Во последно време најчесто -Лее,ој фрли се жити се -Бегај бе,не треси -Абе шоо!? -Дали бее? Озбилноо?? (иронично) -Аии,срцка си бе
-Ај не ме замарај.. -Ај бе оди откачи се... -Леееле жити Бога... -Амааан -Бог да чува -Стварно ли? -Опасен/а си ти
-ј*бига -ми треба нешто ново во плакар -ми требаат пари за сметката за телефон -ми требаат нови чевли- по една недела леле пак ми требаат нови ...се ми треба,ништо немам лелеееее..............вообичаен мој речник хохо и на карј сума сумарум испајѓам невиден паразит дома ,сигурно мајка ми и татко ми веќе зажалиле што ме имале...се зезам ...хихи
Ај не коментирај на секој збор! Тоа е. Живот.. Лееееее! Глуп! Ај не. Леле, да? Незнаев. (Ова кога некој ми се фали. )
Знаеш колку е (тешко/лесно/далеку/блиску...)? ...е не знаеш! Ајде бе... [Кхм. Кхм]... се разбравме така? Стварноо? Зезаш? Да? Чекај бе сеа повторувам последната лекција... Уууу цуцеее тоа паметно! (кога некој ќе каже нешто навистина паметно) Are you thinking what I'm thinking? :wink: И што сеа?! (кога некој ќе тресне нешто) Ова требаше да биде смешно или јас забораив да се насмеам? (исто кога некој ќе тресне нешто) Телепатија! (кога со другарката ќе помислиме или кажеме исто нешто во исто време) И сега во последно време најмногу: Кога ќе дојде Нова Година Бееееееееееееееееееееееееееее?! (којзнае колку сум ги напнала другарките)
Aхх.. заборавив бре најбитните и најупотребуваните Сррце моее Срце на дада! Маа иди у куу*ац више! Абее мн ти е гајле / ич да не ти е гајлее! Пушии куу*! што да правам.. сум наследила од срединава