1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Здравствени проблеми со ушите кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од babymama, 22 октомври 2012.

1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    261.351
    Последен пат со болки беше за зимскиот распуст. На приватно отидов оти немаше како поинаку. За маж ми подоцна не итен преглед и кажав на матичната да најде термин кога може. Најде по месец ипол два и бевме регуларно.
    Одлична е докторката, штета што сите добри доктори се пренатрупани со работа.

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Штета да, барав на приватно да дојдам не се ни обидов со термини. Сега размислувам да не постои опција со приоритетен 24ч да не прими. Мене она детето од операција ми го спаси и лоши дијагнози од педијатар и сега пак сум во ситуација по педијатар да се водам...безвезе

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    261.351
    Со детето и во ординација. Нема да ве врати сигурно.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Помислив и на тоа, пишав и на вибер со надеж дека ќе каже дојдете. Познавајќи ја не ми е верно дете дека ќе врати, али верувам хаос е во прашање. Фала ти

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Sakav da prasaj se operira malata vo sistina kaj aleksandar mu tecese uvoto problemi pa gi vadivme krajnicite pred 8 meseci sega pak malku da se nastini,my teci uvoto i ima miris jas koga bev go roasav ako se poftori pak da teci kapki samo nis ama eve 3 pat i se sliciav i miris los ima i tece nz so da pravam da ne mu se sluci na nes slux da izgubi

6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Мајки, ај една помош за мама.
    За прв пат имам воспален ушен канал. Со оток и болка. Во саботата бев на преглед и сум на системски антибиотик - Панцеф и капки за уво.
    Сеуште имам и оток и болка. За колку време треба да почне да се смирува.
    Не можам да спијам од болка, пијам кафетин.
    Очекував дека ќе почне да делува антиб и капките, ама не. болките се појаки пред спиење.

*од почетокот на претходната недела осеќав некое грутче под уво ама си реков може жлезда, крајник, дека имам и секрет ама вече во саботата кога станав оток и болки..

@Annath

7. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.266
    Колку денови макс се стават отол х?

8. Tanki

Tanki Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mamicki ajde pomosh ve molam sinko ima 10 godini pred godina i pol ima operirano holesteatom vo uvoto .do sega nikakvi problemi a od nedela picna od uvceto da mu tece kafeav iscedok,poseteno orl dadenaterapija so pancef i inhalacii nema bolki nema temp,se mrdnav od grizi shto da pravamm

9. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    230
    Здраво се започна со болка под увото на вратот, потоа продолжи со болка во увото, но краткотрајна. Бев кај матичната ми кажа дека е воспалено десното уво пиев антибиотик и капки. Кога ги ставав капките ми се враќаат назад односно ми истекуваат надвор од увото, не знам дали така треба да истекуваат. Завршив со антибиотикот и капките повторно чувствував болка под увото, не знам ни воопшто дали е болка како тежина некоја таму. Исто така кога голтам чувствувам како некоја тежина на таа страна и непцето до забот на таа страна чудно го чувствувам. Ве молам за одговор.

10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.890
    Допаѓања:
    14.572
    Провери си го умникот на таа страна. Некогаш заби знаат да дадат болка во уво и врат, особено 8ци

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    230
    Многу ти благодарам.

12. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    728
    Здраво мајки. Дали имате оперирано дете од крајници и трет крајник? Кај моето треба и цевчиња да му стават во ушните каналчиња од што се премногу запушени со секрет. Сакам систина да одам, но би сакала да знам и искуства од државна клиника. Колку дена трае болничкото боелдување ?

13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.431
    Допаѓања:
    6.921
    Moeto letovo se pravese operacija, ama ne sme vo Makedonija.Zafatot traese pola saat maksilalno, tret krajnik i cevcinja .Postoperativno nemase nikakvi problemi odma bevme pusteni doma samo narednite 2 nedeli ne izlagase na sonce, ne odese vo gradinka i ne mu davav da trca i treba da se vnimava pri kapenje da ne vleze voda vo usite

На Чанта му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    728
    Slusha sega dobro ? Nema veke sekret taka ?

15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.431
    Допаѓања:
    6.921
    Po operacijata odevme 2 pati na kontrola i se bese vo red.

16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    5.903
    Поради која причина ви предложија операција? Дали претходно имавте терапија ? И ако да каква?

17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.431
    Допаѓања:
    6.921
    Poradi zgolemniot sekret vo uvoto i zgolemeniot tret krajnik sluhot mu bese katastrofa kako glavata koga e ppd voda, taka objasnuvase doktorot.Ni dade nekoi kapki ili dva vida na kapki koi trrbase da gi koristi odreden period no nemase nikako podobruvanje. I operacijata besr neophodna zatoa sto losiot sluh vodese i do loa govor.

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    5.903
    На син ми му дијагностицираа зголемен трет крајниот, нема секрет во уши, нема проблем со слух само со грчење додека спие. Во моментот сме со терапија за која се надевам дека ќе помогне и дека нема да се искомплицира нешто да треба операција. Фала ти за споделеното исксутво

19. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    728
    Каква терапија имате ? Те молам ако можеш да ми кажеш. Ние сме за операција тек во јануари а не ни предложија ништо до тогаш. Има зголемен секрет , не слуша и во последно веќе неможе ни убаво да спие , грчи се нервира…

20. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    5.903
    Аквамарис 3×2, момокс спреј 1×1 - еден месец
    Рупафин сируп - 10 дена
    Каде бевте на орл?