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.300
    Нема правда

Сакаш да кажеш дека секогаш кога ќе видиш куче скитник тебе тоа ти зараснува на срце, ти замилува и никогаш не го забораваш??????? Или гледаш рането куче и веднаш ѕвониш на надлежните и чекаш таму додека тие не дојдат да интервенираат??? Ма даааааааај

18. Belen

Belen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    Нема правда

За Оззи,
    Зошто воопшто сите се дрзнувате да зборувате дека сме ние лажни хуманисти? Тоа прави подобро да се чувствувате? Од кај ти знаеш колку скитници имам нахрането и вдомено? Од каде знаеш, па ти дава право тоа вака да зборуваш?

19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Нема правда

зошто мислиш дека тоа прави да се чувствувам подобро?? Па јас секогаш се чувствувам добро! не треба да обвинам некој па да ми биде подобро!
    Јас кажав така, затоа што ако некој каже нешто лошо одма почнувате да вреѓате!
    Хуманите луѓе не се фалат јавно! Не се караат и не вреѓаат ако некој не мисли како нив!

На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    333
    Нема правда

Значи не се пофалив дека сум хумана туку искрено напишав дека кога би видела куче кое шири зараза не би му се доближила,повторно буквално сфаќање на постовиве не е дека цел живот јас нема да го заборавам тоа куче бре луѓе ,туку нема да се направам дека ништо не сум затекнала би се обратила каде треба некој сигурно би можел да превземе нешто ветеринар , служба да го згрижи.... Лоли поп ти да затекнеш куче во некоја незавидна состојба нема да се јавиш веднаш на надлежни???Ози епа извини има мн мислења ако ти не учествуваше околу циганите и др чуда ако општо сакаш животни тоа е во ред ,ама не се сили дека ќе убиваш дека ќе правиш незнам што,мислам дека можеби само си збориш од срце што како би направила такви нагони ти се појавуваат за скитнициве да ги отруеш убиеш и тн а не би направила сепак ништо само си ги кажуваш длабоко скриените желби,а знаеш дека последиците се неизбежни и знаеш дека не би можела да живееш со себе ,што ќе правиш што???ќе ги убиеш па ќе манијачиш низ прозор да видиш кој ќе го собере безживотното тело на кучето??па и на крај краишта се откажувам од дискусијава неможеме да се докажеме секој симисли како што си мисли ,а која ви е сатисфакцијата да им докажувате на наводно хуманите луѓе дека не се тоа незнам....нема зошто да се лажеме не се знаеме форум е зошто да се правам хумана пред вас??позз

На Belen му/ѝ се допаѓа ова.