Здрав појадок за носење

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Guns N` Roses, 23 февруари 2022.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.305
    Инаку денешниот оброк хранлив ама лесен и свеж:

Тортиља со чија
    Намаз од едно авокадо, испасирано и измешано со лук во прав и малку сок од лимон
    Маслинки,
    Краставици,
    Сирење со мирудии во него (многу малку)
    Сланина (многу малку)

IMG_20220404_222808.jpg

*Го гризнав пред да го сликам :D

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.986

Мене ми е на 10мин од дома, па можеш да замислиш колку често е посетен :tmi: :lol:

Баш ми е мило што си се поднови за сосема солидни цени :lol:

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.305
    За ситуации кога немам време да подготвам од дома нешто, во фиока гледам да имам од овие мусли:

https://www.vitalia.com.mk/product/raw-nuts-muesli/

Само од дома земам пробиотски јогурт, к. млеко или обезмастено млеко за да имам со што да ги измешам во шоља.
    За разлика од другите мусли, како гранолата, не им е додаден многу шеќер, и не се претерано благи. Најблиску ми е до она што дома би го измешала. И си имаат јаткасти плодови во нив, што мене ми е најомилен вкус.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    како за пола саат спремаш и ручк и доручек :(

5. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.305
    Па ваљда е брз ручек, јас така ја сфатив, по она што го пиша @AngelOfArh - тортиља, салати и остатоци од варива. Нека ме корегира ако не е така.
    Секако за термичка обработка на месо и готвење не би ми било доволно 30 мин освен ако не е со пржење што не е опција за мене и строго го избегнувам тој начин на готвење.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.214
    Допаѓања:
    107.425
    Обично имам спремно, одмрзнато месо или припремено од вечерта, ако е за врап пример само пржам мевце, ако е нешто покомплиирано варење или слично го варам месото пример од вечерта а сабајлето доправам. Одма ставам ручекот зошто тоа е повеќе работа, а доручекот најчесто е или да извадам галети и спакувам хумус или путер од кикирики или да испржам јајце некое. Ако имам месо со салата салатата ми е најчесто исецкана од недела за цела недела, зелка црвена и зелена ги пикам во пластично и во фрижидер па по потреба си вадам, месо одмрзнато запржувам. Сега откако се смени саатот и кај мене на работа идам од покасно на работа имам повеќе малку време, ама и тоа е ете максимум 45мин, не поише. Клучна е припремата, можеш комотно да исецкаш зелка или марула и во пластично да стои цела недела, можеш месо поише да испржиш на грил и да го ставиш во фрижидер, риба исто, јас имам јасни менија за цел ден па не лутам, ама кога не се водам по мени си планирам пак оброци. Доручек кога е овес со чиа и грчки јогурт е 3мин работа да го замешаш и да го спакуваш.
    Не го пржам на зејтин, го маринирам кратко со маслиново и зачини и на грил за 10мин максимум е готово, ако го маринирам од вечерта со сок од лимон и маслиново и побрзо е готово. На сува грил тава значи. И да, брзи се оброците, побрзи, полесни и помалку калорични.

На delvi и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  7. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    9.305
    IMG_20220414_091842.jpg

Доручек за 5 минути:
    Овес, јачмен и рж. Малку семки од сончоглед, лажичка од четирите семиња (сусам, тиква, сончоглед и лен), лешници, бадеми и малини и јагоди со обезмастено кисело млеко.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    9.408
    3 лажици чиа, 1 чаша млеко и 1 лажица мед. Да одстои во фрижидер навечер. Кога ќе ми текне го правам ова:)