Добро поминавме, ќерка ми добро прифати, не плачеше, дури и соработуваше. Така што сега за сега одлучивме таму да одиме.
Има едни две млади девојки кои работеа во Гаспер, сега си имаат отворено заедно нивна ординација. И дветњ имаат гостувано на емисии за овие теми, и за речиси краток период имаат многу успех со дечињата,искрено не сум имала искуство пошо малечкава моја е сеуште мала ама едното девојче го знам од град, ептен е смирена, насмеана и дружељубива, Стефанија се вика.
Не, како што кажав моево детенце е малечко уште, само ги имам гледано нивните емисии и делуваат стварно позитивно. Имаат гледам позетено доста семинари и пофалби од професори ( Стефанија ја пратам на инстаграм) затоа за тоа знам. Пошо прочитав коментари дека некој се груби со децата и непрофесионални, затоа ви ги дадов за пример да се распрашате повеќе.
Фала ти за информациите, ние за сега одиме во Гаспар... па за понатаму ќе видиме. Детево плаче при секоја средба(2 имавме), мене срце ми се кине, душава ме боли. Како се спарвувате вие мајки со ова? Едвај се воздржувам да не заплачам и јас... Навистина, не плаче премногу, но сепак плаче, мене ми иде да си го гушнам детето и да го смирам, но дефектологот вика да не го правам тоа... Не знам... не знам како сама со себе да се изборам, па природно е една мајка да си го земе детето кога тоа плаче... споделете искуства...ве молам
Vidi mali se, malo dete e i normalno e da place. Iako si so nego sepak ete nova sredina luge lica..... Sekoe dete si ja bara majka mu vo esna za nego neprirodna sredina a plus i rabota od dobri 45 min.... Poleka ne ja prefrlajte grizata samo smireno i sralozeno i nie i poleka deteto ke se navikne i smiri.
Ete ke ja citiram i @Ѕвездички tocno dela postoi period na adaptacija,no treba da se znae i do koga,ako posle na primer 5 do 6 poseti kaj defektolog deteto postojano place,znaci toj nefektolog so svojot princip na rabota,ne mu odgovara na deteto,i mora da se bara drug,bidejki casovite nemaat uspeh,dzabe potroseno vreme,a ako deteto place samo pri vlez vo kabinetot,i potoa prestanuva i sorabotuva,togas nisto ne e stradno i alarmantno da se menuva edukatorot
Zdravo majki.Dali nekoja znae za sirup shto Jotoska go prepishuvala na deca so poteshkotii vo govor?Ako nekoja znae ili ima iskustvo ke ve zamolam da spodelite. Sin mi ima 2,5godini ,ushte ne zboruva.Lani kazuvashe po neshto, mama,Tata,daj,caj ,meme,ajde,poei(poveli) broese do 10 na angliski,I gi raspoznavashe I broevite,koj koj e,tavo za cao...pa naglo prestana.Sega si mrmlja samo po negovo neshto .Pa slushnav za sirupot ama neznam ime iskustvo. I neznam dali da go nosam na defektolog ili da chekam.Pred mesec dena trgna vo gradinka,I gledam deka e podobar,se zaigruva,se raduva na deca Fala
Ushte neshto Kako realization vashite malachi koga se raduvaat za neshto?Sin mi mafta so racete,vika aaa,ako e golema radosta I se these duri od radost. Sinoka mi rece edna majka deka ne trebalo taka da se raduva,trebalo da go Karam koga pravi taka Normalno li e takvo raduvanje ,ima li.nekoja chie detence se raduva isto? Fala I izvinete na dolg post
Обично така специфично се радуваат децата со аутизам, но не мора тоа ништо да значи и другите работи се важни. Српак однесете го на дефектолог за да бидете мирни
Сурупот што ти го предложила членката е од 3год.Се однесува за концентрација и смирување на детето.Не е за да прозбори детето.Ваков сируп не би дала без одобрување на педијатар. За детето да прозбори треба да се стимулира.Да се зборува со него гледајќи го во очи.Пред скоро научив нешто ново, научете го детето да ве имитира.Со имитацијата ќе ве имитира и во говорот.Треба да го ограничиш да учи еден јазик, доколку детето учи два јазика ќе прозбори покасно.Треба да ја вежбаш фината моторика на детето. Не слушај никој што ќе ти каже да не даваш детето така да се радува.Остави го детето да се радува оти е дете и се радува на се.Ако се плашиш или сомневаш на нешто консултирај стручно лице и не си давај сама дијагнози.Има низ темите многу пишувано за стимулација на говор па разлистај.
Мојата ќерка има две години. Исто вришти кога се радува. Бевме и на дефектолог. Ми рече дека е сосема нормално, така искажува емоции. Мали се да знаат да ги контролираат. Незнам зашто слушаш такви мајки. Ако те мачи нешто подобро посети стручно лице. Совети само од специјалисти доктори. Не од стрини, комшики, свекрви и други
Bev vo Kalinka Go imam noseno I kaj nekolku pedijatri.Vo kalinka mi rekoa vo senzorna soba da odi,za govorot,drugoto e ok.Nekoi pedijatri mi.vikaat da go nosam na defektolog, drugi mi vikaat da ne go maltretiram sega,da pocekam do Septemvri.Pochna vo gradinka skoro I dobro e,Ima razlika. E sega jas neznam koj doktor da go slusham,site razlichno mi kazuvaat. A go gledam se nervira mnogu koga nemozam da pagodas shto saka ,a toj neznae da mi.kaze.Zatoa baram info od majki I za sirup I za defektolog I.za bilo shto shto ke mu pomogne Blagodaram