Дали зборувате во сон? Зошто зборуваме во сон? Може некој да ми каже поопширно за ова? Јас зборувам во сон но не толку често и искрено ми е страв да не кажам нешто што не треба.
Ми имаат кажувано дека како мала мн. сум зборувала во сон. Инаку во последниве 5/6год. фала богу не...инаку сестра ми ќе се пожалеше до сега.
Јас многу зборувам и тоа не зборување викам како луда се карам како да имам со кој да прам муабет ама кратко трае сето тоа и понекогаш ми смета зашто после многу ме зафркаваат xD
Ретко зборувам во сон и баш ете тоа ми се случило минатата недела сестра ми ми кажа, ама воопшто не сум зборела разбирливо сум мрмљала само нешто
сестрами стално зборува глупости и несврзани работи, и некогаш ги испушта самогласки и неможам да ја разбрам многу ми е смешна, еднаш неделно сигурно ќе си збори самата... а исто мн ми е јако кога ќе ја препрашувам нешто во сонот додека си збори и ми одговара нешто без врска. мене страв ми е пак некогаш ако чувам некоја тајна да ја кажам во спиење пример
Сама спијам, па не знам колку мумлам во сон. Ама затоа кога сум во фаза на заспивање, ги вадам најјаките муабети т.е. свесна сум и се’ и во себе мислам дека којзнае каков јак одговор давам, а всушност сум звучела ко „Меех“, „Брмлмлм“ и најјакиот и најопширен одговор „А“ Јас мислам дека сум спремна и книга да напишам вака.
Зборувам во сон и најнезгодно беше што еднаш во сон сум почнала да зборувам нешто и сум го спомнала името на бившиот а до мене беше дечко ми. Добро е што не разбира француски хахахаха којзнае што сум рекла
Леле ама ме погоди темава...јас не да зборувам ,абе муабети вртам и се тоа јасно гласно ко од пушка..И што треба и не треба ...Толку се занесувам во сонот што си го прераскажувам денот ,па често ми е страв да не направам некој глупост со моите приказни особено кога сум со дечко мии...често го вадам од такт и не може човек да си спиее на раат
Многу често зборувам во сон..Некогаш си правам муабети со некој (сама си зборувам но сонувам дека со друг зборувам), седната у кревет се карам со некој, ги правам истите муабети што сме ги воделе дента со другарками, се тепам со некој, трчам низ куќа и пискам,мислам дека некој ме брка и уште 100 работи..А утрото ништо не се сеќавам, и кога ќе ми кажуваат домашните правам ваква фаца ,а посебно ми е мака што си кажувам кој го сакам... ..Потоа ги лажам моите демек не бе кажував за другарками таа него го сака...
ако некој зборува во сон, а ти го фатиш за малото прсте од десната рака (мислам дека) и го прашаш нешто за него, на пр. кој ти е дечко/девојка, тој се ќе се издаде. На другарка ми брат и така и направи и таа се му раскажала за неа.
Јас мислам у бон тон правила да се смести затнување на уши доколку тој до тебе шо спие збори. Не е културно, стварно некогаш можи не треби да се слуша. а да ме фати некој така за прсте и да дознаам, после има цела рака да му ја скинам ќе се зачуди како не сум кажала оти планирам тоа да го направам
Уф, и јас зборувам. Брат ми многу пати ми вика ќе те фатам некоја вечер за прст и ќе те испрашувам. Незнам можеби ми направил така, па не ми кажува. Леле само да дознаам
Иста е и сестра ми !! хахаха секогаш зборува нешто и се трудам да ја разберам ама неможам некако замачкано зборува . Некогаш и се смее на цел глас. Се газам од неа