темава сама за себе си ја одржавам, денес вака: ленено и лимонада дор-2 печени јајца со урда ( во мафин калап) и мешана салата ужина-какао и банана руч.- посна леќа и мешана салата вечера нема денес само 50тина гр. ореви
По станување испив чај (зелен чај со ловор лист и цимет) За доручек смути од јогурт, банана, цимет, овесни снегулки, ленено семе и чиа.Уз тоа јадев и ореви некако не ми се свиѓа кога ке ги ставам директно во блендер.Потоа испив цедена помаранџа и лимон. За ужина куснав овошје. Тоа е тоа за сега @Neodlucna прочитав наназад дека после HIIT внесуваш само течности.Ако не сакаш многу да се стопиш фино би било да внесеш нешто протеинско, но ако топењето е цел тогаш во ред.
Појадок: овесна каша со малини, чаша свежо цеден портокал, едно киви. Ручек: супа од брокула, салата марула и едно парче стек (без леб) Вечера: две варени јајца, пола свежа краставица, кришка интегрален леб Измеѓу секој оброк многу вода и брусница наместо благо. Сега приметувам дека количински изгледа многу, ама вежбам и ми треба енергија. Плус во споредба со минатиот месец, ова е голема промена.
Знам дека тоа ми е грешка, нејкам да се стопам, баш мускулатура градам. Што ми предлагаш? За оние протеин во прашок не знам ама баш ништо и не се нафаќам.
@Neodlucna Штом градиш мускулатура внесувај протеини после вежбање, но преку храна.На пример можеш да си направи пилешки стек со зеленчук, марула со туна и јајца, мисиркино месо е исто така убаво, телешко, лосос, урда, младо сирење, соја...Секако убаво е и течности да внесеш како на пример цеден портокал, нискомаслен јогурт или нискомаслено млеко доколку не ти го дува стомакот супер е за после вежбање. Е сега протеински прашок е ок доколку сакаш да накачиш маса, да се прошириш во мускулатура, но ке мора многу да вежбаш инаку ке ти се насобере во пределот околу стомакот и ке добиеш само голем стомак.Вака ми имаат кажано, јас никогаш немам пиено и од искуство незнам и јас ништо. Само мене ме буни тоа, нели протеинот се пие после вежбање, секако до утрето ден нема да го извежбаш, а не пред...
Мнг голем оброк ми е тоа за во 9 навечер, додека се вратам и туширам. Аама ќе пробам . Иначе , да за протеинскиот прашок после тренинг се пие, ги храни мускулите.
@Neodlucna Касно е, ама ако вежбаш редовно ке го потрошиш, а во исто време и нахраниш мускулите, така да мислам дека не би требало да качиш килце вишок.А од друга страна ако не јадеш протеинска храна после вежбање ке постигнеш спротивен ефект, ке ти се намалат мускулите, само ке се топиш нема да накачиш мускулна маса.
сендвич со се 2 јаболка со цимет црвена леќа и хељда ( топ посно вариво/манџа) 2 литра вода, едно кафе еден зелен чај
појадок:чај од цимет,ловоров лист и зелен чај(многу слабее,метаболизмот ми го забрза тродупло.) ручек:печени ослич филети и 1 домат вечера:зелка салата
Сабајле после трчање смути - банана , јаболко , спањак, овес, чиа , нискомаслено млеко После вежбање- 2 јајца, краставица, оризови галети Ручек - грав Вечера - таратур
За вчера. Пред теретана, појадок: 70грама овес, банана, 50 грама бадеми, 2 лажици путер од кикиритки После теретана: протеински шејк и уште една рака бадеми Ручек: 2 парчиња пилешки стек, ориз, едно авокадо, павлака Ужина: 50тина грама темно чоколадо Вечера: омлет од 3 цели јајца, две парчиња леб, сирење и 2 парчиња шунка, салата од домат, маслинки и краставици После вечерата грицкав и кикиритки П.С. Не бројам калории ама се надевам дека јадам повеќе отколку што трошам.. Барем се трудам де (во фаза на качување мускулна маса сум)
Малце касно прашувам, но ме интересира дали ловоровиот лист го ставаш мелен или цел во чајот? Немам пробано така. И друго општо прашање, дали добро оди овесна каша со блендирана банана и јаболко (можи и јаготки)? Зошто овесната каша ми е многу одбивна, и само барам начини да можам да ја конзумирам.
@theowndemon Ловоровиот лист го ставам цел, нема потреба да го мелеш, а овсената каша можеш да ја јадеш буквално со што сакаш.Додади си било кое овошје, мед, семиња, јаткасти плодови...има триста комбинации со овесна каша, по вкус можеш да си направиш каква сакаш.
Фала ти Да ти кажам за овесната, со што ја немам мешано, вчера ги гледав бананите па следно ми е да ги блендирам и да ги ставам измешам со јаготки (имам замрзнати, па кога ги одмрзнувам не ми се убави па веројатно и нив ќе ги блендирам, кога ќе имам свежи ќе ставам цело) и со малку мед ако оди убо ќе пробам настрана. Многу се борам со кашата ама еден ден ќе си најдам како ми е уба
@theowndemon Ако ти е тешко да ја јадеш изблендирај ја и неа заедно со сите останати состојки и ке добиеш смути за пиење, а банана и јагода мене ми е многу вкусна комбинација плус сега летоска свежи мх мх мх...
денес планирам ептен здраво само да не ми се слоши од ТОЛКУ здраво се ми е спремно од вчера и се надевам ке истерам ко што планирам. топла вода+лимон+гумбир какао смуди ( спанак+јаболко+ломон+аронија) зелен чај вариво киноа+спанаќ+куркума мешана свежа салата до 4 часот па се горенаведено уште по еднаш до вечер.
Pojadok : Ovosna salata (portokali,jabolko,babana ,cimet) i mnolgu voda. Rucek: Planiram da jadam domaten sos ,parce meso. edno ribance leb i salata Za vecera ke vidime sho
лимонада со гумбир варени јајца со мешана салата овошна салата пак варени јајца со мешана салата( ова 2-3 јајца во еден ден не знам колку е здраво) Кафето го заменив со кафе од цикорија. Мнг е убаво и здраво.