Здравствени проблеми со ушите кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од babymama, 22 октомври 2012.

1. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    5.059
    прашајте третиот крајник да не прае проблем

2. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    9.433
    Zosto vo Remedika? Jas ic ne sum zadovolna od Nikola tamu. Demiri vo Sistina mu gi vadese na mojot krajnicite mnogu e dobar i profesionalen. Skoro site sto odat na privaten za krajnici vadenje, usi i slicno kaj nego se.

3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    9.433
    Samo vadeneje e spasot i tretiot obavezno od nego ne slusa. Pogore pisav za doktor

4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    9.433
    Nema. Tamu e Orovcanec i zatoa taka mislis deka ima dobri. Ama on bil porano, sega covekot ima nad 70 godini i race mu se tresat baska i so caskata e vo raka sigurno, go imam nekolku pati videno tamu i ne bi dozvolila dete da mi operira vo nikoj slucaj. Ne ordinira tuku samo operira. Neznam zosto go drzat valjda radi slava i ime. Drugite dvajca so Nikolce imam iskustvo ne mi se dopadna nesto so strucnost. Ako vise sakas na privatno odi vo Sistina kaj Demiri nema da se pokaes. Na klinika nikogas nema da dojdes na red kaj asalen.

5. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    731
    Јас закажав кај др.Лазарески во Систина. Тој е и шеф на орл. На прегледот ми се виде ептен океј.

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    14.581
    Мојата немала проблеми со тапанчето, има 6 години и како мала немала никаков проблем со уши. Година ипол веќе само за уши пие антибиотици, заради болка и намален слух. Ама голема е, знае да каже затнато ми е, сега повеќе слушам сега помалку. Од мај пробуваме да се исчисти секретот внатре во ушите, секакви лекови, спрееви и секако антибиотик. Прошлата недела пресековме со докторката дека нема веќе избор, следниов месец ќе оперира трет крајник и цевчиња да и стават.
    По тоа што кажуваш за истото е и твоево дете. Јас ја носам кај Македонка во Систина, од неколку места добив препорака за неа.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.983
    Допаѓања:
    13.752
    Kolku e pregled kaj Demiri?

8. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    731
    Дали провериле трет крајник?

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.130
    Допаѓања:
    10.501
    Снимавте крајник?
    На мојава и го снимаа, не беше зголемен, затоа ме чуди што се случува.

10. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Син ми го правеа операција пред 2 месеци Оровчанец и Никола, јас сум презадоволна. На две места во мојот град е носен после операција на проверка и двајцата доктори ми кажаа дека докторите си ја завршиле работата одлично. Кога прашував пред да го оперираме ми се јавија доста задоволни жени од таму. Оровчанец е со долгогодишно искуство и е одличен, ептен се распрашував и не наидов на ни едно неубаво искуство.

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    14.581
    Да, на две места и го гледаа, 90% го блокира каналот и не се намалува и со терапија.

Зголемен е, со налепи, налепите се повлекуваа со антибиотик, ама големината остануваше иста. Се случуваше штом заврши со антибиотик после 2 дена пак да рече дека не слуша на едно уво.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Здраво.Те читав за детенцето со ушите.Јас многу се измачов со мојата.Скоро две години од Аудио ми ја труеја со антибиотик,без да проверат дека има трет крајник.Кај мојата дури и секрет од уши течеше.Ја носев и кај Мери и таа ужас невиден само пари да земе и она не кажа дека има трет крајник.На крај ја однесов и во Софија и таму докторот одма кажа трет крајник зголемен и да ставиме цевчиња што ни еден од овие двајца не ги спомна и ми препорача вадење крајник и одма да ставиме цевчиња.Од таму отидов во Систина кај Лазаревски и не му кажав дека сум била во Софија и он ми кажа исто како и тој доктор и тогаш му извадиц извештај да види кај сме биле и рече ако сте за операција одма закажуваме.Без размислување прифатив и супер поминавме.Докторот е супер ептен е ок.Додека сме биле во соба сум задремала и доаѓал да не посети,а исто и Демири не посетуваше.Супер искуство имам од таму.Иначе кога зимав отпусно и направиле проверка на крајникот и бил 2,5 пати поголем.Од тогаш немаж мака со ушите.Со лесно да ви е што и да решите и слободно прашај што и да ти треба.

На Tea SK, Mother of 2boys и Spidy им се допаѓа ова.
  13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    6.932
    Kaj moeto e operiran vo Juli namalen e laserski tretiot krajnik, polipite se izvadeni i imase tecnosti pozadi usi ama ne bese za cevcinja tuku samo tecnosta ja ostranija. Sega pak mi mati umot deka ne slusa kako sto treba, kaj skolskiot doktor ne sorabotuvase, utre imam kaj pedijatarot termin a podocna i kaj ORl. Ako ne pomineme kako sto treba ovoj pat planiram na privaten vo Makedonija, me plasi pak na nekoja operacija da ne bide podlozen operacijata kako operacija bese rutinska i bezbolna, ama loso reagirase pri budenje od narkosata.

14. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    731
    Што се подразбира на лошо реагирање ако можеш подетално да пишеш?

15. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    731
    А зошто не ви предложиле ваѓање на трет?

16. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.100
    Допаѓања:
    69.149
    За дете немам искуство, ама за мене сум била кај Николче и многу сум задоволна. Ако имам потреба за дете, кај него би го носела. Ми остави впечаток дека многу знае.
    Сум била инаку кај еден куп ОРЛ.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    6.932
    Nemozese da se razbudi od anestezijata pa dobi dopolnitelno lekarstva sto go potiknaa budenjeto, otkako se razbudi bese znacitelno razdraznet.Mislam ne e nesto neocekuvano i se, ama base loso iskustvo za edna majka. Ama gledav i drugi deca epten lesno minuvaa taka da ako ve ocekuva slicno ne se plasi.

На Чанта му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    14.581
    Тоа е препораката, вадење на трет крајник и ставање цевчиња, и ќе оди на операција за помалку од месец дена. Бидејќи немала проблеми со грлото и тие два крајника, досега пробувавме да се намали третиот без операција, иако од старт ни кажаа дека мала е веројатноста тоа да е успешно. И затоа сега се договоривме за операција.

19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.130
    Допаѓања:
    10.501
    Ама на мојава у го снимаа крајникот летоска во Аудио БМ. Ок беше тогаш само лесно заматени мембрани во ушите и пишаа во извештај. Можно е да е олку нестручен доктотов, да не гледа убаво? Многу сум на мисла. Утре ја носам кај матичен да зборнам и таму.
    Еве денес на пример слуша, завчера ништо не слушаше. Ама па помалцр и тече носот.

20. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    9.433
    Orovcanec e dobar doktor orl i e izvikan uste od vremeto. Ama sega veke e mnogu star. Jas sepak ne bi dozvolila 80 godisen da mi operira dete. Vreme mu e za penzija spored mene.