Bebceto go vakcinirav na 2 5 meseci posle smiruvanje na temperturata pocna da mi kaka po malce zeleno dali e normalno nekoe iskustvo ve molam
Zdravo vaka bebto mi kaka bas temno zeleno bevme na pedijatar i pedijatarot mi kaza deka mozno e od cajceto od anason ama veke 4 dena ne mu davam a ubavo si napreduva so kilazata bebto e 2 meseci od sto moze da mu bide izvinete na dolgiot post
Мајку здраво. Бебенцето вчера не беше какано цел ден, кога се искака каката му беше како пролив зелено и се случувало неколку пати испрљана пелена со зеленкасто. На доење сме, додека цица првите 10 мин е смирен, после тоа е нервозен ги стега рацете нозете, ржи на некој начин. Има некоја вакво искуство?
Зелената кака може да биде од повеќе причини (храната која ја јадеш, грчеви, настинка, многу, малку млеко и слично). Секако ако не е постојано и е измешано мислам дека е нормално. Истото се случуваше и кај нас, мислам дека нема потреба од загриженост, се додека тоа не се повторува повеќе пати во еден ден. Еве еден текст кој мислам дека може да ти помогне: https://zdravobebe.mk/doenje/zelena-stolica-koga-treba-da-bidete-zagrizheni/
Бебе од месец и 20 денс 4-5 дена пие капки Sideral Gocce и каката му се смени темно зелена е, дали е од тоа???
Zenski moeto bebce ima 3 meseci na ad mleko e kaka sekoj vtor den. Denes mi se iskaka zelena glina boja prolivce a vo posledno vreme kaka proliv. Pred 3 nedeli primi rota dali e ova se normalno
Спојлер: Kaka Имаме ваква кака значи дали има простор за загрижување . Инаку пијат Ад пре Ха и истп така цицаат и пијат мое молзено млеко. Пијам инаку чај за доилки овој од дм и пкус таблети за зголемување на млекото.