Зелен измет кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Zaljubena11, 8 јануари 2013.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Не јадам.зелено ништо,кога цица не доцицува она и често се тега од града и плус ми кива често а гледам дека и кога спие некако затнато диши,мислам ке е добро да одам на педијатар само незнам дали да почекам до стреда бидејки е на контрола па да кажев рогаш што и како.

2. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    istoto go imame i nie znaci veke dva meseci zatnato nose, kivanje i zelen izmet porano sega ne bas, za noseto mi dadoa fiziolsoki rastvor nozgal, mu stavam od vreme na vreme no seuste e zatnato, primavme i amopicilin antibiotik, na grloto nemame nisto ni na gradite a sepak imame zatnato nosei kivame i potkasluvame, zemavme briz pred 4 dena i cekame sega rezultati

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Се надевам се ке биде добро,јас ке почекам до среда и пптоа ке кажам како ми е малата па да и направат контроли се надевам е само мало настинати.

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I nie kivame uste koga ja rodiv koga mi ja dadoa se raskija i mrsulcinja ina.potkasluvame a i nie rcime, ja prasav babicata za nekoja kapkicka veli nema potreba normalno bilo mozelo majcino mlekce da i kapnuvam.. ama ne e zatnata taa si.dise.so noseto.a poslesekoe banjanje i go cistam noseto i vadam kaka isto kako sto imame nie vozrasnite parcinja :|

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    По прв пат ни се појави делумно зелен измет.
    Мајка ми вели дека е или од ненајаденост или од настинка.
    Утре сме на редовна контрола...па ќе видиме.

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    И мене мама ми рече можеби е од настинка :^) кутрите бебушки...

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Денес на котрола ми рекоа дека нормално кај сите бебиња било вака,само да се внимава да нд биде многу често.
    Така да малце се смиривме :)

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^дај боже да е така, зошто воопшто не ми личи и дава знаци на настинат

9. gorana21

gorana21 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Majki ve molam za sovet vo vrska so bojata na stolicata na moeto 4 mesecno since. Na doenje sme samo i koga ke ja soblecam pelenata e kako zelenkasto ama koga brisam so vlazna maramica bojata e zolta. Ama denes sinko malku kakase i odma go soblekov i boja zlatno zolta za merak. A koga e poveke kakan kako da ezelenkasto. Moze li da stavite sliki da vidam kako e kaj vas:( lelee ocajna sum jas si mislev deka taka e normalno i sega ke:@ od maka zar do sega da ne se zamislam ;(
    A ednas i pena kakase sega citam toa bilo ili od glad iliod nepravilno cicacnje t.e ne iscicuvanje na ednata grada do kraj i go pie samo prvto mleko koe ima poveke laktoza a ne zadnoto so masnotii. Leeeerlee vo panika sum totalno

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Bez panika :) Zelenata boja povremeno e sosema normalna I ne mora bas nisto da znaci. Sin mi na tri meseci imase period od dve nedeli koga samo zeleno kakase, pa duri I togas pedijatarot ni rece deka e vo red. I vo soba za doenje doktorkata isto kaza. Sega vo leto ako ne go presleces vednas oksidira I ja menuva bojata vo pelenata. Opusti se.

На Maceto123 и joy1 им се допаѓа ова.
  11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.471
    Помалиот син понекогаш има зелен измет. Имам слушнато дека тоа е нормална појава.

12. Sani4e91

Sani4e91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    65
    Zdravo a kazi mi dali koristi adaptirano mleko ili doi? Jas go imav istiot problem i prasav poveke pedijatri i babici site mi dadoa ist odgovor. Bidejki i davav NaN1 i imalo poveke zelezo vo nejze zato bilo taka isto kako bremenite koi imaat slaba krv i pijat apcinja za pokacuvanje isto izmetot im e zelen...od iskustvo vi kazuvam..

13. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Здраво мамички и кај мене бебчето еве 2 дена има мешано жолто зелена кака во пеленоте. Иначе само на мајчини млеко е редовно си јаде и секој пат има полна пелена. 3 недели е, па не знам од што може да е оваа зелена кака малку погуста,предтоа беше златна потечна

14. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    73
    Zdravo mami. Bebusot ima dva dena temno zelena stolica. Na ad e. Od sto moze da e? Kaka ednas vo denot

15. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Мајка настанато да не е или гладно ? Мене така ми имат кажано за темно зелена столица.

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ова ми се дешаваше на почетокот. Не мора да значи дека е глад. Настинка е иста. Ставај му топла тетра цел ден, ќе се оправи. :)

Последна измена од модератор: 23 април 2017
  17. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Drustvo citam imalo muabet za zelena kaka, malata tret den jade jabolko, prva cvrsta hrana, vcera ne se iskaka I eve ja denes se iskaka pocvrsto ama kakata I e temno zelena... gladna li e, nastinata li e, od jabolkoto li e, ima li vrska vo petokot primivme vakcina sestovalentna... lele ke puknam od nervoza...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Зелената кака може да не значи ништо
    Мојата скоро 2 месеци имаше,додуша уште има
    Испитавме скоро за бактерии негативни ни беа резултатите
    Не е нигладна ни настината
    Кога се почнува со воведување на цврста храна нормално е да се менува и обликот и бојата на каките

На 24.07 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  19. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мајки заради грчеви му сменив ад на бебе, па сега кака зелено и тоа ептен е зелена каката :( што да правам?
    Да напоменам дека ова новото млеко е послабо (има повеќе витамини, но помалку масти и протеини споредено со старото кое го пиеше од раѓање). Не живеам во Македонија затоа не ги пишувам имињата на млеката.

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @Lepaaa мене тоа ми се деси од хип компиотик и ене го така стои ќе го џитнам, а еве сега со другото не се дешава тоа. Јас не го давав зашто ем пие по едно шишенце на ден, ем зелена каката.
    Е сега, мојов и настинат кога е му е зелена каката. Ако си сигурна дека е од ад-от ондак смени го. :)

Последна измена од модератор: 23 април 2017