горе доле со фразиве сме тука, но ретко го прочитав ,,пеер'', а многу луѓе посебно низ скопјево наше ми го употребуваат. како и да е, мои најчести фрази се: aj лупни логика (за нешто што е нелогично или несфатливо) поздрав, па се гледаме (кога се испраќаме со пријатели и познаници) евентуално (за секое мое чувство без разлика дали е пријатно или не) и не јади крушки (поблага верзија од не јади г*мна)
Збор некој конкретен што го употребувам често немам.. Ама затоа често т.е. секогаш за нешто што сакам/мразам зборувам во суперлатив. Буквално за се, викам Ова НАЈмногу сакам, ова НАЈмногу мразам, ова најнајнај. Се ми е нај
У последно време: *праам нешто* ..ии шоо сакааавв ?! (а усвари знам што треба да правам, ама навика ) Spoiler Кој сфати, сфати.
-мрш у пичку матер -иди еби се -одјеби -боже петраааа -педер -педерчиште живо -кучка -срамотилаци -резили -њемачка култура ја многу културна бе
Би додала: - Иди сликај се. - С*роња. - Авионче. - Еее Бог да чува, и да брани. - Тешко мене со тебе. - Ти ќе ми кажеш. - Коа ќе ти ја бапнам една. - Абе знаеш дека си ми од десна страна? - Кај ми е слободната? А тука била. - Фала што ми кажа, незнаев. - Све по список. - Тачи нона, макорона, шпагета, јуфка. Та сва тестенина. - Онака д мост. - Ај не ме заеб. - Ме заболе. - Јаоо, па знала сам ја да си ти неки г*внар.
Зависи од расположение али најчести ми се: -А у п*ч*у м*т*р -Да ви е*а* све по список -Господе со кого си имам работа
- Ејјјјјјјјјј,знаеш што човек?!?!.. - уживај си - што *у* и е на оваа/овој - е ако де големо чудо. - стварно? не зезаш - како не бе,може и дека * најчесто овие,има уште мноооооооооооогу!
Не ме замарај! Едноставен одговор на секое прашање за кое не сум расположена да го одговорам или за некоја зададена работа која ме мрзи да ја направам.