За прв пат направив ќофтиња од тиквички. Рецептот го видов тука на форумов. И мора да признаам дека беа превкусни. Мњам..
За прв пат.. да преведам 10 стр.. од српски на мак.. за семинарска за мајка ми.. никогаш не сум учела српски.. а татко ми се воодушеви.. ми вели од кај толку ти српски да разбираш
За прв пат се чувствувам збунето и несигурно во врска со еден од моите соништа. Сега кога сум толку блиску до остварување, наоѓам изговори, а всушност се плашам. А и самата незнам зошто...
За прв пат се подскарав со дечкото лелее и јас го дочекав тоа Пс:прв дечко мие па затоа ми падна така чудно...
Душо штом сте се подскарале, не е страшно, веќе почнувате да се загревате П.С многу поубаво е после мирењето
За прв пат баба ми ја погледнав со други очи. Како ја болеше забот, се премачи. Од срце ќе и ги дадам последните пари кои и така се премалку нека го извади утре. Срцето ме заболе...
за прв пат отидов да ми го испитаат шекерот во крвта-џабе тоолку солзи пролеав, се испаничив, е во граници на нормалата се загледав во дечко од партија-дел од раководството -за да сватам на крајот дека треба сериозно да го скролам и нема шанси ништо да се случи колку и да сме слични еден на друг-да не остават сами има да се испотепаме а најпрво и тоа како да се испокараме како ме нервира на моменти