Пишав и на друго место, али ајде да ве прашам вас експертите тука Сега летно време, многу ми е убав да го пијам зелениот чај ладен. Само со малку лимон ама ладен. Дали му се губат така корисните состојки..?
Најбитно е да се пие свеж... лимонот може да се стави додека е млак така задржува повеке антиоксиданси. Не ги губи сите антиоксиданси може да се конзумира само да не стои многу време. Еве нешто подетално во спојлер. Спојлер http://www.livestrong.com/article/542447-does-green-tea-lose-antioxidants-when-cold/
Јас почнав да пијам деновиве зелен чај, и дефинитивно решив секој ден по еднаш - два пати да го пијам. Порано пробав, но воопшто не ми се допаѓаше вкусот, но мислам дека е и до фирмата која го произведува. Јас го пијам на GOOD Nature. Го пијам без никаков засладувач и убав ми е .
Предобар е немам коментар , почнав да го пијам пред некое време и одма ми се подобри столицата а имав премногу проблеми со тоа , не одев и по неколку дена сега си одам секој ден , значи за слабеење е супер и плус ми дава многу енергија кај мене делува и повише и од кафето хиперактивна сум преку целиот ден особено за студенти за спремање испити е топ буден си цела вечер
Редовно пијам по една шолја зелен чај секој ден и го засладувам со половина лажичка мед.Го пијам млак и одличен е. Дури повеќе ме држи будна и активна отколку кога пијам кафе.
Eве неколку месеци на работа од сабајле денот го почнувам со зелен чај, во слабеењето ама таман ич немам никакви промени, иако внимавам и на исхраната, но како што спомна некој погоре во столицата да има промени, порано имав проблеми многу сега ми е стабилизирана.
i jas go pijam ama ne cuvstvuvam nisto ne mozam da primaedam deka nesto se slucuva so moeto telo mislam deka nema efekt kaj mene... haha mozebi sum imuna na zelen caj
srce i kaj mene e isto. mozebi taka treba,sega koga ke razmislam toa e edinstveno nesto sto e promeneto
Најефикасен начин да се ослабе со зелен чај е да се качиме на планина и да си го набереме Спојлер проверено
Јас решив да го пијам сега почесто со намера малку да симнам нешто од мене вишок и едноставно за здравје ама ми кажаа дека имал јојо ефекти Вистина?Дали на некој му се случило ова?Да не се здебелам после тродупло
Мене освен Активиа или чат пат Баланс+ ништо не ми помага да си идам редовно у ВЦ. Инаку зелениов чај ме расонува,поради кофеинот а и стомакот не ми е издуван кога го пијам.Едно 2-3 пати дневно. А некад знам и да претерам па и по 5-6.
Ставарно незнам од каде тоа дека од зелен чај треба да се слабее, па ако е за така ние што пиеме редовно со месеци и години треба чечкалици да бидеме. Во голема заблуда сте ако мислете дека зелен чај е за слабеење.