Искуство со изгубена здравствена книшка на дете? Треба негде да се пријавува и како оди процесот за вадење нова?
Не е лошо да направиш препис на вакцините на одделението од каде ги има примено. Не е голема работа и се завршува релативно брзо, а може некогаш да ви затребаат (за разноразни потреби, од кои една е студирање во странство). Не ме држи баш за збор, околу 500-600 ден.се уплаќаше за услугата (освен ако не е сменето нешто).
За 2 месеци ми завршува породилното, ,а мм работи странство додека да најдам работа пак ке треба да бидам под фзом но прашањето ми е за деца како ќе оди здравствено ако и двајцата се невработени?
Ако е сопругот пријавен во мк фирма ќе можеш преку него, а ако тука се води како невработен ќе може преку него тој да подаде зошто немал примања тука, а преку тебе нема да може зошто си имала приход има лимит годишно...
не е тука пријавен преку мене се моментално за да имаат здравствено и он и малата знам дека има лимити до која сума е бесплатно ама не сум сигурна до која
Па мислам дека е минималецот, ама најдобро е да отидеш подаваш барања и за неколку дена ќе ти кажат дали одпбруваат и дали ќе плаќаш или не зошто и тие на шалтер не знаат