Зборување во сон

Discussion in '„Другата“ наука' started by N1ky, May 4, 2012.

1. N1ky

N1ky Истакнат член

Дали зборувате во сон? Зошто зборуваме во сон? Може некој да ми каже поопширно за ова?

Јас зборувам во сон но не толку често и искрено ми е страв да не кажам нешто што не треба. :lol:

MaggieTatum likes this.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Ми имаат кажувано дека како мала мн. сум зборувала во сон.
    Инаку во последниве 5/6год. фала богу не...инаку сестра ми ќе се пожалеше до сега.

3. cigarce

cigarce Популарен член

Секоја вечер,барем така ми кажуваат (може и ме зафркаваат)

4. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Често си дрдлам во сон (барем мама така ми кажува) .... Недај боже нешто глупости да зборам ...

5. Rose96

Rose96 Форумски идол

Јас многу зборувам :D
    и тоа не зборување викам како луда се карам како да имам со кој да прам муабет ама кратко трае сето тоа и понекогаш ми смета зашто после многу ме зафркаваат xD

6. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Многу често зборувам во сон.. Еднаш сум ја кажала најголемата тајната на другарка ми.. :lol:

LittlePinky likes this.
  7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

За среќа не зборам толку многу во сон зошто ако почнам мислам дека и во сон ќе се карам за ситници :D

8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Порано сум зборувала почесто, и ми беше страв така да не кажам нешто што не треба, а сега не

9. kika13

kika13 Истакнат член

Ретко зборувам во сон и баш ете тоа ми се случило минатата недела сестра ми ми кажа, ама воопшто не сум зборела разбирливо сум мрмљала само нешто :D

10. ana.8

ana.8 Истакнат член

па не зборувам често ама секогаш се карам кога зборувам :D :D :D :D :D

11. Marbella

Marbella Истакнат член

сестрами стално зборува глупости и несврзани работи, и некогаш ги испушта самогласки и неможам да ја разбрам :D многу ми е смешна, еднаш неделно сигурно ќе си збори самата...
    а исто мн ми е јако кога ќе ја препрашувам нешто во сонот додека си збори и ми одговара нешто без врска.

мене страв ми е пак некогаш ако чувам некоја тајна да ја кажам во спиење пример :wasntme: ]:)

12. calliope

calliope Популарен член

Сама спијам, па не знам колку мумлам во сон.
    Ама затоа кога сум во фаза на заспивање, ги вадам најјаките муабети т.е. свесна сум и се’ и во себе мислам дека којзнае каков јак одговор давам, а всушност сум звучела ко „Меех“, „Брмлмлм“ и најјакиот и најопширен одговор „А“ :!:
    Јас мислам дека сум спремна и книга да напишам вака.

LittlePinky and Buterflygirll like this.
  13. FeatherCut

FeatherCut Истакнат член

Зборувам во сон и најнезгодно беше што еднаш во сон сум почнала да зборувам нешто и сум го спомнала името на бившиот а до мене беше дечко ми. Добро е што не разбира француски хахахаха којзнае што сум рекла :| :^) :^)

14. bubicka85

bubicka85 Активен член

Леле ама ме погоди темава...јас не да зборувам ,абе муабети вртам и се тоа јасно гласно ко од пушка..И што треба и не треба :D ...Толку се занесувам во сонот што си го прераскажувам денот ,па често ми е страв да не направам некој глупост со моите приказни особено кога сум со дечко мии...често го вадам од такт и не може човек да си спиее на раат :lol:

15. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Многу често зборувам во сон..Некогаш си правам муабети со некој (сама си зборувам но сонувам дека со друг зборувам), седната у кревет се карам со некој, ги правам истите муабети што сме ги воделе дента со другарками, се тепам со некој, трчам низ куќа и пискам,мислам дека некој ме брка и уште 100 работи..А утрото ништо не се сеќавам, и кога ќе ми кажуваат домашните правам ваква фаца :^) ,а посебно ми е мака што си кажувам кој го сакам... :@ ..Потоа ги лажам моите демек не бе кажував за другарками таа него го сака... :devil:

16. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

ако некој зборува во сон, а ти го фатиш за малото прсте од десната рака (мислам дека) и го прашаш нешто за него, на пр. кој ти е дечко/девојка, тој се ќе се издаде. На другарка ми брат и така и направи и таа се му раскажала за неа.

N1ky likes this.
  17. someone2

someone2 Истакнат член

кај мене сестра ми зборува во сон и многу ми е страв кога го прави тоа :worried:

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Јас мислам у бон тон правила да се смести затнување на уши доколку тој до тебе шо спие збори.
    Не е културно, стварно некогаш можи не треби да се слуша. :wasntme:
    а да ме фати некој така за прсте и да дознаам, после има цела рака да му ја скинам :devil: ќе се зачуди како не сум кажала оти планирам тоа да го направам :^)

the.child likes this.
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

Уф, и јас зборувам. Брат ми многу пати ми вика ќе те фатам некоја вечер за прст и ќе те испрашувам. Незнам можеби ми направил така, па не ми кажува. Леле само да дознаам :devil:

20. Sapphire

Sapphire Активен член

Иста е и сестра ми !! хахаха секогаш зборува нешто и се трудам да ја разберам ама неможам некако замачкано зборува :D . Некогаш и се смее на цел глас. Се газам од неа :lol: