-Аман, Бог да чува/ или во последно време... Боже Петра -Damn. -Е како да не/Секако.../Добро е... (кога за нешто не се согласувам) -И шо сеа?! (а понекогаш во продолжение)... паметен/на си... -И па е покриме (коа некој ќе каже откриме ја Америка) -Донт замарејшн. -Е мене па ама ми е гајле, уште малку па ич -Зајако на магарето му викало ,,имаш ногу големи уши‘‘ (коа некој нешто на друг збори, а он го прави истото...) -Ќе врнало (коа некој 83720 ќе ми каже А? или М? ако не ме слушне) -Пу да ти се не најде/Пу да ти се плукнам и во последно време Чу те патошем! (во мој превод: Ќе те убијам!)
Царче си , еј ! - секојпат ко некој има нешто убаво на себе, или пак му се случило нешто убаво , ииили пак било шо му е по кејф. Не се контролирам веќе секој втор збор тоа ми е. Вријам! - кога нешо не ми е погодено и неможам повеќе да издржам. Во последно време тие се најзастапени.
Моите 3 легендарни, трејдмарк и шмизларски зборови/фрази: 3. Опрај се! 2. Ајјј, шо ти е? И под број 1, легендарното, вечно и незаборавно „Нешо аа-уу...“ Ако чуете дечко на улица да го кажува ова, постои 85% шанса да сум јас.
-Да, да. -Не, не. -Фала, фала. Абе, секој читав збор го кажувам двапати, да му се невиди. (да се разбереме, мислам на прашањата кои се одговараат само со еден збор, а јас ги дуплирам)
Лелее Абе стварно? (кога некој ќе ме викне или сака да ми каже нешто одговарам) НЕ! Нејќам! Не знам! Божеее Иди у ку*ац Аманнн Оффф Убиј се Е*ате На мајка ти Зае*и Што?А? (иако сум слушнала прашувам)
..хуху, Љубам ме зарази со ова, и сега си го повторувам пред секоја реченица.. И имам навика кога зборам со некој да мешам со англиски, и пола реченица ми е на англиски пола на македонски. И, моето омилено, иако не е фраза ниту збор, наместо три точки, јас секогаш употребувам две.. Или пред да почнам некоја реченица, секогаш ставам две точки.
Боже.. ..Офф. БОг да чува.. ОФ мори мајко.. Ебате.. ааа има и некои англиски фразички..нон стоп што ги употребувам како .You gotta be kidding me..? ..Are you nuts?? ..What the..fuckk.. ..Duhh!!
-да де да -епааа добро -сега (ова е посочено за маам,кога нешто вели да направам) -добро -еј,а кажи ми -штооо сакав да кажам -ништо -божееееее сигурно има уште некое, ама да ми текнеше
мн малце сум напишала... - носи се - мамето мамино в пи*ка - еби се - умри - STFU - идиот - испари - шо те на тебе бе - ај не јади лајна - од многу филмање гла болит - на крају су се узели (ова обично кога некој ме прашува за крај на некоја книга) - грд/а ко опинок - мајкати била пијана ко те праела - и баба така праеше пред да умрит - утрешен да не те разденит - ќе ми падниш в раце еден ден - шо ми мојш - ментално оболен/а - ааааа се каснав - Боже... - затнија таа под носот - куче со погача и поминвит низ нозе - one rule - no rules - ак ти ја спукам со лејцава... .... ги има уште многу.... и онаа најлегендарната која во последно ми е во уста на секоја 3-та реченица и на секоја здравица: - За нас со вас и за ѓаволот со нив