1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. PePPa

PePPa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    како и се останато впрочем, така и ова. се зависи од организмот, се е индивидуално на некој му делува супер на некој воопшто на некој многу лошо. некој се навикнува некој :puke: пробајте па видете, на крајот на краиштата има и други работи за јадење и пиење што се здрави ;)

2. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    И јас пијам секој ден. Го пијам без ништо онака чист, иако на почетокот ми беше гаден со тек на времето се навикнуваш. Сеа баш треба малце да ослабнам па ваљда ке ми помогне :D

3. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    зелен чај неможев да поднесам, имаше некој ужасен вкус, е сега земав на Lipton, зелен чај со нане, и зелен чај со помаранџа, ммммммм ептем се убави, ви го препорачувам

4. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Јас си пијам често зелен чај. Сега откако ми заврши не сум купила веќе две недели. Пиев по речиси еден литар на ден. Многу е ефикасен и ми влијаеше многу на забрзувањето на метаболизмот.
    Незнам зошто толку скап го купувате . Јас си го купувам за 25 ден. со вкус на лимон. Се навикнав на неговиот вкус и не го засладувам ни со мед ни со шеќер :) Им го препорачувам на сите.

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Јас прочитав дека од зелениов чај се намалува способноста на коагулација на крвта и не е препорачан за оние кои имаат проблеми со крварење и се докажа тоа абе вчера минимално се изгребав не се ни познава, леле крвишта едвај сопре. ;(

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Колку што е добар, уште повеќе е лош. :lol: :worried:

7. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас почнав да го пијам само еднаш дневно,ако се напијам повеке- ми се слошува! :^)

8. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    немаш проблеми со спиење? зашто нели, зелениот чај содржи кофеин (тој јас што го пијам е обичен, без лимон, без ништо) и ако се напијам 2 шолји наместо 1, потешко заспивам навечер. Без оглед на тоа што чајот го пијам исклучиво во утринските часови :worried:

9. tweety-ane

tweety-ane Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    може ли некој да ми каже дали се враќаат килограмите доколку се пие чајов??
    Фала ЧД

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    Па килограмите не зависат од чајот, туку од јадењето.
    Зелениот чај е за детоксификација, здрав е во нормални количини, но дека ќе слабееш од него ако си јадеш многу... не.

11. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Јас пиев по една чаша дневно, ама решив да направам пауза.
    Еве вчера не пиев и подобро ми е. Инаку се чувствував како да ме гуши нешто и срцето многу нерамномерно како да ми чукаше :^)

12. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Јас пијам зелен чај редовно по 2-3 чаши дневно веќе 2 месеца и сум презадоволна и супер се чувствувам. Метаболизмот ми е спор и не осетив некоја разлика таму, ама лицето ептен ми се исчисти (мислам дека од бебе не ми било вакво лицето) и целулитот (да не претерувам ама стварно така ми изгледа) ми се намалил за 50-60%. Порано и мене ми се вртеше ама открив дека тоа ми е само од КОРО чајот. Откако го сменив, пијам од најефтиниот од Кам маркет (Милса мислам дека беше) :lol: , се е супер... И 10 чаши да испијам немам гајле, па дури и пред спиење.

13. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    Женски, го препорачувам зелениот чај,многу е добар за метаболизмот, за целулитот кожата како шо кажаа погоре, стварно мислев дека нема промени ама еве 6 месеци го пијам и те како делува.... а дека е малку грозникав ј**га се трпи :D

14. tweety-ane

tweety-ane Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Чајот е добар ако имаш време да слабееш ама ако немаш не е ..
    сега се оди по одмори и сакаме да изгледаме слабо и витко на плажа а не со сало :(
    Јас пробав кирколина еве го употребувам 3 дена и можам да кажам дека се чувствувам подобро
    а и + чувствувм дека килограмите ислезнуваат ама секако неможе се за 3 дена
    а за зелениот чај вистина е дека те заситува и е добар за метаболизмот ама незнам не треба да се претерува :rofl: хх :D

15. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    91
    јас денес почнав да пијам,ама грозен ми е,ставив мед ама ништо не помагаа,со затворен нос го пијам и на екс ладен,така пишуваше на лето ладен да се пие :)

16. EdithPiaf

EdithPiaf Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    74
    секој ден пијам и не ми е воопшто грозен . мислам дека на почеток ми беше малку горчлив ама сега немам проблем и без мед можам да го пијам ама го преферирам со мед.
    сите ми кажуваат дека сум ослабната и да сум 6-7 килограми за 8 месеци но мислам дека е поради вежбањето а не само поради чајот . чајот само помага повеке калории да се трошат.

17. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
  18. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    и јас не го пијам зелениот чај многу ми е грозен, и затоа си купив капсули од зелен чај и една капсула заменувало една шоља чај и ја пијам по 2-3 капсули на ден

19. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Девојки
    јас пијам зелен чај по 1 литар на ден и тоа секој ден но за слабеење и за целулит да несе надевате на него . Навистина тој е најкорисниот чај за се како што сите знаеме но за да ослабнеме не е :) . поздрав

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Јас го пијам обичниот 100% зелен чај и многу ми е убаво на душава.
    Најважно од се ми е што дава многу енергија ,која на жештиниве и тоа како ми е потребна.
    Исто така,забележав разлика во кондицијата ,многу побавно се заморувам отколку претходно,колку и да сум активна физички.
    Пијам две чаши дневно(од 250мл - наутро и навечер) и навистина се чувствувам како нова.
    Се навикнав и на вкусот ,не ми е страшен веќе :D