Мене тој зелен чај од Кам маркетите не ми е воопшто убав Јас купувам ваков зелен чај со лимон од словенско производство и премногу сум задоволна од вкусот, а тоа што викате за забите мислам дека нема врска, мене забите ми се бели- сепак тоа со бојата на забите е повеќе генетска карактеристика, според мене
Ова го најдов на нет: Зелениот чај и неговото благотворно дејство за човечкиот организам биле познати уште пред 3000 години. Содржи многу значајни супстанции кои внесени во организмот предизвикуваат позитивни ефекти. Во најголем процент тие ефекти се должат на присуството на катехините, кајо и витамините; Ц, Е и А. Катехините кои се еден вид танини се застапени околу 20% и кога ќе се растворат во вода му даваат поголема моќ на чајот. Испитувањата кои се прават за да се утврди делотворноста на зелениот чај, се однесуваат на неговото инхибиторно дејство на растот и развојот на туморалните клетки, како и превенцијата од појава на рак. Како зелениот чај ќе му помогне на Вашиот организам? - Го намалува холестеролот, инхибирајќи ја неговата ресорпција и балансирајќи го неговото ниво во крвта или поточно односот ХДЛ/ЛДЛ. - Ја спречува аглутинацијата на крвните плочки - тромбоцитите, со што го намалува ризикот од појава на тромбоза. - Делува инхибиторно на активноста на ензимот кој се излачува од бубрезите и кој предизвикува зголемување на крвниот притисок - Делува инхибиторно на покачување на шеќерот во крвта, поради што е поволен и за дијабетичари - Го спречува растот и развојот на патогените бактерии кои предизвикуваат труење преку храна - Спречува појава на кариес (расипување) на забите - Го зајакнува имунолошкиот систем и делува антивирусно - Правење гаргара со него помага при проблеми со грлото и устата -Делува инхибиторно на хистамините (супстанции кои предизвикуваат алергиски реакции) со што ги олеснува придружните симптоми на алергиите Пиењето зелен чај во Јапонија и Кина е секојдневна појава, а неговото благотворно дејство се потврдува со фактот дека во областите во Јапонија, каде што многу се пие овој чај, појавата на малигни заболувања е многу ретка.
го знам тоаа и јас и точно е зошто не сум отишла на заболекар повеќе од 6 месеци не е можно дека и е од зелениот чај добро на сите различно делува
Етеее си напраив зелен чај Вака кога ќе размислам поубаво може и грешно да ми кажала таа забарката...изглеа ми љубоморела на мојата витка става
Jас па ич не можам да го пијам. Воопшто не ми е убав, имам пробано 2-3 пати од различни фирми и не ми оди ама ич. Повеќе сакам овошни чаеви, најубав ми е од мангостан. А за забите, убаво пиша Сесилија ако се генетски програмирани жолти да бидат, вие не зелен чај, не знам што да пиете пак нема да го смените тоа. Таква ако е коската, ништо не помага. И кога купувате купувајте од проверена фирма, немојте од некои кинески фабрики кои имаат чкљ квалитет, кои даваат вкус кога пиете исто како да пиете електроилит од акумулатор.
Јас едно време го пиев чајов .. ама мајка ми не ми дава да го пијам .. зашо смета дека сум доволно слаба и не ми треба тоа , а јас сакам уштре маааалку да ослабам
јас си обожавам зелен чај и редовно си го пијам тој дури и повеќе ме расонува од кафенце а и поубав ми е за тие што не му го поднесуваат вкусот има на виталиа еден чај слим&фит и во неговиот состав покрај зелен чај има и уште неколку други така да пак пиеш зелен чај само со поовошен вкус овој исто не е многу скап цела ќесичка (црвена е) е околу 90 денари
значи имате право ова зелениот чај бил чудо..го пијам веќе неколку дена и ептен ми го забрза метаболизмот се чудам по 3-4 пати на ден одам во wc
Всушност првичната намена на зелениот чај воопшто не е за слабеење, ама ете владее мислењето дека со зелен чај се слабее и така си имаат во глава голем број луѓе Предностите од овој чај се далеку поголеми и поразлични од слабеење. Толку многу пати имаат пишано во темава кои се позитивни ефекти ги има. Нормално, не кај секого делува исто, ама некој да се има пожалено дека умерено пиење зелен чај ми наштетило, неам сретнато. Секој што пробал да го пие редовно барем еден месец осеќа разлика во организмот, на подобро
Зелениот чај е навистина чудо. Го пијам наместо кафе, ме расонува и ми дава концентрација, а и ми го забрзува метаболизамот. На почетокот ми беше тешко да се навикнам на вкусот, а сега ми е океј . Му ставам лимон, и цимет. Шеќер никако Исто така пијам и црн чај, за кој прочитав дека го подобрува расположението
внимавајте феминки ниту зелениот ниту црниот чај несмее да се конзумира во големи количини. по еден од двата дневно и доволно е
Секако го заменивте кафето со чај за да не добивате дамки на белите заби, но не бидете толку сигурни дека чајот не остава траги. Доколку сте љубителка на овошните чаеви, треба да знаете неколку работи. Овошните чаеви се штетни за забите па затоа подобро одберете црн или зелен чај затоа што нивните состојки ги напаѓаат бактериите во устата. Покрај тоа, 2 шолји зелен чај во текот на денот спречува создавање на киселина во устата. nemora da znaci nnaprotiv imam chitano deka japoncite ili kinezite pijat po 5-6 casi dnevno inache i jas okolu 2-3 casi pijam i ne sum umrela ziva sum .hhii. ;D