Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    253
    ^Од зелениот чај не се слабее-тој само го забрзува метаболизмот. Ако пиеш зелен чај и ако вежбаш ке слабееш! :)
    Барем јас така знам! :*

2. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21
    Јас пијам зелен чај секое сабајле, пола саат пред доручекот. Му додавам еден цеден лимон. Се навикнав на вкусот и веќе не ми смета. Добра навика.

3. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.852
    Јас зелен чај пијам после јадење ми го смирува стомаков и подобро се чуствувам на почетокот ми беше грд а сега не можам да замислам да промашам ден да не пијам ама мислам дека треба да направам пауза дека читав не е здраво да се пие нонстоп па ќе направам мала пауза па ќе продолжам пак. Инаку јас овој го пијам и најубав ми е. :)

Прикачени фајлови:

4. miss5

miss5 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Ме интересира дали има некакво дејство зелениот чај врз менструалниот циклус бидејќи јас од кога го пијам извесен период ми доаѓа една недела до 10 дена порано. :(

5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Мене пак ме интересира дали може да се појават бодежи во срцето од честа конзумација на чајов? Поради неговата јачина???
    :D

6. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Значи јас го пиев чајот секојдневно по една чаша од 200 мл и не сум имала никакви проблеми со срце,стомак или било шо...позз

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Јас денес започнав да го пијам зелениот чај. Сега си купив еден со лимон, па би требало поубав да е :^) Пиев и порано, но паузирав одредено време. И да, точно е дека зелениот чај во комбинација со физички вежби е навистина делотворен. :!: Пред 4-5месеци сакав да симнам неколку кг. и ми успеа. Ама не е само да пиеш чај и да вежбаш, мора и целосната исхрана да ја избалансираш.

Јас си ставам и 1 лажиче мед, зошто инаку ми е ептен горчлив. |( И дома и мајка ми и братучеда ми ги натерав да пијат. :lol:

8. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    И јас започнав да пијам,секоја вечер.Го пиев и порано но престанав.Убав е,онака те смирува :)

9. ivona48

ivona48 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    25
    И јас нешто да напишам за зелениот чај што имам читено ни интернет.
    Зелениот чај е најголем резервоар за антиоксиданси ,го спречува предвременото старее на клетките,ја подобрува концетрацијата,ја ревитализира кожата,штити од акни има добар антиканцероген ефект,го штити срцето ги штити крвните садови и го намалува крвниот притисок.Се препорачува за студенти и ученици.
    Јас немам пробано,но уште утре во првта продавница купувам. :rofl:

10. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    сакам да ослабам едно 5 - 6 кила. доколку правам вежби пијам зелен чај а и исхрана на ниво за колку време отприлика би можела да ги симнам тие килограми ? ако имате и совет плус за слабеење добро би ми дошол :)

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas пијам зелен чај, со лимон и малку мед, помага во слабеењето да, ама треба и да се внимава на исхраната, сега ќе пробам да го комбинирам со УН диетата, па ќе пишам за резултат

12. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    баш сега ке ја разгледам таа диета, да видам дали би ми била од помош

13. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Јас пијам веќе два месеци, но вчера од професорката по билогија слушнав дека бил штетен за организмот (го покачувал притисокот) и бил дозволен само во мали количини-1 чаша на ден,а јас пијам скоро по литар.Штетно или .....што мислите?

14. CrnceSK

CrnceSK Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    59
    литар ке се отруеш со толку , пиј 1 чаша преку еден ден јас така пијам ,или можеш секој ден ама по една чаша

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Ја имав денови кога пиев по 3-4 шољи,ама реално не чини. :D
    Уште сум жива,здрава ама толку кофеин дневно,не е на арно....

На CrnceSK му/ѝ се допаѓа ова.
  16. B-O-N-I

B-O-N-I Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    15
    Она што го приметив кај себе од зелениот чај кој едвај го навикнав да го пијам е дека ми го убрзува метаболизмот односно ми помага при празнењето ....но понекогаш знае и да ми прави грчеви во стомакот ( само од оној на good nature ) и мислам дека се што конзумираме во умерени количини не е штетно. Сега за сега го навикнав некако и пијам по една шолја на ден без ништо ни мед ни лимон ни шеќер...се навикнува човек. А сам по себе мислам дека доколку не внимаваме што јадеме не помага

17. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    8.499
    Обожавам зелен чај, класичен, си цедам лимон во него и така ми е мн вкусен, но и без лимон можам да го пијам, а со шекер ми е некако гаден. Инаку мн е здрав, но никако повеке од една шоља дневно бидејки е мн јак. Не треба да се попарува со зовринеа вода туку кога ке има на дното на џезвето ситни меурчиња и да се држи кесичката во вода 3мин. не повеке. Не пијам никакво кафе, така да чајчиња си цепам, а зелениот ми е омилен.

18. An.a

An.a Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Пробувам да го пијам али не можам.....не ми е убав!
    Ако ти е убав пиј го ке ти помогне..... :rofl:
    |(
    :D

19. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Јас кога почнав да го пијам не ми беше убав ама со тек на време се навикнав.
    Убаво е да се пие во умерени количини, зашто во спротивно е штетно.
    Доволна е една чаша на ден

20. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Јас пијам по еден литар дневно...наутро ставам во чајник две кесички и го пијам преку ден така без ништо добро мие бедејки непијам мн вода а вака знам и го гледам пред мене и го пијам не знам дали е штетно ама ете :)