Ама немам од каде да најдам на пазар3 и реклама5 нема.Само еден оглас имаше ама уште биле мали на 8-9 март ќе ги продавал
Итнo ти требa? Јaс викaм дa не се брзaш, дa прoчитaш нештo пoвеќе зa нив, пa дa земеш. Тaмaн дo 8-9 мaрт и зaјчетo ќе биде спремнo зa земaње и ти ќе бидеш спремнa зa дa гo земеш. Вo пет шoп немaш гaрaнцијa декa зaјчињaтa се здрaви и не знaеш oд кaде се земени, a oд привaтен oдгледувaч бaрем ќе мoжеш дa ги видиш рoдителите и вo кoи услoви се рaстени зaјчињaтa.
Не сум чувaлa претхoднo, нo мнoгу луѓе викaaт декa не мирисaaт. Сo мaчкaтa не би требaлo дa имa прoблеми, имa зaјци штo рaстaт сo ртoви (кучињa зa лoв нa зaјaк) и супер се слoжувaле. Мoжеш дa гo нoсиш нaдвoр сo специјaлен грaдник, сaмo кoгa ќе биде дoвoлнo тoплo и дoвoлнo лaднo. Тие издржувaaт лaднo, нo дa не се ризикувa. А, дa, вo летнo време не смеaт нaдвoр нa гoрештините, oсвен aкo не е целo време пoд сенкa и нa тревa. Прoгуглaј нештo и зa исхрaнa нa зaјaк.
Зајка моја станала цела мома па сакам да и земам нов кафез да се шири повеќе. Познавате некој што изработува (не дрвен туку доле пластика, а горе како ограда) или каде има поголем избор да и купам готов?
Denes go dobiv na podarok. Prethodno ne sum imala milenice,nemam iskustvo.Moevo nekolku minuti sedese mirno vo kafezot,mirisase okolu sebe,sega ete go i jade i pie i se pentari po resetkite. Epten e milo. I koga sakas da go pogalis ne bega. Ne e divo
Оф ме потсети на Дуле мој Кога бев мала имав бел зајак, ама тогаш и имав поубав двор па му јадеше на тато зелките и морковите од бавчата Тато уште се нервира оти не го заклал, многу бил дебел (јас уште се сомневам)
Dusicka mnogu e mil. Edvaj cekam kukjickata da mu ja namontiraat da ima mesto da se dvizi,zal mi e vaka da go gledam. Od mene ne bega,se gali,ama nekoj drug koga ke mu se doblizi se plasi celoto vo topce se sobira.
Додека се мали така прават ,после здивува.. Јас во кафез отворен го чував , лом правеше .. Што раса е?
@Petra777 Ova e Deutsche Widder (germanski oven ?). Jas za sega ne go pustam niz doma,od utre ke si ima kukjicka i ke si trca po dvorot
Пред некој ден сакав да купам мал бел зајак, оние со џуџест раст што се но добив закана од мајка ми ако го купам да се вратам дома да си ги соберам работите и мачорот кој веќе го чувам и да се селам. А колку беше само сладок!
Те молам да ми кажеш од каде ти е оваа раса на зајак?? неможам никаде да најдам вакво... прслатко е!!!
Мојот е купен во Германија,каде што живеам,кај нас не знам дали ги има. Инаку побарај,овие со вака големи ушиња што им висат,многу се помили од другите,не се плашат,си играат. Имав и од другите,не даваше да се пипне само бегаше.