Читајќи колку е здрав зелениот чај од вчера почнав и јас да го пијам зелениот чај на Милса оној од КАМ маркет. Ептен сум љубител на чаеви преку цела година, најверен муштерија на чаевите од Кам сум Сите ми се убави освен зелениот чај кој незнам зошто секогаш го одбегнував,а тој да ти бил најздрав ама тоа тие некад касно палам. Сакав да ве прашам доколку знае некој колку навистина се добри овие чаеви? зошто имаат навистина ниски цени,а многу убав вкус.
А да пробаш да си земеш зелен чај ама на Цедевита што е, јас еднаш земав од овие на Милса ама некако ич не убав беше, слаб и некако горчлив, а овој на Цедевита ми е баш симпатичен. Најдобар зелен чај ми е оној од суви листови што е, не филтер кесички ама тој многу скап е. Иначе го пијам често, јас земам 2-3 кесички зелен чај + една нане и ги растварам во 1,5 литар вода, и по цел ден со флашата се шетам, и за некое чудо мене чајов ми помага за слабеење, а и вака барем знам дека минимум 1,5 литар течност сум испила дневно.
Го открив најубавиот зелен чај од Виталија во ливчиња но не е чисто зелен чај ,туку зелен со лимон и ѓумбир,и стварно е малку поскап но вреди за сите пари ,а и помалку се става а аромата е појака. И јас со почеток на диетава почнав да го пијам не верувам дека се слабее ама за детоксикација е добар па затоа и го пијам .
Леонтинче и јас го пијам тој, јас ги пијам сите на Виталија уствари ама овој ми е одличен, многу им е убав. Овие на КАМ се гола вода, види им ја цената па види го составот и се ќе ти стане јасно. Составот на чај е претежно билка, додаваат од билкиве колку за арома, затоа читајте го составот колку има од билката, зелен чај или брусница или камилица или било што.
На составот од зелениов чај од Кам пишува нефермитиран лист од зелен чај. Вкусов му е смрт фашизму! ама вагда таков треба да биде, гледам дека и многумина се жалите на вкусот. najubava2010 фалати за препораката ќе си го купам деновиве. Ако некој го интересира составот на дел од остантите чаеви. Спојлер Додека на омилениов мој Брусница, се има само брусница нема - мелен цвет од хибискус 50% - мелена дива јаболка 30% - мелен плод од шипка 15% - природно идентична арома на брусница 5% Камилица - цвет од камилица Нане - лист од питомо нане
Најдобар ми е на Виталиа,и само тој го конзумирам....Виталиа се дефинитивно бр.1 на пазарот,и нивниот чај до брусница е супер...Повеќе го претпочитам оној од брусница...
ај и ваков да пробам. сите зелени чаеви што ги имам видено сум ги купила апсолутно никој не ми е убав имам земено зелен со тахебо ама и тој не го бива имам читано дека комбинација зелен со ѓумбир е преуба за слабеење обавезно купувам па ќе ви кажам дали можам да го пијам ете сега си направив и му ставив и кеса од портокал и цимет оти од чист ми се повраќа
Зелен чај со жен-шен и зелен чај со Sencha Special на Виталија. Најубави ми се! И јас сум за тоа дека виталија ги имаат најдобрите чаеви. Едниствен чај од брусница, кој стварно е од брусница, 60%. И тој зелениот на Good Nature со нане ми е добар. Ма и онака кога ќе му ставам медче, се е вкусно
Јас зелениот чај го сакам чист, без примеси и ароми на мед, лимон... Лично, Цедевитата ми е најгрд. Аја, зелениот чај и треба да има таков чуден, блуткав вкус. Имам испорбано на повеќе фирми, од кои и Милса и сите се ама баш исти. Зошто пример да фрлаш 60ина денари за Гуд Нејчр, кога и на Милса е ист.
Девојки јас сум на диета. Дали е во ред доколку пијам зелен чај? И кој е најдобар за слабеење? Ве молам најискрени одговори. Парите не се важни, ќе го купам. Се ќе сторам за пустово сало да се стопи до мај.
Да, многу ке ти помогне. Обично се пие наутро а веке вечер ке одаш по вц Ти ги топи сите масти, инаку не е повеке од 100 денари барем во мојот град не е повеке од 100
Јас пробав еден период да пијам зелен чај, и тоа не чист туку со мед пишува дека е на пакетчето. Ама пак ми беше никаков по вкус, горчлив, и не можев да го пијам. А тие неколку дена ми помагаше за одење во веце. Дајте некоја комбинација со него која би можела да ја пијам ? Со некој друг чај да го мешам..
јас друго сакам да прашам......на пример ако се напијам од сабајле од чајот,по колку време отприлика се оди во wc? важно ми е пошто одам и втора смена на работа,па да не трчам во wc на работа фала ви на одговорот кој и да ми одговори
Исцеди лимон или 1 лажичка мед.. ама така се глубат својствата. Најубаво е да се пие природен, на сила, на сила... после некое време ќе се навикнеш. И мене не ми е многу убав, ама на екс со затнат нос, ништо не се чувствува
Да, ама друго ми беше прашањето мене. Кој бренд е најдобар? Виталиа, Алкалоид ли (не се разбирам). Ама која од овие онака најмногу ѓи топи мастите? Бидејки во претходните постови девојките споменаа многу фирми и сега јас не знам која е најдобра и од која да купам. Вкусот не е важен.
Се супер, само ми е чудно како може по 2-3 чаши дневно? Јас одвај една пијам.. а и плус, не е јак? Има и кофенин -.- цела вечер око нема да склопам..
Јас да ви кажам ептен пријатно се изненадив од зелениот чај на Милса (од КАМ). Еве потрошив едно цело пакетче. Цел живот мака мачам со подуеност на стомакот, ако ми верувате буквално од само една голтака вода ми се дуе ко да сум јадела за цела војска. Е сега приметив откако го пијам чајов веќе не се дујам ко балон дури и кога ќе јадам не ми се дуе стомакот туку она нормално минимално. Пијам две чаши на ден, сабајле и навечер задно со јадење. Не ми се верува дека леков мој бил за 20 денари, што испадна дека и ниската цената немора да значи дека не е добар чајот. Сега си го купив обичниот зелен чај без додатоци од Виталиа, сеуште го немам пробано, ми се допаѓа што не е во филтер кесички, па ќе видам како ќе се покаже.
дали имате заприметено од зелен чај да ве боли главата?????еве неколку дена пијам почесто и ме боли мн главата (мигрената) дали можи да е од тоа???