Денес за појадок си носев од вчерашната вечера, само додадов плус лажиче црно семе и свежи шампињони. За ручек си понесов од сутлијашот со кокосов крем што си ги правев завчера, еден од највкусните десерти што ги имам јадено во последно време, но калорично и дефинитивно не припаѓа во темава. Спојлер: Тазе напраен За ручек имав пилешко со печурки, кари и хопла, и иако хоплата не е за во темава, сепак многу малце има во порцијава со оглед на тоа дека за 4 порции ставив некои си 50ина мл. Искомбинирано со компир и брокула правени во фрајер, и зелка.
Денес за појадок измешав зелки, млад спанаќ и рукола, кога дојде време за појадување додадов туна и француски дресинг. За ручек (јас овес ручам бидејќи не ми се јаде слатко наутро ) стандардно овес, чиа, млеко, сурутка, грчки јогурт, малини, путер од лешник и банана. Помеѓу појадокот и ручекот имав за ужинка мандарина и пола пробиотско колаче, бидејќи појадокот не ми беше многу калоричен. Вечерата ми беше класика тава ориз со копани, и зелка. Не ми е баш најфотогенична вечерава, али еве ја.
Вчера појадував супер кришчиња од р'жан леб, чедар кашкавал, авокадо, рукола и варени јајца. Нешто што вчера открив како супер слатка грицка: урда со путер. А денес за ручек јадев таглијатели со "сос" од брокула, спанаќ, грчки јогурт и путер со лук и магдонос. Прекраснотии.