Ве молам за препорака и искуство со неурофидбек третмани за подобрување на внимание и концентрација кај дете што подоцна прозборело и има задоцнет развој.
Би ти ја препорачала Весна во Валандово, а од сега брзо има термини и во Штип, нормално ако ви одговара според место на живеење . Наши блиски го носеа детето кое наликуваше по симптомите дека има аутизам, дури и по болници таква дијагноза им даваа. После првите 20 третмани детето комплетно се промени. Почна да зборува како навиен, да има контакт со очи, да се врти на име. Родителите се презадоволни, а и за сите околу разликата пред и потоа е огромна и многу забележлива. Искрено ја препорачувам на сите кои сакаат да пробаат со неурофидбек терапија.
Dali moze nekoj da mi kaze sto ima pogolemi deca a da imale problem so govorot i zadocnet razvoj kako napreduvale kako se sega. Kako e bilo vo skolo, so drustvo kako e, dali se e so tek na vreme dojdeno kako sto treba se.
Јас со моето дете имам проблем со говор Ама е друштвен ептен.Инаку на сестра ми прозбореа на 4,4ипол се е супер
Kako problem imase samo zadocnet govor ili razvojna disfazija? Jas vece ke poludam od zdravstvoto vo Svedska toa e psihicko maltretiranje na lugje. Znaci imam sin koj sto ima 3 godini i ima zborovi na 2 jazika ama ne odgovara na prasanja koga ke go prasam nesto mnogu retko za nesto kaze nece ili da. Saka deca ide po niv ama ne znae da zappcne komunikacija ili igra a ako vidi neloj nesto da pravi se priklucuva. Toj se smeni koga imase godina i eden mesec i togas dobi brat i mnogu gledase tv nema pesna sto ne ja znae. Se somnevav na autizam ama po izvesno vreme koga pocnav da razmisluvam i citam drugi raboti vidov deka razvojna disfazija ima slicnosti isto taka i ekranizacija i ne znam sto e ni kako e. Dali moze nekoi majki da mi opisat nivno iskustvo sto kako primetile, kavo ponasanje imale decata, kade pobarale pomos sto napravile sto postignale
За моето дете се сомневаат дека има развојна дисфазија.Од пред да направи 2г се работи дефектолопки со него и логопедски.Сега во Октомври ќе прави 4.Тој имашр мн аут сигнали.Но сега се се губи освен понекогаш фрустрацијата ако не знае да каже,ако нешто не му е дозволено.Треба време.Мојот спојува од пред скоро време по два збора,кажува што сака.По цели реченици повторува,постапки.Има супер моторика.Ама на прашања освен со не и неќе не одговара сеуште.За тоа ми рекоа ќе почне кога ќе се обогати фондот на зборови.И ако го прашаш прашање да иземитира не емитира.А вака сам по себе емитира.Јас лично од кај пред 3г,или негови 3 почнав да гледам напредок.Тоа што вашето дете не знае да пристапи на деца е нормално сеуште не зборува.Праќајте го во градинка.Нека се работи со него логопедски,дефектолошки.Мојот беше нервозен и излезе дека има кандида во црева,која е третирана.Таа прави проблем во говор.Приметив по однесувањето,не вртењето на име.Незаинтересираност.Тоа беше пред две да прави.
И јас добив комемтар,и тоа неколку пати ми настојуваше лигопетката трет крајник дасе провери,најверојатно му смета на изговор. За да се осигурам,го однесов на ОРЛ каде ме кажаа дека е се ок.И го пренесов извештајот од ОРЛ на логопетката,потенцирајќи дека сега у нејзини раце е детево и од нејзе зависи понатаму развојот на пеглање на тие неколку букви.Сакам да ти кажам,оРЛ ќе си слушаш.А не логопедов да фаќа кривини па ако нема резултати кај детето ради нејзина неспосбност,да префрла вина де крајници,де операција...
Zdravo,imav Pisano pred nekoj mesec..Mojot sin e 3 god I 4 meseci....Uste ne zboruva.Kazuva nekolku zborcinja Kako mama,cao ,ajde,ne,daj mace,kuce...I nekoj negov govor Sto jas ne go razbiram.Deteto posetuva defektolog I procenkata e deka treba vo glavno na govor da se raboti I deka drugoto e ok.Nema potreba od dopolnitelni ispituvanja Deteto razbira se,mnogu e itro,drustveno ,temperamentno.Dosta e nervzen bidejki razbira a mu e tesko da kazi.Si e svoeglav I si saka po negovo....No Jas sum nestrpliva I ponervozna od nego....
Децата мои имаат 3години и 6 месеци, зборуваат се, раскажуваат цели приказни, бројат, пеат…но говорот не им е баш чист, јас ги разбирам се, но други луѓе ме прашуаат што сакаат да кажат. Моментално јас самоиницијативно ги учам да ја изговараат буквата Л и добро ни оди, па ме интересира на која воздраст треба говорот да е чист и на која воздраст треба да се обратам на логопед доколку не изговараат некои букви како Л,Р…?
Најдобро е да посетат логопед не е исто како ти дома што ќе го учиш имаат посебни алатки го држат јазичето на одредени гласови кои не можат да го изговорат, одма ќе ги корегираат
Беше многу нервозен.Он и касни со говорот.Тогаш беше ко изгубен,со тантруми.Матичната рече веднаш кандида.Излезе дека ја има.Ја средивме.
На микробиологија се носи со упат од фецес примерок.Ако има на првото веднаш терапија.Ако не се носи на три пати да бидат веродоатојни резултатите.Има и на приватно во Рес Хумана 800 ден е примерок таму и се мери.Јас не сум правела таму.Вие имате мака некоја?
Што се рачуна за прозборено дете? Ќерка ми е скоро 2 години, врзува реченици со 2 3 зборчиња, одговара на прашања, има доста голем фонд на зборови, "брои", пее песни ама се уште се случува да си брбља по нејзино неразбирливо. Ова е прозборено дете или за прозборено се смета кога целосно ќе го исфрли неразбирливото зборење?