Може пр. помалку гр. овесни , па на местото протеин и да се вметне во базата или? Да се едитирам: Јас ги правам овие бомбици. Брзи и лесни. Во сецко ставам 300 гр урми и 120гр ореви. Се блендаат до хомогена смеса, па се формираат бомбици. Се валаат во кокос( јас ги оставам така, не сум љубител на кокос) Толку
Не сум ставала протеин до сега, ама сигурно може. Битно е текстурата на базата да биде како ронливо тесто за да може да се натапка рамномерно во калапот.
Може да. Овесот најчесто се користи за да ја врзи и соедини смесата со остaнатите состојки, меѓутоа ете и не мора да има овес ако ставиш ореви зошто и тие ја врзуваат смесата но ќе ти треба повеќе количина. Можеш да ставиш помалце овес, повеќе протеин, ореви, урми итн. и да дојди сооднодот 1-3. Самите состојки ќе ти кажат што треба, овесот најчесто е за да врзи.
За протеинските прашоци, го видовте ова? https://edition.cnn.com/2025/01/09/health/protein-powder-heavy-metals-wellness/index.html
Ај да споделам два брзински рецепти, еден е оброк, друг ужина. Бургерчиња со пилешко и брокула Многу едноставно, еден пилешки стек, пола кромид и една чаша обарена брокула ставам во блендер. Додавам сол, црн пипер, куркума, кари, понекогаш лук во право, по малце од око. Го блендам. Од смесата формирам плескавички кои или ги печам на пех хартија, или ги пржам на подмачкано тавче со капка масло. Кога ги печам, знам и одозгора малце со пармезан да поросам, превкусни се! Лесен и брз оборк. Протеинска ужинка Канче од 150г грчки јогурт со 2% масленост, мерка протеин од лешник го мешам да добијам хомогена смеса. Додавам лажиче чиа семки, понекогаш и сецкани 4-5 бадеми, и еден или два помали олупени и насецкани портокали. Го мешам сето тоа, го оставам 15тина минутки чијата да набабри и спремно е. Омилена ужинка ми е ова во последно време. Превкусно! А во случај да неќете протеински прашоци, може и сурутка во прав на Биокосмос, јас од Кам ја земам. Така има повеќе млечен вкус. Урми со кикирики путер Втора омилена и брзинска ужинка ми е само урми со малце кикирики путер одозгора и многу малце сол ќе поросам. Стварно е превкусно, две-три урми вака за ужинка се топ.
Доручек: Исецкана зелка Динстан мисиркин стек Дресинг од грчки јогурт, маслиново масло, балсамико и сол. Едноставно а превкусно, мх мх
Ми треба рецепт за торта, може и да е сирова, а може и да содржи крем сир, само да не содржи шеќери, освен природни засладувачи како урма на пример и да е со фстаци. Нешто како сиров чизкејк со фстаци.
Има на профилот на инста кај мартина хелти кичен иста ваква торта како што ја опиша и јас сакав да ја правам. Јас сакам за роденден некоја здрава торта да си направам ради тоа и барав и некоја поголема така
Само што ја направив и ја ставив во фрижидер. Вака состојките коа ги пробував вкусни се, не се сомневам во вкусот. Само јас во последниот чоколаден дел ставив и еден желатин бидејќи се сомневав дека нема да се стегне убаво. Јас од тој кокос во конзерва од дм земав, а и тој од кам ми е така течничок. Се надевам нема да ја утнам целата торта на толку малтретирање.
Аии со здравје да си ја јадеш Јас сеуште не сум направила чекам одмор од работа да се ослободам уште малку па ќе експериментирам Па кажи како ќе испадне и дали е вкусна откако ќе ја пробаш.
Чекам вечер после 12, ја спремив како изненадување за роденденот на дечко ми. Ќе видиме шо сум спремила Ова желатинов за вкусов малце ме буни, ама битно ја стегна, за вкусот ќе известам.
Хаахахаха аии ова е стрес богами хахахах, јас уште сега се стресирам дали би им се допаднала на гостите (друштво де) бидејќи не секој јаде здраво, но неможам да си замислам јас као gym girl со нездрава торта пред мене за мој роденден башка имам фрлено мерак на здрава торта одамна. Што е до мене јас едвај чекам да јадам таква