Ее до 5 години мислам беше Р, последна е таа. Син ми на 22 месеци, 10 збора имаше. После до 4 години сите букви точно ги кажуваше.
Мојата многу збори, веќе сврзува и зборчиња едно два месеци. Ама гледам Л некогаш ја кажува, некогаш не, исто и со К, ама Р апла не знае, и ја изговара исто ко татко и. Значи исто зборче, исто го изговараат и двајцата. Мислам мене ми се преслатки ама сепак ако може да се работи на тоа, не би оставила така.
Можеш сама да си работиш ако сакаш, зошто да не. Провери на интернет какви вежби има, јас едно време ја следев среќичка мислам беше на инстаграм, објавуваше некои методи и техники.
Здраво, моето дете има 2 години и 3 месеци. Зборува на негов јазик ништо не се разбира. Има околу 30 разбирливи зборчиња, имитира животни, разбира буквално се. Оди во градинка од 9месеци. Освен дај мама, мама нани, браво и чао мама друго не поврзува. Одбива да пие омега. Го носев на дефектолог и логопед ми рекоа контрола по еден месец. Јас и сопругот сме прозбореле мали, но брат ми малку покасно. Ме фаќа паника
Најчесто ми носи, пример шишето го носи кога сака млеко. Или покажува со прст, или ме фаќа за рака па ме носи ,пример ќе каже мау и ме носи кај мачето