1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заштита при сексуален однос

Дискусија во 'Секс' започната од Viiiiip, 31 јануари 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.927

Кондомите со спермицитен лубрикант обично содржат Ноноксиол 9, кој да, ги убива смерматозоидите, само не сум сигурна колку оваа количина на спермицит е доволна за тоа...
    Од друга страна некои истражувања покажале дека доколку ваквите кондоми се употребуваат претерано често ги надразнуваат вагината и пенисот и го зголемуваат ризикот за здобивање на ХИВ вирусот.... нормално ако има од каде да се пренесе... исто така можно е да предизвикаат алергиска реакција или инфекција па препорачливо е доколку приметите некоја промена да престанете да ги користите кондомите со Ноноксиол 9.

2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас си лапам таблетки и мирна глава.
    На почеток ми се случуваше да заборавам да се напијам, ама за кратко време се навикнав и сеа ми доаѓа сама мислата во тоа време, ко програмирана сум :)

Според мене за стандард партнер на кого му верувате најдобро е апчиња, а менување на партнери најдобро кондом

3. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Кои кондоми според вас се најдобри и кои кондоми ги практикувате? Млада сум и нејќам дете, па сакам да знам што да користам за да имам опуштен секс :D

4. sweetypie

sweetypie Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    durex :) досега немало промаш ( пу пу да не се заречам) :D

На Tannaa13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Може ќе Ви звучи лудо, ама со дечко ми досега (3 год) само еднаш имаме користено кондом и далеку понеубаво е отколку без кондом. Си го знам партнерот и тој мене, ја знам неговата хигиена и фала богу досега никакви инфекции или не знам што се има појавено. Сигурно ако има некој проблем ќе ми каже или јас нему и заедно ќе се справиме. А и донекаде далеку посигурно ми е. Секогаш ејакуира надвор, така што не се замарам со скинат кондом, па страв, па апчиња после тоа итн. Досега ниеднаш не се случило да се сомневам во бременост (пошто нема повод) и да правам тестови, да се хистеришем. Ем си уживам, ем не се замарам (да не се урочам). :$

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Мене сексот со кондом ми е поубав (верувале или не) затоа што сум поопуштена. Кога имавме без кондом ми каснеше, па затоа решивме дека сигурно си е сигурно и продолживме да ги користиме. Има разлика, но не е толку голема за да се ризикува, барем не сега за сега кога не е време за бебе.

7. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    мн ретко користиме кондоми ама кога ги користме тоа се дурекс

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Освен Дурекс, кои повеќето ќе ти ги препорачаат, квалитет на исто ниво како нив имаат и Lifestyle, кои за разлика од Дурекс се понепознати за народот па и затоа доста поевтини. Јас лично ретко купувам Дурекс, баш поради тоа што ми се доста поевтини Лајфстајл (60ден во Зегин се), а се со многу сличен квалитет и ниту еднаш не ми се скинале во долгогодшно искуство со нив.

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Досега Durex се покажале најдобри, а и Sportex исто така не се лоши.

10. Denna

Denna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    87
    Јас би сакала да пробам со таблети,ама поима немам што,како!! значи апсолутно ништо :tmi: Какви постојат,има ли разлика меѓу нив и која е? Можат ли да се земаат на своја рака и дали постои некаква опасност од истите? Некое пореметување на хормони или дебелеење? :$

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ќе си идеш на гиноколог, ќе си направиш преглед и ќе ти препише. Се зимаат и без рецепт, ама не би ти препорачала на своја рака. Нормално дека може да имаат и негативни последици, затоа е тука гинекологот да ти каже дали смееш да ги користиш или не. И ќе ти објасни се што те интересира. Ако е се во ред, и ти ги препише тогаш нема страв од пореметување хормони, дебелеење и такви ствари

12. neltu

neltu Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Поназад прочитав дека durex love има 4 кондоми внатре. Досега сме користеле само sportex и знам дека има 3 кондома и еден лубрикат.

Дај кажете во кои други има по 4 кондоми или само во durex love, и колку пари се?

13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.523

Од мое искуство, само во Durex love сум сретнала 4 кондоми. Искрено, не знам баш колку пари се, одамна не користиме, па не сум во тек со цените. :tmi: Инаку, не се ништо посебно.

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Durex или Lifestyle кога не го познавате партнерот доволно, Спортекс пукаат ко меурчиња - не се добри.

Инаку со постојан партнер најдобро е да се користат апчиња, денес има голем избор и не се толку штетни како порано а плус и си одите редовно на преглед кај гинекологот така да под контрола сте.

15. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    718
    Точно по 4 се, ама нас ни беа ептен тесни не ми се допаднаа, ок ние немавме секс ама пробувавме, не ни се навлекуваше кондомот. Инаку пред 5-6 месеци или повеќе беа 108 денари во Зегин :wasntme: Другите на Дурекс кои ги имаме пробувано имале по 3, така да најверојатно само тие се со 4.

16. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    Ние користиме спортекс,лајфстајл ги користевме но не можеме да најдеме каде се продаваат сега.Инаку и дурексот е добар ,но е премнгу скап 130 ден бреееееее што е многу многу е :(

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    ^^
    Лајвстајл барај ги само по аптеки, во Зегин се 60ден, а квалитетот според мене е скоро ист како на Дурекс. Со дечко ми купуваме само Лајфстајл.

18. Svetilka

Svetilka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    15
    За контрацепција користам апчиња и досега не сум имала непријатни изненадувња, а скоро секогаш ме полни со сперма и двете тури, бидејки тоа ни е стандард по 2 партии едно по друго.

19. Ani.taa

Ani.taa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Јас користам пилули за контрацепција веке една година, па фала Богу не сум приметила несакани дејства ;)

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    769
    Devojki kazete mi koi apcinja za zastita se najdoari i so najmali nesakani efekti,t.e.podnoslivi za organizmot.Kolku kostaat? Jas dosega praktikuvav prekinat odnos,ama u zadnje vreme ne sum najsigurna u decko mi...pocna da zabusava,pa da prezemam nekoi merki koga veke toj ne saka da upotrebuva kondom.bolje spreciti nego leciti,neli?!