1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Здравствени проблеми со ушите кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од babymama, 22 октомври 2012.

1. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    2.590
    Marjan Marolov

2. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    2.590
    Srekja dijabolite ne se padnati , toa bil koagulum , no si zaraborivme sumamed bidejki ni tece nose nedela dena i ima zelen sekret .

3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    9.998
    Ti rekov deka ne se padnati, ne pagjaat tolku brzo. Sumamed na tecenje nos? (facepalm) Najjakiot antibiotik sto postoi. Podobro da si odite na pedijatar i prvo bris napravete pa ke vi kaze dali e za antibiotik ikoj.

На ocicka2014 и Milicka* им се допаѓа ова.
  4. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    2.590
    Bevme prethodno na pedijatar ne isprati samo so solen rastvor inhalacii , bris zemen pred nedela dena cisto nema nisto , i denes koga otidovme za dijabolive rece deka premnogu sekret se sleva za da ostavi taka , 10 dena sme taka bez nikakvo podorbuvanje , nos tece ko reka i zeleni mrsuli do nedogled , i jas toa rekov :( najjak antibiotik , a demek vadevme krajnici da kurtulime od antibiotici :(

5. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    280
    Ќе ве замолам искуство за добар доктор во Систина за воспаление на уши кај три годишно дете. Од средина на декември сме со антибиотик го отрувме детево, една недела антибиотик па една добра па пак.. секоја настинка е со воспаление на двете уши. Има ли спас од ова? Козле и клиника бевме, па ајде и систина ако има некој искуство. Очајна сум веќе, само се држи за уши плаче и крева температура

6. Zastitnicka

Zastitnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    19
    Nie sme bile kaj meri tavtalodze i kaj makedonka vo sistina, ama deka nesto magicno ke smeni nekoja od niv nema. Terapija posebna za zal nema i jas so deteto istoto go pominav. Celo vreme srednoto uvo mu bese so sekret i vospaleno i zatoa bese odlicno gnezdo za virusi i bakterii , mozebi i kak vas e istiot slicaj. Spored mene najmnogu mu pomogna toa sto go povlekov od gradinka skorov cel mesec vo toj period piese antibiotik i ozdrave celosno go nosev vo solena soba 10 tretmani sekoj den i koga pojdovme na kontrola celosno bese ozdraven i cist. Isto taka koga trgna povtorno vo gradinka sekogas mu gi mackav ushnite skolki so hloramfenikot pred da odi vo gradinka sekoj den. Da ne se razbereme pogresno ne stavav vnatre vo useto tuku nadvoresno kako so kremce koga mackas ke go pomines kolku da se stvori bariera za bakterii. Ovie nekoi raboti kaj nas se pokazaa efikasni se nadevam ke vi pomogne

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    874
    Др. Алекдандар Лазаревски. Мојот син имаше исто проблем со ушите и чести воспаленија. Се воспостави дека има и трет крајник и ниедна терапија не помогна, што дури и му се наполнаа средните ува со секрет,детето воопшто не слушаше. Се тегневме по клиники се беше џабе. На 5 наполнати години отидовме систина кај докторов и ни кажа дека мора операција со цевчиња во уше. Ние имавме проблем со спиење и губење на воздух во спиење. Истата вечер детето ми рече - мама слушам! И спиеше како бебе ни се заврти ни грчеше ни се давеше со секрет ништо. Вашето е мало, сепак да знаете чести инфекции на уше можат трајно оштетување да дадат. Што побрзо со терапија да почните.

На Shekjerna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    14.375
    Лазаревски. Ако треба ќе ви каже дали треба вадење на крајниците. Човекот е цар.

На Shekjerna и Чанта им се допаѓа ова.
  9. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    12.199
    Здраво, да те прашам, дали докторов во Систина е само за деца или прегледува и возрасни? Ги имам истите проблеми како вашето дете, исто ме советуваа да ми стават цевче во уши, но бев кај таа др специјалист што ме има оперирано на носот и не се согласи..колку ве чинеше операцијата? Се лежи неколку денови или? Со месеци имам проблем со ушите, зујат и пред брзо имав пак напад на десното со силна болка, ова не се трпи па не знам веќе каде да барам решение...

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    14.375
    Doktorot raboti i so vozrasni. Pishav pogore deka e car. Struchen. Po operacijata na moeto dete me gushkashe deka bev isplashena.Nema da zgreshish za kaj nego.
    Nas ne Chinese 90 000 denari, krajnici vadenje i cevcinja, so popust toa. Inaku e okolu 100 000
    A samo cevcinja ne znam kolku kje e. Kje prashash.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    280
    А искуство со Мирка Шалиќ дали има некој?

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    15.439
    Цевчиња во уши. Тоа ќе ве спаси. Ќерката ми е оперирана кај Македонка во систина. Од 7-8 воспаленија на уши во една година, после операцијата немала ниеднаш. Ако треба и крајници да се вадат, ќе ви кажат.

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    14.375
    По операција на крајници се закашлува на моменти. Искуство некој? Денеска е 17 ден од операцијата.

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.207
    Допаѓања:
    40.584
    Мене ми го спаси детето од менингит пред 5 години. Во систина стар педијатар не убедуваше дека го каснал комарец (facepalm)

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    14.375
    Одлична.

16. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    7.667
    Со оглед на тоа што Македонка од Систина ни закажуваше операција за двајцата со вадење на сите крајници и цевчиња во уши,
    Мирка не спаси.

Туку, има ли некој што одел кај Македонка а да не му била предложена операција?

17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    6.560
    Како ве спаси од операција? Што терапија примавте и колку време?

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    15.439
    Јас со Македонка воопшто немам искуство дека притиска за операција. После цела година разни терапии, јас отидов кај неа мислејки одма ќе оперира, а она сепак уште неколку месеца викаше ајде уште ова да пробаме, ако може да пројде без операција. На крај и кога се оперираше ќерката, само цефчиња и трет крајник и извади, јас пак викав ако треба ајде се наеднаш да се извадат и другите 2, она ми рече не.
    А приватно осигурување имаме, можеше без око да и трепне одма да не закаже и тоа се што сака да направи за да се наплати.
    Мое искуство е дека жената е навистина и стручна и разбрана како човек.

19. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    280
    Што точно прави Мирка поразлично од другите? Бидејќи читам дека не предлага уопште операција дела наоѓа други решенија

20. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    280
    Има ли негативности доколку се стават цевчиња во уши? Дали операцијата е болна?