Така изгледа експлозијата Да не те чуди и ако помине некој ден без нови зборчиња па после пак неколку нови. А кулминација на експлозијата е кога толку многу нови кажува што веќе не можеш да му ги изброиш. И да, ајде мама се смета за врзување на две зборчиња Проблем имаме ние у главите и со нашата нетрпеливост, они се златни
Како беше претходно со зборување? Син ми е 22.5 месеци откако почнавме со сирупот омега почна повеќе да брбори да кажува по нешто( половина шишенце има испиено) претходно многу тешко да кажеше нешто.
Баш така испаѓа дека проблемот е кај нас и нашите очекувања. Ептен ми олесни, нека си брбла папагал на мајка.
Ќерка ми од како е родена пиеше Бејбитол омега, од кај 14-15 месеци преминавме на Молерс. Како што пишав и погоре тек околу 22 месеци пушти убаво. Веќе е 2 години и можам да речам како луѓе се разбираме. Не дека од омега нешто магично кај мојава се случи. Си пие битно.
До 18-19 месеци ептен слаб, ни нама ни тата, ништо слично не викаше. Брбореше само на негов јазик. Он пие Молерс, второ шише почнавме. Не знаев дека има Омегата влијание врз говорот.
Може има,ама може и нема поврзаност. Јас омега не давам од 3 месеци наваму, а синко многу зборува. Кај нас омегата страшни грчеви му правеше и затоа ја прекинав. Ама дај боже вистина да е до омегата и да има кај сите дечиња позитивно дејствие
Кај нас има огромно влијание омегата, и тоа таа на допел хертз, не молерсот. Има периоди кога не пие сирупи, првиот пат кога ми го кажа матичната, магично после една недела почна се да разбира. Од минатиот понеделник го пие секое утро и веќе почна да го повторува секој збор што ќе му го кажам, и почна да сврзува “мамо ова дај” “чао тати нани нани” и слично. Предходно имавме голем проблем со говорот и генерално со разбирање, 2.5 години е.