1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. Srekichka

Srekichka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    39
    Го имам пиено, кај мене го немаше посакуваното дејство а и вкусот не ми е убав така да се откажав од него ...

2. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    И јас почнав да пијам Зелен чај,еве веќе 2 недели и мене не ми е со гаден вкус.Си го пијам без шеќер со лимон по една чаша во денот.

3. lara.1993

lara.1993 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    A kolku kila se olsabnuva so ovaj caj i vo perido od kolku vreme?

4. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Јас пред две години бев на Диета и ослабнав за 2 мес 18 кг. ( кој си ги вратив пак и тоа дупло ) Е сега истовремено го пиев и чајот три пати на ден, не само зелениот туку наместо вода си пиев и др чаеви
    ( Камилица, нане, се шо ќе ми се најдеше при рака ) ... Добар е за топење маснотии , помага ...

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    11.591
    Почнав да пијам зелен чај, од сабајлево, се токмев неколку недели затоа што тука викавте дека е многу гаден.
    Воопшто не ми е гаден, ми има вкус на увин чај, а јас често го пијам ради проблеми со бешика.

6. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Чајот не е толку гаден како што сите викаат.Можеби има чуден вкус но со тек на време се навикнувате и нема да ви биде грдо.Го пијам скоро секоја вечер.И многу пооубаво се чуствувам откако ќе го испијам,бидејќи последно време имам многу проблеми со подуеност на стомакот.

7. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Зелениот чај го подобрува метаболизмот,доста гозабрзува и е антиоксидантен,но не очекувајте чудо и дека ако го пиете дека ќе ослабите 10 килограми за месец дена.Го пијам секој ден по три пати и да,ми помогна да ја намалам тежината и доста ми го забрза метаболизмот,но додека го пиев водев и специјален режим на исхрана па затоа се здобив со резултати.На вкус мене не ми е воопшо лош како што кажуваат некои и ми е поднослив за пиење.Покрај тоа што е добар за метаболизмот има и многу други дејствија,доколку се пие редовно се намалува ризикот од рак и срцеви заболувања.Нема штета од овај чај во никој случај,но да не се претера со конзумација бидејќи се што е претерано е штетно за организмот.

8. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    ах денеска бев кај стрина ми во кафана и погрешка наместо чај од нане си ставив зелен чај ми беше убав ама после тоа на секој 5 минути во веце кај настината уште чајот ми фалеше

9. Aylin123

Aylin123 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Јас го обожавам зелениот чај. Има многу позитивни влијанија. Најчесто го пијам како супститут за кафе, бидјеќи содржи кофеин. Зелениот чај го забрззува метаболизмот и е идеален за одржување на витка линија. Исто така врши детоксикација на организамот. Консумирајте секојдневно!

10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    редовно пијам зелен чај 1 саат после ручек...убав ми е особено оној пикантен од good nature или со ѓумбир од vitalia :) . инаку од lipton зелениот чај имав страшни болки во желудникот дека е прејак... забележав дека од зелениот чај ми се забрза метаболизмот ;)
    :coffee:

11. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    11.591
    Најмногу почнав да го пијам за забрзување на метаболизмот. Одам по надвор буквално на 3 дена некогаш, стомакот ми се дуе како на трудница.
    Пробав со ленено семе, семки од лубеници, кафиња (добро тоа и онака си пијам) и нема фајде.
    Се надевам ќе има резултати малку, не за слабеење, туку чисто на мене подобро да ми биде.

12. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Дали има искуство некој со КАПСУЛИ ЗЕЛЕН ЧАЈ,ги фалат многу дека се добри во топењето на масните наслаги и во слабеењето,има ли некој искуство,како ви делувале вам,како сте ги пиеле,дали сте постигнале резултати???

13. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    И јас пијам зелен чај и ми се намали подуеноста во стомакот, иначе не ми е лош со лимонче ми е таман :)

14. severinka

severinka Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    КОЛКУ ВРЕМЕ ГО ПИЕШ ? И ТИ СЕ НАМАЛИ ПОДУЕНОСТА?

15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    А колку пари е овој Зелен Чај?
    Ми се поремети метаболизмот последниов период. А бидејќи ретко примам течности, имам проблеми и со бубрезите. Па сакам да почнам да го пијам. Пиев баланс + као демек ама ништо, желудникот тапа.

16. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Чајот е 20-30 денари.Само не претерувај со пиење,затоа што некаде читам дека е корисен за пиење,некаде дека е штетен.Како и да е,има на нет напишано по колку е дозволено да се пие дневно.

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.947
    Допаѓања:
    12.612
    Го пијам иако нема некој убав вкус, ама здрав е.

18. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Од кај толку ефтин, каков е? Јас го пијам тој на good nature и го земам 61д.

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^Што чај може да има во тие 20-30 денари? :|
    Баш во Керфур видов за 15 денари кутија, ми падна смешно и си земав една од Хибискус колку да пробам. Леле луѓе, еден никаков вкус, една неприродна боја... наместо црвенкаста, оваа беше тегетна! Којзнае што има во него, којзнае какви вештачки бои ставиле. А пишува 100% природен чај :^)
    Не купувајте било какви чаеви.

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Јас за зелен чај секогаш претпочитам во ливчиња него во филтер ќесички. Појак вкус има и можеби е нешто поскап ама барем знам дека пијам зелен чај. Едно време го имаше во продавници за здрава храна, и 100 грама беа околу 50 денари. Од ливчињата не се става многу и верувајте трае долго.

На виталија мислам имаат во ливчиња или во Ла Ча 100% има. Овие од филтер зелениве чаеви се жива глупост, џабе фрлени ви се парите посебно ако за слабеење или прочистување ако го користите.

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.