Дали некој ги користи садовите на Tefal.? Се двоумам помеѓу Братство и Тефал. Кои се вашите искуства?
Јас од делумно ич не сум задоволна. Имам една тава и уште при првата употреба на средината се направи како шилка и само таму стои, не стои рамно на ринглата. Притоа се слушна звук мислев целата плотна распукала. Не можев да ја рекламирам бидејќи ми беше поклон. Сепак познавам луѓе задоволни од нивните садови. Моето е само лошо искуство.
И јас од Делимано не сум задоволна. Имав една тава тефлонска на времето и брзо се расипа. Сега пак купив грил тава демек керамичка дно бла бла и одма смени боја и се искриви. Само реклама се и ништо повеќе. Инаку готвам во Братство тенџериња и во Цептер и супер се и едните и другите. За нелепливи имам една тава од Тефал на која душата и ја извадив и добра е уште, една керамичка за палачинки од Технополис што е исто супер и грил тава на Делимано што не ја бива. За чување најдобро ми се стаклените кутии на Фриговере, иако и оние на Curver од Веро со бонови купени ми се исто добри сега за сега.
Сакам да се подновам со тава за готвење и си мислев да се расчитам кои се најздрави подлоги за тави, најдов една статија. Е сега што ме занима е дали некоја феминка има вакви садови, дали од железо, од нерѓосувачки челик, и од кај ги зела. Исто ме занима пржењето во тие садови како иде. https://drmitov.mk/matrijali_za_gotvenje/
На делимано и тефал користам, оддамна. Тефал се индукциски, и се преубави, не загорува храната воопшто.