"А бре плавушо...", што најчесто е упатено кон самата себе, кога ќе кажам некој бисер. Иначе бринета сум.
"Ооо ти!" (кога на некој 67 пати една иста работа му објаснувам и пак не сваќа) "Види вака... " " Е добро де.. " " Шлакнат/а си, жими се " (во позитивна конотација)
Иди у курац Шо кур знаем ја ( најчесто кога мм бара некоја алатка по дома па ме прашува дали сум ја преместила , а најчесто е така ама кој да памти ) Остај ме на мира Иди у Приштина по малтер ( или иди у пизду матер , ама пред постари да не сум некултурна )
кога некој ми зборува на крајот му велам "озбилно" "вистина" "сериозно" "другарче" "како не како не" "секако" "да бе" и "че видиме че видиме"
,,Ај надвор/на кафе/склопка” ,,Неќам” ,,У пичку матер” ,, е не ми се веруе бе” ,, не замарај” ,,неам за учење” ,,драма” ,, мрднат/“ -> со друштво на шала ова ..не си здрав/а” исто ко претходното
Што сакаш бе? Сигурно ли? Ај у к.р.ц ! Не замарај.. Искулирај Олади.. О ти! Жити све Како не! Абе ајде! Лол! Wtf! Боже бре.. Не ми глуми бесни глисте..итд итд