1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Да се умира, сигурно не :D Ама кај секого различно делува. Јас ако се напијам после 5-6 часот, неможам да спијам вечерта. Ептен ми влијае мене коефеин на организмот, и иако е ептен во мали количини во зелениот чај, пак неможам да спијам. Има некои пак што после шолја кафе и заспиваат :) Затоа е кажано така, да не се претерува. Што и да е, колку и да е здраво, се си треба во нормални колични

2. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    ee па добро тоа да и на мене ми се има случувано после шоља 3 у 1 да заспијам а до пред 6 месеци со тоа се расонував на сабајле

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    Кинезите пијат повеќе шолји, ама вакви:

а не од овие огромниве како што пиеме ние.

По правило црн, зелен и бел чај се пие во мала шолја, а такви 4-5 се еднакви на наши 2. Додуша нашите кесички веројатно го прават чајот поредок, ама сепак не треба да се претерува.

На Legadema му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    Првпат почнав да пијам зелен чај како студент и вкусот не ми се допаѓаше ама го пиев ,де за концетрација де за будност де за линија оти кога ќе почнев со сесиите не се движев многу. Сега навикнав на вкусот,дури и убав ми е. Пијам по една до две чаши без додатоци на два-три дена по денски, кога го пијам покасно не можам да спијам.

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Препорачајте ми добар зелен чај, ама да не биде на Коро или на Гуд нејчр ? Гледам ми се потрошил чајот, сега последната кесичка ја земав. Сакам друг да пробам, се двоумам дали Цедевита или на Виталија зелениот чај :?:

6. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Вториот, по можност тој што е во комбинација со лимон и ѓумбир. Ако сакаш 100% зелен чај, земи го чистиот, Сенша спешл. 8)

7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ќе земам 100% зелен, не сакам со лимон. Мене не ми е толку лош вкусот, е сега не е ништо особено ама не е ниту гаден. А колку пари им се на Виталија :?:

Вакво ли е пакувањето ?

8. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Сликата е од тој со лимон, а овој е поинаков
    Sencha Special му пишува. 100% лист од зелен чај.
    во Зегин се најефтини, треба да се околу 110 и двата вида што ти ги спомнав

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Заборавив и ова да го кажам :!: Тука имаш смеса за речиси 2 месеци, ако го конзумираш 2-3 пати дневно. Се исплаќа ептен.

Јас го користам од средина на јануари, и ни до пола не сум го потрошила. :$

10. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    и јас пијам ама на цедевита добар ли е тој? На сабајле за онака да ти го "вклучи" метаболизмот и навечер зошто не вечерам а многу намалува апетит

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Тато ми донесе сега зелен чеј на Виталија, од Зегин го земала 158 денари. Ама овој е зелен чај со жен шен збогатен со цвет од роза. Е зелен чај рекол ама таков му дала аптекарката и не приметил. Го пиел некој овој и како сте задоволни :?:

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    Одличен е Карина, пиј си без гајле ;)

13. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Добар е и тој, и другиот со ѓумбир и лимон што ти кажав. Сега вистина мирисот од вториот ме нервира, ама вкусот му е добар. Инаку не мора да се пие засладен, мене засладен ми е полош отколку без шеќер. Кафеавиот шеќер е посоодветен.

14. Lady.D

Lady.D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Па еве и јас да споделам искуство со зелениот чај. Порано не сакав да го смислам, но пред еден месец незнам како -добив мотивација да симнам некое килорамче, пазев на исхраната и пиев минимум 2 шолји дневно. Резултатите беа супер, на вкусот брзо се навикнав а што е најважно ми се подобри распожението, со повеќе добри мисли :D .Еве сега однемав, треба да си купам утре :) и да продолжам со истото темпо.
    Инаку го пијам оној од Good Nature, баш е добар ;)

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Баш моментално пијам, тој од Виталија го пијам со жен шен. Си стискам малку лимонче во него и незасладен го пијам, не е лош вкусот. Практикувам да пијам 3 шолји дневно и убаво се чувствувам :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MadameButterfly

MadameButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Јас го пијам зелениот чај заедно со чајот од магдонос на Good Nature, имам слушнато дека двата чаја во комбинација добро влијаеле на метаболизмот... :)

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    И благодарам на девојката што ми кажа како да направам да не ми горчи толку, тоа со тргање од релна пред да зоврите сосема (пред да се направат меурчиња/балончиња)
    од тогаш секогаш така си го правам, си пијам од Виталиа со Жен Шен (forever young) и не ми горчи се си мислам не горчи дека не го дозовривам, со сосема зовриена вода не сум пиела па да видам разлика, или овај чај природно не горчи многу.
    Карина ти горчи тебе ? Инаку го пијам без никаков додаток, ни шеќер, ни лимон .
    Си го цедам диреткно в шолја . :)
    П.С не го пијам за слабење, бил убав и за прочистување и онака да си се пие. ;)

18. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас бев во ВИТАЛИА продавницата, нема што нема внатре. Се наоѓа позади рамстор, видете на мапа поточно.
    И поефтино е каде каде за разлика од во супермаркетите.
    Јас го купив зелениот чај со лимон и џумбир оттаму, 110 денари е. Житариците се исто за 15-20 денари поефтини.
    И вкусот е супер, тие порано што ги пиев во кесички од зелен чај се бљакс. :puke:
    И вака е 100 пати поздраво од тoj во кесичките.

19. MartinaSk

MartinaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    4

И јас тој го пијам...стварно помогаа..иако има малку гаден фкус..али сепак е здрав и покажува позитивни резултати :D

20. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Дали смеат деца да го пијат?