Вика баба,бато.Сега кога ќе види храна устата ја отвара и со рачето на уста.Демек ќе јаде.Вчера јаболкото чудно го именуваше.За вода некогаш боа вика.Го приметувам некогаш ајде,некогаш само а за ајде.А баба чао.За кај баба му.И за рака ме носи до врата за надвор.Се надевам ќе прозбори се.Стави пелена ја става.Донеси не ми носи.Дај боже на сите да ви се добри децата.Од срце ви посакувам.
Аjде и мojава нека се пушти вo клубoт сум сo вас. Чуднo ми е штo знае да каже цела реченица и кoга ќе и кажам да пoвтoри, значи нема шанси. Педиjатарoт ми кажа да пoчекам уште малце за лoгoпед и да и давам мoлерс. @monik55 @srekice вие ги нoсите на лoгoпед? И кoлку имаат дечињата?
@monik55 @NewMama истo ми кажа 5 да и давам. Епа чиста oмега билo гo храни мoзoчетo, jа пoчнав пред 5 дена да давам.
Мојата е 2 и 9 месеци. Не ја носам на логопед. Ја носев на две места и рекоа логопед после три. Само да вежбам концентрација Концентрација само кога и е од интерес и кога она сака. Каква врска има Молерс? Со говор сигурно не. Потпишувам и со раце и нозе. Од 6 месеци пие без прекин @KuklickaSk, @The Unicorn
Исто 2ги5мес.Само кога тој сака има концентрација.Зборува вашата керкичка?Јас го носам во завод за слух и говор.Му дадоа вежби.Две од три прави.2,3секунди и толку.
На цртеж од дете,да ги стави деловите од телото.Лице,труп,глава,нозе.На нацртан лик.Да стави коса кај коса,очи кај очи итн.И на еден лист има залепено татко,мајка,брат,сестра,бебе.Да стави татко кај татко и така.На една страна цртеж.На друга сите делови ни ги дадоа.Не знам како слики да пратам.Би ви ги сликнала и пратила
Конкретно никакви . Се сама наоѓам. Сега по прирачникот што го купив ке се водам @maticka Идеш во прикачи фајл ,па choose file и од тамо бираш. Дали слика или ке сликаш со камера. И толку е[/QUOTE]
И син ми е таков. Сака да мести. Се ќе намести ќе каже и кој што е, еднаш два пати и толку не му е интересно. Играме и меморија со картички и пренестрплив е ,да видиш само колку брзо ги превртува само за да заврши.
Овие ги добив како вежби со прирачникот. Има и насоки како да се вежба. Стварно е корисен. Сега ке работиме
Nekoj da spodeli iskustvo za Stars vo Veles detenceto e 3 godin.ima nekoj font na 15 zbora koi gi ima od 18 meseci.a razbira se,izvrsuva naredbi,redi slozuvalki pokazuva .na .primer kade e nosot ajde kazi nos i nikako da se pusti barem edna bukva da izgovori.....