1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    jas go pijam zeleniot caj i mn e dobar mu go preporacuvam na sekoj no od pocetokot e gaden za pienje a posle ne se ni oseka

2. anaksunamun

anaksunamun Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Навистина не е толку вкусен ама се навикнуваш после некое време. И да, има разлика ако ги пиете тие што се мешани со лимон, портокал или нешто друго иако додавање на малку (или половина) лимон многу го подобрува вкусот, се разбира без шекер.

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    И јас го пијам, иако имам 14 години. Значи морам да го пофалам, за резултати рано е, затоа што ми е втор ден, но многу дава енергија. И не те тера на спиење, повеќе сум сконцентрирана. А пред да почнев да го пијам чајов, значи жива не наспана бев, сега не. :) Иначе незнам ни дали ќе имам резултати, затоа што незнам ни колку кила имам, ни нема да се мерам, сама ќе си приметам, можеби. Но можеби. :lol:

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^ Па зелениот чај не е чај за слабеење. Може да има само позитивни пропратни резултати доколку вежбаш или држиш диета. Ама само од него не се слабее. Ако е така има луѓе низ светот, посебно на истокот пијат над 5 чаши дневно зелен чај и што мислиш дека цело време слабеат? :D

А будна си зашто има кофеин во него. Затоа и не треба да се претерува со него.
    Се е добро додека е умерено ;)

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Сестра ми за 4 дена ослабна 2 кила.. Но, и помалце јаде.. :)

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    4 дена 2 килограма :o Браво! Јас го пијам веќе скоро цела година и како што и погоре пишува зелениот чај не е за слабеење туку е многу здрав за пиење и да и мене ми дава многу енергија

7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Барем така ни рече. Денес и е 4 ден, вчера ни рече дека ослабнала 1,5. А денес 2, па сега незнам. :) Но она и многу помалце јаде..

8. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    стварно ли е ова со чајот од него се слабее јас сум слушнала други работи за зелениот чај ама не и дека слабее јас едно време пиев алкалекс чај тој е за прочистување цела недела не излегов од купатило ама ослабнав и тоа како ме исцеди за сите пари.

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    И јас имам дома алкалакс, мајка ми го користеше. :)
    А за зелениот чај.. Од ова што го прочитав кај сите е различно, секој организам е различен. :(

10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Еве пак јас.. Зелениот чај го пиев неколку дена, и ни грам не симнав, башка што не ме тераше да одам во тоалет.. Прекинав да го пијам, и сега си одам нормално. :lol: А сестра ми уште го пие, значи иако сме сестри секој организам е различен, никогаш не се знае..

11. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Женски ке може ли да ми кажете како го подготвувате зелениов чај од Виталиа со Жен Шен? И дали е добар и помага во намалување на тежината ? :*

12. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Една лажичка од чајот се попарува со топла, недозовриена вода. Се остава 5 мин, се промешува и процедува. По можност да се пие ладен.
    Истата употребена содржина можеш да ја употребиш за уште една чаша чај.

13. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Фалааа ... јас сабајле си го купив чајот и сега ке го подготвам се надевам дека нема толку лош вкус :)

14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Каде го има овој алкалекс чај да го купам и колку пари е? Чим викаш дека те ослабел мора да се проба :)

15. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Од која возраст може да се започне со конзумирање на зелен чај?

16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па мислам дека нема некоја одредена возраст. Проблемот е што има кофеин и затоа не се препорачува на помали деца.....нешто слично ко кафето. Вака лаички, 16год мислам дека е доволно

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Јас го пиев, а имам 14 години, но не го препорачувам баш. :worried: Ќе си кажам искрено, јас не го купував од аптека туку некои од овие поголемиве маркети. Но воопшто не сум задоволна, се ми се поремети. Кога го пиев чајот ниту еднаш не ме тераше да одам во тоалет. :$ А сега, после секое јадење ме тера, дури и да се напијам капучино. :$ :devil: Ме боли стомакот, а башка кога сум надвор од дома неможам ништо да јадам, ни во школо. (знам дека тоа е забрзан метаболизмот но ме чуди што кога го пиев не беше вака, туку баш спротивното). Првиот или вториот (незнам точно) ден кога прекинав беше нормално, но сега неможам веќе. :lol: :$

18. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Зелениот чај е добар за здравјето и помага при слабеење, но никако да се навикнам да го пијам. Многу грд вкус има. Пијам понекогаш, и тоа набрзина ќе го испијам за да не го чувствувам многу вкусот. Последното пакување што го купив беше од Cedevita и на паковчето прочитав рецепт за леден чај. Го ладите зелениот чај, додавате коцки мраз лажиче зрнца Cedevita по желба и парчиња лимон. Уште ми е накако ладно за да ставам мраз, но додавам едно лажиче Cedevita и тоа малку го "маскира" вкусот на чајот. Пробајте :)

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Мене па не ми беше многу гаден вкусот, после неколку дена се навикнав, секогаш го пиев со доручекот. х)

20. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Кај мене братучеди пијат /14 и 16 год./ па затоа прашувам и незнам дали и јас да почнам /14,5 год/.