Симни се Олимписки базен и од левата страна ако доаѓаш од Зелен Пазар врати се надолу ќе забележиш зграда пишува Црвен Крст и ФЗОМ.
На Google maps пиши Health Insurance Fund of the Republic of Macedonia - Point Skopje Фонд за здравстено осигурување на Република Македонија (ФЗОРМ) - Пункт Скопје И ќе ти даде точно каде е, баш како шо ти кажаа другите
На улица Македонија е Републички ФЗО, кај Црвен Крст е подрачна служба за Скопје. Тебе најверојатно ти треба подрачната служба, па ќе одиш во тој кај Црвен Крст.
Ако сум невработена, дали можам да бидам здравствено осигурана? При тоа имам дете од 2 години кое беше преку мене осигурано, а сега веќе не е. Кои опции ги имам?
Можеш како невработена да имаш здравствено, ќе одиш во ФЗО ќе ти кажат, ќе те препратат веројатно во ујп за да видат дали ти следува бесплатно здравствено или ќе треба да плаќаш нешто.
Ако си мажена, ќе се осигурате преку мажот треба да се пополни 30-1 образец да се пополни во фирмата и да се однесе во фондот. Ако не си мажена тогаш како што ти пишаа погоре, може ќе треба нешто да плаќаш.