Srekja dijabolite ne se padnati , toa bil koagulum , no si zaraborivme sumamed bidejki ni tece nose nedela dena i ima zelen sekret .
Ti rekov deka ne se padnati, ne pagjaat tolku brzo. Sumamed na tecenje nos? Najjakiot antibiotik sto postoi. Podobro da si odite na pedijatar i prvo bris napravete pa ke vi kaze dali e za antibiotik ikoj.
Bevme prethodno na pedijatar ne isprati samo so solen rastvor inhalacii , bris zemen pred nedela dena cisto nema nisto , i denes koga otidovme za dijabolive rece deka premnogu sekret se sleva za da ostavi taka , 10 dena sme taka bez nikakvo podorbuvanje , nos tece ko reka i zeleni mrsuli do nedogled , i jas toa rekov najjak antibiotik , a demek vadevme krajnici da kurtulime od antibiotici
Ќе ве замолам искуство за добар доктор во Систина за воспаление на уши кај три годишно дете. Од средина на декември сме со антибиотик го отрувме детево, една недела антибиотик па една добра па пак.. секоја настинка е со воспаление на двете уши. Има ли спас од ова? Козле и клиника бевме, па ајде и систина ако има некој искуство. Очајна сум веќе, само се држи за уши плаче и крева температура
Nie sme bile kaj meri tavtalodze i kaj makedonka vo sistina, ama deka nesto magicno ke smeni nekoja od niv nema. Terapija posebna za zal nema i jas so deteto istoto go pominav. Celo vreme srednoto uvo mu bese so sekret i vospaleno i zatoa bese odlicno gnezdo za virusi i bakterii , mozebi i kak vas e istiot slicaj. Spored mene najmnogu mu pomogna toa sto go povlekov od gradinka skorov cel mesec vo toj period piese antibiotik i ozdrave celosno go nosev vo solena soba 10 tretmani sekoj den i koga pojdovme na kontrola celosno bese ozdraven i cist. Isto taka koga trgna povtorno vo gradinka sekogas mu gi mackav ushnite skolki so hloramfenikot pred da odi vo gradinka sekoj den. Da ne se razbereme pogresno ne stavav vnatre vo useto tuku nadvoresno kako so kremce koga mackas ke go pomines kolku da se stvori bariera za bakterii. Ovie nekoi raboti kaj nas se pokazaa efikasni se nadevam ke vi pomogne
Др. Алекдандар Лазаревски. Мојот син имаше исто проблем со ушите и чести воспаленија. Се воспостави дека има и трет крајник и ниедна терапија не помогна, што дури и му се наполнаа средните ува со секрет,детето воопшто не слушаше. Се тегневме по клиники се беше џабе. На 5 наполнати години отидовме систина кај докторов и ни кажа дека мора операција со цевчиња во уше. Ние имавме проблем со спиење и губење на воздух во спиење. Истата вечер детето ми рече - мама слушам! И спиеше како бебе ни се заврти ни грчеше ни се давеше со секрет ништо. Вашето е мало, сепак да знаете чести инфекции на уше можат трајно оштетување да дадат. Што побрзо со терапија да почните.
Здраво, да те прашам, дали докторов во Систина е само за деца или прегледува и возрасни? Ги имам истите проблеми како вашето дете, исто ме советуваа да ми стават цевче во уши, но бев кај таа др специјалист што ме има оперирано на носот и не се согласи..колку ве чинеше операцијата? Се лежи неколку денови или? Со месеци имам проблем со ушите, зујат и пред брзо имав пак напад на десното со силна болка, ова не се трпи па не знам веќе каде да барам решение...
Doktorot raboti i so vozrasni. Pishav pogore deka e car. Struchen. Po operacijata na moeto dete me gushkashe deka bev isplashena.Nema da zgreshish za kaj nego. Nas ne Chinese 90 000 denari, krajnici vadenje i cevcinja, so popust toa. Inaku e okolu 100 000 A samo cevcinja ne znam kolku kje e. Kje prashash.
Цевчиња во уши. Тоа ќе ве спаси. Ќерката ми е оперирана кај Македонка во систина. Од 7-8 воспаленија на уши во една година, после операцијата немала ниеднаш. Ако треба и крајници да се вадат, ќе ви кажат.
Мене ми го спаси детето од менингит пред 5 години. Во систина стар педијатар не убедуваше дека го каснал комарец
Со оглед на тоа што Македонка од Систина ни закажуваше операција за двајцата со вадење на сите крајници и цевчиња во уши, Мирка не спаси. Туку, има ли некој што одел кај Македонка а да не му била предложена операција?
Јас со Македонка воопшто немам искуство дека притиска за операција. После цела година разни терапии, јас отидов кај неа мислејки одма ќе оперира, а она сепак уште неколку месеца викаше ајде уште ова да пробаме, ако може да пројде без операција. На крај и кога се оперираше ќерката, само цефчиња и трет крајник и извади, јас пак викав ако треба ајде се наеднаш да се извадат и другите 2, она ми рече не. А приватно осигурување имаме, можеше без око да и трепне одма да не закаже и тоа се што сака да направи за да се наплати. Мое искуство е дека жената е навистина и стручна и разбрана како човек.
Што точно прави Мирка поразлично од другите? Бидејќи читам дека не предлага уопште операција дела наоѓа други решенија