Од лекар добив одговор дека е доста скап метод со минимален ефект... доколку сте поупатени како функционира споделете
Mislam deka neurofidbekot kako metoda e poveke da se smiri i podobri koncentracijata na deteto otkolku za prozboruvanje. Sega neznam dali vi ja preporacale ili sami sakate da probate kakva e neli vashata situacija. Inaku kolku sto sum upatena se pravat 20 tretmani se gledaat branovite na mozokot i negovoto funkcioniranje. Nie kade sto odime ima i neurofidbek no nikogas ne mi go posocile kako del za pobrzo prozboruvanje. Ja sravivme malata na kratko 5 min samo sa vidime kako i raboti mozoceto i za kratko vreme samo dobiv mnogu interesni i tocni podatoci.
Со неурофидбек мислам дека @LadyC има искуство, ама не знам за зборување дали беше, нека пише ако може. А можеш да пишеш неурофибек и нејзиниот ник, па би требало да ти излезат мислењата.
Јас имам многу позитивно искуство од Пчелка кај Марија, она ми го оправи син ми, уште Р нема отворено и тоа не одеше долго, две серии истера (2 месеци) . Многу сум задоволна. Ниеден логопед толку брзо не може да постигне резултати како неуро.
Mislam 700 den ama meznam kolku minuti e tretman a mislam deka 20 tretmani e sesija ili taka nesto ne me drzi za zbor vidi na nivnata strana na fb ili pishi im na mesinger ke ti objasnat se. Ili zakazi si konsultacii super se cel tim
Здраво нас сите, ќерка ми има 2 ипол години и збори се. Но проблемот кај неа е што не користи сврзници, односно наместо да каже некој сврзник, она кажува А ( пр. а одиме -да одиме). Кога и зборувам, ја исправам но таа еднаш ќе каже како што треба и си продолжува по нејзино. Дали некој има искуство, дали да одиме на логопед или се уште е рано бидејќи друго кажува се?
Мислам дека нема потреба од логопед, штом кажува исправно откако ќе ја поправиш тогаш кај и да е ќе ја свати логиката на употреба на сврзници.
Ти благодарам на мислењето, ќе почекам уште некое време да видам како ќе напредува па ако треба ќе побараме стручна помош.
Задоволна сум како помина вчера, беше преглед 45 мин траеше. Малиов добро се снајде. Денес имаме 2 часа и логопед и дефектолог. Па за време на тие часови нема да бидам со него туку сам ќе биде.
Мајки, откако ќе почнат со први зборчиња како оди напредокот, како им се зголемува фондот? На интернет има разно-разни правила неделно/месечно колку нови збора треба да има, па ме интересираат лични искуства. Засега има три четири зборчиња, сѐ друго е нана! Нанана! Особено кога сака нешто да добие, нанананана! Се кара дури
Здраво, сакам да го споделам моето искуство а воедно ме интересираат и ваши мислења и искуство.Имено имам ќерка 6,5 години. Од нејзина 2 год.возраст и се изронија предните запчиња и од секогаш има проблем со говорот. Ја носевме секаде, на логопед, на психолг на дефектолог и сите утврдија дека проблемот е тоа. Сега има проблем со спојување на букви СТ, ШТ и ПЧ Повторно ја носевме на логопед и тоа на 3ца различни сите констатираа дека нема проблем и дека поединечно ги кажува но во реченица малку и потешко, но дека ќе се среди. Јас гледам дека има проблем се мачи да каже Што, Училиште, Пчелка и сл.Ве молам дали сте имале вакво искуство? Јас со неа вежбам скоро секој ден и нејзе не и е проблем да седне и да вежба со мене, читаме, ја учам да чита со надеж дека така ќе ги совлада тие спојувања.
Моево постепено учеше нови зборови,а после 2,3 месеци почна да не повторува како папагалче и така учеше. Одеднаш бум детево збори
Како што и ви кажале, неправилниот изговор е резултат на деформитет на предните заби. Треба да очекувате ова да се промени кога забите ќе и се сменат.