Заљубена во трет братучед ...

Дискусија во 'Канта' започната од lookatme, 1 април 2013.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lookatme

lookatme Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Знам дека е шокирачки насловов, ама тоа е. Го знам веќе неколку години и имавме само едно здраво, многу ми се свиѓаше дечково... Има девојка долго време. И дојде време кога се преселија кај мене во маало. И што се случи. ПОЛУДЕВ... се додека мајка ми не ми рече... Ејј овие нови соседи ни се роднини :О :О :О Кога ми кажа дека ми е трет братучед потонав....... А веќе над 4-5 години го свиѓав многу многу премногу... дури и се заљубив.. јас имам 20 он 22 .... ХЕЛП?!?! о.О скоро секој ден се собираме "деца" од маало и многу ми е незгодно кога и тој ќе ме погледне :(

2. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Се заљуби , ама не знаеше дека ти е братучед. Мора да најдеш начин да го исфрлиш од глава . Блиски роднини сте, ептен ...

3. tipce22

tipce22 Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    16
    kako prvo 3 bratuced e posleden prsten od roda a kako vtoro teraj si i ne se sekiraj ljubovta e najbitna a vo tvojov slucaj rodnini ste 10 %posto a ne ste rodnini 90% a i sepak retko koj veke se poznava so tret bratuced pozzz
    [mod-kirilica:1i8n5vm0][/mod-kirilica:1i8n5vm0]

4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    познавам многу луге кои се трети братуцеди а се во брак,(дури познавам и едни втори братуцеди кои се во брак и имат здрави и живи деца),такада не се секирај тоа е далечна рода и рециси и не се смета веке за рода како што кажаа пред мене 3 братучедовци ретко кои и се знаат,ако и типов е заинтересиран за тебе терај и не се секирај

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Законски нема никаков проблем, зашто за брачна пречка се сметаат роднини до прв братучед.
    Значи според закон возможно е и со втор братучед, што значи дека за трет исто нема законски проблем.
    Е се биолошки и морално и незнам од кои аспекти како се сваќа, секој различно.
    Јас искрено не би сакала да имам врска со трет братучед.

На 1234567890111234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Девојќи а што кога прв братучед е заљубен во мене никако неможам да му докажам јас имам дечко веќе 5годишна врска тој има девојка но кога и да најде прилика он мора да ми збори за тоа колку ме сака кажете ми што да направам за да свати дека тоа неможе да се случи постојано кога се на гости кај баба ми се обидувам да го избегнувам порано бевме не разделни заедно на кафе одевме и со исто друштво се дружевме , но откако дознав мн ми е неприетно да бидам во негова близина

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    9.451
    мила,навистина ли :o ?ако е помал од тебе,логично е да помешал блискост,но сепак премногу сте рода,прв братучед ти е.совет:биди што подалеку од него,ќе се освести некако!па побогу на кој би му било пријатно такво нешто :devil:

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  8. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Мила 4 год сме разлика он е помал се обидов на сите можни начини да му објаснам но тој не ме разбира и единствено нешто што ми остана е да ги избришам сите контакти со него ниту он кај мене на кафе ни јас кај него или пак ако се на гости кај нас јас сум излезена или имам за учење постојано нешто морам да измислам само да не сум во негова близина

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Доколку не можиш никако да го оттргниш кажи му на родителите...Не е нормално да е заљубен во тебе,како само го помислил тоа...Можам да замислам само како се осеќаш...

10. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336

Леле,нема ништо од инцести се е ок :$ :o :$

11. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    На мојте да им кажам нема потреба , а на неговите и да кажам џабе е тоа дете е научено дека се се врти околу пари неговите имаат сопствен бизинис и мислам дека ниедно дете на 17 год не добива месечно 15000 на сметка они никогаш не разговарале како родители со него само учи и ќе имаш се да он одличен е и учи зошто само за да има се што ќе посака ,јас ќе останам на ова да не комуницирам со него и толку а он еден ден ќе свати самиот.

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    lookatme, не се потресувај. Постави си една слика, како ќе ти течеше животот ако не го видеше-зошто првенствено си немала ништо со него.
    Ќе беше трагично и проблематично ако сте имале нешто, и тогаш и ќе те разберев дека е тешко да се прекине сетоа тоа, и дека можеби тоа била вистинска љубов. Но вака....сметам дека проблемот е само во твојата глава, треба да свртиш нов лист да си речеш себеси неколку реченици, и после кратко време се ќе биде подобро.

13. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Хипстер морам да те корегирам.Законски е забрането до 1во колено права линија,односно мајка татко брат сестра посвоеник посвоител и 3то колено странична линија а тоа се братучеди,тетки чичковци стрини...Односно до 3ти братучеди е забрането.

Но, настрана од законот.Не разбирам,при 6 милијарди луге на планетава зарем вие ке ризикувате и ке водите по рекла казала муабети дека ете доколку остварите однос со роднина се ке биде во ред со вас и вашето семејство? Зарем сте спремни на тој ризик ?
    Никогаш не би ја искушувала мајка природа.Може ке слушнам уште 100 муабети дека брат и сестра имаат нормално дете и нормално семејство па дали тоа значи дека сите треба во брак да стапуваме со браката и сестрите ?
    Не дај боже се деси компликација некоја зарем сте спремни цел живот да живеете со совеста ваша дека ете можеби тоа е ваша вина,дека мајка природа си го земала на свој начин данокот за тоа што со роднина сте се сплеткале.
    Љубовта доага и си оди.Поготово кога сме млади.Животот е пред нас.Немора да го запустиме и да го ставаме на ризик без потреба.Денес ти се допага братучедот,утре ке запонаеш нов дечко што верувај ке ти се допага многу повеке од него и најбитно од се нема да ти биде роднина.
    Стварно не разбирам што си мислите со паметот кога воопшто помислувате дека може да имате нешто со некој роднина.Млади сте уживајте во животот,не си ја ставајте на коцка судбината.

На 1234567890111234 и Snow-Queen им се допаѓа ова.
  14. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    228
    Грешка си ако веќе прајме муабет за законски.Во прaва линија е забрането,а во странична дури на втори братучеди им е дозволено да склучат брак

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Мама и тато се трети братучеди ;)

16. lookatme

lookatme Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Бев со него. Еднаш. т.е се мувавме...

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^тоа не е ништо,...нешто е ти да си била во врска да си се приврзала кон него.

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    SuperGirl24 тоа што го пишав е вистинито, зашто е од закон копирано, а башка и го знам зашто го имам учено.
    Еве ти и цитат
    Убаво е да се знае, ако ништо друго.
    Морално нема да кометирам, зашто секој различно сваќа и секој различно гледа на работите, а не сакам да судам.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    228
    Значи од втори братучеди е дозволено е да се склучи брак, тие се трети.Законот тоа го дозволува!Дали моралот го дозволува е друго прашање.Јас не го гледам многу трагично,но најдобро да си премолчам.Лесно е на друг да му кажвиш 'Абе оди со трет братучед гајле ти е далечен роднина ти е',а недај Боже тебе да ти се случи такво нешто. :!:

20. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    мала сум за да коментирам..ама ќе си кажам еве мојата комшивка сега ќе прави свадба а идниот маж и е трети братучед :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.