Благодарна сум на Бога за здравите деца, за мажот кој е тврд орев со најчисто срце.... за тоа што ми е подршка за се во животот... Благодарна што 25-те години кои беа исполнети со нервози, неправди, ниски удари Бог ги виде и ги замени со прекрасна сегашност.... Благодарна сум што Бог ми даде се она што имам сега.....
За премногу работи. Благодарна сум што имам кров над главата, топол дом. Што имам чиста вода и редовен оброк. За здравјето на најмилите. За моето здравје. За мачките.
Благодарна сум на мајчинството. На мојата мајка, царица. На ќерка ми, моето богатство. На другарка ми која се породи, поради која синоќа ги јадев највкусните мекици, не зошто беа направени на посебен начин, туку зошто емоциите беа пресилни и преубави. Благодарна сум на аналгинот. Среќа па ми помага при лесен мамурлук. Благодарна сум на сонцето, што во моментов додека го куцам ова ме топли на најубав утрински начин на почетокот на овој преубав пролетен ден.
Благодарна сум на супата што си ја напраив вчера. Бидејќи конечно ми испадна ко што сакав, и зачинета со бибер и ѓумбир беше еден од повкусните оброци периодов што сум си ги напраила. Ја мислам денес, приквечер може нова тура да си напраам. Благодарна сум на подкастот на Jay Shetty, пошо често има интересни гости и утрово ислушав одлична епизода - https://open.spotify.com/episode/2WI5NdjaeTbqu7mAIRHTmK?si=_HMTT1IQTGyVjbIITu-nuw - многу ме инспирираше. Благодарна сум на другарка ми што ми верува и ми пушти фотче да ја видам бебушка, јеееј.
Благодарна сум на другарството со колешка ми, што ми даде прилика да учествувам во славењето на нејзинатата свадба. Благодарна сум му на телово што соработуваше откако се породив, и фустанот за на свадба супер ми стои. Благодарна сум му на маж ми.
Znaete za ona video kade Snup Dog vika, sakam da si se zablagodaram na sebe, zatoa sto veruvav vo sebe. Kade bev, a kade sum sega. Srekna sum poradi toa sto se izboriv za moznosta da ne moram da trpam nikogo. I ottuka se poteknuva, srekna sum sama so sebe, uzivam vo sopstvenoto drustvo i mnogu sum gorda na sebe. Mojot zen se moite 3 deca, mojot prekrasen soprug i mojot mal biznis. Za drugo nemam vreme, ni zelba, a ni volja. Dovolno.
Благодарна сум на пролетта, расцветаната природа, инсектите, топлината и ветрето. Благодарна сум на мезево, узово, мевцево. Обожавам да си мезам полека, да си уживам во убавото време, да си муабетам лабаво, да си слушам музиче. Благодарана сум на сладоледот. Денес мераклиски и хедонистички расположена.
На Бога што ми дава живот и здравје. На себе бидејќи се трудам да бидам најдобрата верзија од себе. На оние што ме повредиле во животот
Благодарна сум си првенствено на себе. За се што преживеав иако мислев дека нема и за се што постигнав САМА. Благодарна сум што сум жива. Благодарна сум му на универзумот и верувам во него безгранично. Благодарна сум за надежта што ја имам и покрај се, вербата што ми вели дека еден ден се ќе биде подобро. Благодарна сум им на родителите, какви и да ни се односите, ми овозможиле многу работи и знам дека ме сакаат на некој нивен начин.
Благодарна сум што сум жива и што сите мои најсакани се живи, здрави и можеме да се гледаме, дружиме и сакаме. Животот е скапоцен. Благодарна сум за сè што мајка ми има направено за мене и што ме "изнела на прав пат". Благодарна сум на нејзиното трпение, пожртвуваност и воспитување. Благодарна сум што успеав во најлошиот период од мојот живот - средно - да излезам од црната дупка во која имав заглавено, ментално и емотивно. Што не се предадов. Што преживеав. Благодарна сум на силата што сум ја имала тогаш, за да денес бидам тука каде што сум.
Благодарна сум што сум се родила пред 33 години, ја имам привилегијата да живеам. Благодарна сум за сета љубов и почит што ја добивам. Благодарна сум на што ја добив.