Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    И јас да додадам дека кесичката треба да биде само 4 минути во ѓезвето. Така добива многу убав вкус, бидејќи колку повеќе седи во водата, толку повеќе горчи.
    4 минути, пола лажиче мед и фантазија... :mm:

2. Stasha

Stasha Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    можете да го мешате зелениот чај со бистар сок од јаболко (но без додаток на шекер во чајот) има убав вкус а резултатите во секој поглед се видливи ако се конзумира секојдневно. Позз до сите

3. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Пијам веќе подолго време Зелен чај со надеж дека ќе ослабнам :D
    Јас конзумирам од оние што се во филтер кесички.Не е вкусен но јас го пијам со затнат нос и на екс без шеќер и мед.Не знам дали на некого му помогнал да ослабне,а ако на некого му успеало тоа со Зелен чај нека пише и ме интересира по колку чаши дневно е потребно да се пие за да се симне килажата? :D

4. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    зелениот чај не помага за симнување на килажа, туку го спречува таложењето на мастите на половината! Ако не си физички активна не верувам дека ќе ослабеш пиејќи го чајов =)

5. Blondy90

Blondy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали е добар овој зелен чај од Biofarm пишува на ќесичето Green TEa Herbal Blend што мислите дали може да го помогне за килограмите за одражување на линијата?

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Највкусен ми е зелениот чај на Цедевита и сега тој ми е фаворит.

7. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Пробав едно време да бидам по активна во пиењето,ама некако не ми одеше.... :wasntme: А колку чаши за почеток би биле доволни???

8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Почни со 1 а мислам дека максимум се 3-4 чаши на ден

9. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    963
    Зелениот чај содржи премногу кофеин кој делува на нервниот систем и може да предизвика несоница и анксиозност. Мислам дека една до две чаши денот се доволни. Јас долго време го пиев, меѓутоа само по една чаша во денот затоа што поголема доза (заради кофеинот) ми предизвикуваше тахикардија.

10. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Пожелно е по подолго време пиење на зелен чај да се направи пауза од извесно време и потоа повторно да се продолжи.

11. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Jас го заменив кафето со чаеви, односно дневно конзумирам по две до три чаши зелен чај.
    Од чајот не се слабее, меѓутоа тежината која што ја имаш ја одржува.
    На почеток ми беше тешко да свикнам, особено со овесни снегулки и рендана јаболка, но подоцна свикнав да доручкувам и ручам со чајот.
    Кафе само по гости. :D

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Јас уживам во зелениот чај..Си пијам секое утро,не го пијам за слабеење,слаба сум од секогаш! :D Имам прочитано дека е добар за кожата,акни и сл. добар е за тенот,косата и ви глобала за се.И баш ми е вкусен особено со лажичка мед,читам дека некои од вас го пијат со затнат нос :D јас просто го обожавам :))))

13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    34.149
    ќе се надоврзам на претходното мислење од батерфлај.флај
    И јас го обожавам ЗЕЛЕНИОТ ЧАЈ!!! ЗАКОН Е!!
    Го пијам два-три пати дневно поради дигестивниот систем и ми делува одлично. За вкусот, не ми е баш нај нај, али ставам пола лажичка шеќер или мед и се е одлично.
    И мене ми е супер

На butterfly.fly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    и јас исто го обожавам зелениот чај, без шеќер и мед, убав ми е и така, ама сега почнав да пијам црн чај мајка ми го купила и демек бил здрав, сличен на зелениот и помагал при слабеење. Дали некоја од вас го има пиено?

На butterfly.fly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    јас го имам пробано еднаш и никогаш повеке мене лицно не ми се свиѓа и никаков вкус ми нема
    CRNI - INDIJSKI ČAJ

CRNI - INDIJSKI ČAJ

Crni čaj zbog sadržanih sastojaka (kofeina) djeluje stimulirajuće i okrepljujuće pa smanjuje pospanost i umor.

Crni čaj možete piti i umjesto kave. Jedna šalica sadrži četvrtinu kofeina jedne šalice kave.

To znači da ćete s četiri šalice čaja unijeti kofeina, koliko biste unijeli kroz samo jednu šalicu kave, a unijet ćete u organizam gotovo litru tekućine.

Priprema: Ukoliko na uputama na pakiranju nije drugačije naznačeno, čajnu žlicu biljke ili filtar vrećicu pre

16. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Еве во моментов си пијам - зелен чај од 1001цвет мислам дека е, со арома на лимон и супер ми е, ми надокнадува кофеин па не ми паѓа притисокот толку многу. ;)

17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    34.149
    На здравје нека ти е,и јас пијам сега сабајлечки, од 1001 цвет ама обичниот,тој од лимон некако не ми мириса баш баш. Повелете феминки придружете ни се со Regenbogen :) :)

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Почнав да го пијам затоа што читав дека е добар за организмот, за прочистување од слободните радикали, забрзување на метаболизмот. Отпрво ми беше тешко да се навикнам на вкусот, но сега ми е одличен.
    За напомена многу е важна правилна подготовка на чајот и правилно конзумирање. Водата не треба да зоврие, туку да дојде до температура од отприлика 70-80 степени, се додава кесичката и се остава не повеќе од 5 минути во водата. Не се пие врел, туку млак и се препорачува да не се додаваат никакви засладувачи. Зелениот чај од Алкалиод ми е најдобар.

19. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Епа ајде наздравје нека ни е,и јас пијам моментално :)

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    34.149
    Ајде на топла шолја зелено чајче, ПОВЕЛЕТЕ!!!како ми дојде добро пред почеток на учење и на ладново време!!!