Последен пат со болки беше за зимскиот распуст. На приватно отидов оти немаше како поинаку. За маж ми подоцна не итен преглед и кажав на матичната да најде термин кога може. Најде по месец ипол два и бевме регуларно. Одлична е докторката, штета што сите добри доктори се пренатрупани со работа.
Штета да, барав на приватно да дојдам не се ни обидов со термини. Сега размислувам да не постои опција со приоритетен 24ч да не прими. Мене она детето од операција ми го спаси и лоши дијагнози од педијатар и сега пак сум во ситуација по педијатар да се водам...безвезе
Помислив и на тоа, пишав и на вибер со надеж дека ќе каже дојдете. Познавајќи ја не ми е верно дете дека ќе врати, али верувам хаос е во прашање. Фала ти
Sakav da prasaj se operira malata vo sistina kaj aleksandar mu tecese uvoto problemi pa gi vadivme krajnicite pred 8 meseci sega pak malku da se nastini,my teci uvoto i ima miris jas koga bev go roasav ako se poftori pak da teci kapki samo nis ama eve 3 pat i se sliciav i miris los ima i tece nz so da pravam da ne mu se sluci na nes slux da izgubi
Мајки, ај една помош за мама. За прв пат имам воспален ушен канал. Со оток и болка. Во саботата бев на преглед и сум на системски антибиотик - Панцеф и капки за уво. Сеуште имам и оток и болка. За колку време треба да почне да се смирува. Не можам да спијам од болка, пијам кафетин. Очекував дека ќе почне да делува антиб и капките, ама не. болките се појаки пред спиење. *од почетокот на претходната недела осеќав некое грутче под уво ама си реков може жлезда, крајник, дека имам и секрет ама вече во саботата кога станав оток и болки.. @Annath
Mamicki ajde pomosh ve molam sinko ima 10 godini pred godina i pol ima operirano holesteatom vo uvoto .do sega nikakvi problemi a od nedela picna od uvceto da mu tece kafeav iscedok,poseteno orl dadenaterapija so pancef i inhalacii nema bolki nema temp,se mrdnav od grizi shto da pravamm
Здраво се започна со болка под увото на вратот, потоа продолжи со болка во увото, но краткотрајна. Бев кај матичната ми кажа дека е воспалено десното уво пиев антибиотик и капки. Кога ги ставав капките ми се враќаат назад односно ми истекуваат надвор од увото, не знам дали така треба да истекуваат. Завршив со антибиотикот и капките повторно чувствував болка под увото, не знам ни воопшто дали е болка како тежина некоја таму. Исто така кога голтам чувствувам како некоја тежина на таа страна и непцето до забот на таа страна чудно го чувствувам. Ве молам за одговор.
Здраво мајки. Дали имате оперирано дете од крајници и трет крајник? Кај моето треба и цевчиња да му стават во ушните каналчиња од што се премногу запушени со секрет. Сакам систина да одам, но би сакала да знам и искуства од државна клиника. Колку дена трае болничкото боелдување ?
Moeto letovo se pravese operacija, ama ne sme vo Makedonija.Zafatot traese pola saat maksilalno, tret krajnik i cevcinja .Postoperativno nemase nikakvi problemi odma bevme pusteni doma samo narednite 2 nedeli ne izlagase na sonce, ne odese vo gradinka i ne mu davav da trca i treba da se vnimava pri kapenje da ne vleze voda vo usite
Poradi zgolemniot sekret vo uvoto i zgolemeniot tret krajnik sluhot mu bese katastrofa kako glavata koga e ppd voda, taka objasnuvase doktorot.Ni dade nekoi kapki ili dva vida na kapki koi trrbase da gi koristi odreden period no nemase nikako podobruvanje. I operacijata besr neophodna zatoa sto losiot sluh vodese i do loa govor.
На син ми му дијагностицираа зголемен трет крајниот, нема секрет во уши, нема проблем со слух само со грчење додека спие. Во моментот сме со терапија за која се надевам дека ќе помогне и дека нема да се искомплицира нешто да треба операција. Фала ти за споделеното исксутво
Каква терапија имате ? Те молам ако можеш да ми кажеш. Ние сме за операција тек во јануари а не ни предложија ништо до тогаш. Има зголемен секрет , не слуша и во последно веќе неможе ни убаво да спие , грчи се нервира…