Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Зошто мислиш дека е лош?

2. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    обозавам зелен чај од good nature не ставам нисто во него не ми треба ни мед ни лимон ниту пак шекер ;)

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Па незнам, јас додека го пиев, не одев редовно во веце. И почна да ме боли стомак.. И прекинав.. одкако прекинав редовно си почнав.. А и плус 2 месеци ми каснеше. Прекинав се беше во ред. Ама на секој организам различно..

4. Marcey

Marcey Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    944
    Секое утро пијам зелен чај, мене лично ми се допаѓа, некои велат дека не можеле да го пијат не им бил вкусен... Зелениот чај е добар за организмот, сум слушнала дека помагал за добра линија :), ви го препорачувам на сите да го пробате, се надевам дека ќе ви се допадне доколку не сте го пробале ;)

На Margaux му/ѝ се допаѓа ова.
  5. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Мене ми кажа една пријателка дека ослабела со зелен чај и пиела два пати дневно, кога ќе стана пред да изеде или пред да се напие било што друго и една шоља навечер. Јас запнав за целулитов и еве од денеска ветив дека ќе почнам да пијам комбинирам со трчање секој втор ден на кеј, ваљда ќе биде нешто и од моиве нозе. :D

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Го пијам кога ке ми текне,на почеток не ми се свиѓаше вкусот па почнав да го пијам со лимон и 1 лазица мед и од тогаш се заразив.Сега си го пијам најобично,со малку шеќер.Најбитно е да не се претерува,бидејки така се губат ефектите

7. linija

linija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    19
    И јас пијам зелен чај. Наутро по една или две чаши, после ручек или пред вежбање. Малку е чуден на вкус ама после се навикнуваш. Редовно одам во тоалет, но понекогаш чутвувам болки во желудникот навечер, незнам дали се од зелениот чај или пак сум претерала тој ден и сум испила повеќе. Во секој случај многу е добар и помага во разградување на целулитот комбиниран со масажа. А за слабеење сигурно помага меѓутоа јас неможам баш да издршам некоја дијета па да ја комбинирам со чајот бидејки сум мнг лакома :)

8. tweety-ane

tweety-ane Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    може некој да ми ја пише правилната подготовка на кирколина чајот.. и дали се слабее од кирколина од брусница фала однапред :D :D :D :D

9. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Одговор на прашањето можеш да најдеш тука http://forum.femina.mk/dieti/slabeenje-so-caj-t5107/

10. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Девојки ,колку пати треба да се пие...секој различно ми кажува,една колешка ми вели јас место вода го пијам по 2л.. :?: не ли е тоа многу?
    Јас почнав по 2 шољи да си пијам.. ;)

11. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Јас мислам дека 3-4 чаши на ден е доволно...

12. siki2517

siki2517 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    za kolku vreme redovno konzumiranje moze da ima rezultati?

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Сеа зависи од чоек до чоек, ама 2л е премногу. Па ретко кој може толку вода да испие. Чај е ќе рече некој, ама силна напивка е, цел метаболизам го забрзува, бетер од кафе. Почни со две шољи дневно (од шољите од 250 милилитри, не од “бокалине“ шо сите си ги имаме за млеко, јогурт, сок :lol: )...па после недела дена можеш да зголемиш на три...

Навикнувањето е битна работа, ако одеднаш почнеш со литро, можеш да се зезнеш.

14. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    138
    јас си пиев зелен чај и воопшто не ми е гаден,и тоа без шеќер и лимон. меѓутоа на лекар ми кажаа дека предизвикувал такихардија и под итно да прекинам :/

15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    8.492
    епа тоа е бидејќи содржи кофеин и супстанција EGCG (Epigallocatechin Gallate) кои го забрзуваат метаболизмот но мене баш тоа и ми одговара, најпрво ми беше гаден и го пиев со мед но сега го пијам така без ништо, обично 2-3 шољи дневно

16. Princess-S

Princess-S Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    А пред или по јадење треба да се пие?

17. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Велат дека се пие на гладно,пред јадење,али јас па рзбрав дека предизвикува камчиња во бубрезите така што кај нас уролозите не го препорачуваат многу,многу :?:

18. wallwall

wallwall Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas pijam zelen caj poslednite 2 godini sekoj den po 5/6 casi i nema da oslabnete od nego kako so se misli tuku ke vi pomogne so celulitot malce a mnogu ke vi go ojaca imunitetot. na pr Sestra mi zimava nastina 4 pati a jas ni ednas. najdobar e dodeka se vari treva a ne emislki vo kesicka...pozz i pijte go cist , mene mi e preubav koga ke stanam ako ne se napijam ne mi trgnuva denot :))

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Јас пијам по една чаша на ден,мислам доволно ми е

20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    3.139
    Го пијам кога ќе ми текне, пред некој ден 2-3 дена по ред го пиев, сега пак престанав.

И го пијам без мед, шеќер, без ништо. Ми беше доста горчлив на почетокот, но сега се навикнав на него така да го пијам и немам мака :D