Порано постојано пиев зелен чај бидејќи наводно бил многу здрав, и требало дневно да се конзумира по 2 шолји.Имено, тоа помагало на системот за дигестија а и ги ослободувало негативните соли кои ги содржи телото. Пиев долго време, и организмот ми се поремети. Не можев да спијам нормално, не ослабнав многу а искрено тоа не ми беше ни целта. Разговарав со лекарката и ми рече дека оној фо филтер кесите и не бил многу здрав чај, поточно не е ист како оној кој ќе го набереш во планина и ќе го исушиш. Од тогаш од баба ми си земам чаеви, таа ги купува од некоја жена. Си мешам од повеќе врсти кога како сакам и си пијам дневно по една до две чаши, некогаш и не пијам, кога како ќе ми текне.Ама многу е поздрав од оној во филтерите и го подобрува имунолошкиот систем.Има разлика во се, а и апетитот го намалува, било кој чај да пиеш.Со внесување на течности се постигнува тој ефект, посебно со чај
Сите велат дека е добар за слабеење...Совет некој има користено и дали му има помогнато? И каков е по вкус? Имам дома цело пакетче(со лимон) но немам пробано.
ДА ДА ДА. Зелениот чај помогна многу во намалувањето на мојата тежина.Но прочитав дека доколку го пиеме чајот после 17ч можеме да ја заболиме јетрата.
Јас скоро година дена пијам зелен чај од Алкалоид. Воопшто не ми е убав, ама бидејќи сите викаат дека е корисен, го пијам. Сега почнав да пијам Тифол (фолна киселина), па ме интересира дали зелениот чај има некакво влијае врз фолната киселина? Ако влијае, да престанам да го пијам чајот, зашто фолната киселина сега ми е мнооооогу побитна!
Миа-ск, ако се обидуваш да забремениш,или си бремена, зелениот чај не се препорачува поради доза на кофеин во него.
Затоа и прашав, пошто денес тука некаде на форумов прочитав дека кога се пие фолна киселина, ако се пие зелен чај-тој го намалува дејството на фолната киселина. Денес се изнасурфав на темава, има различни мислења, но јас ќе прекинам да го пијам чајот, да си бидам на раат! ФАЛА за одговорот!
Доколку можете да издвоите нешто повеќе пари за добар чај, покрај зелените чаеви на Vitalia, многу убави ароматизирани црни, бели и зелени чаеви има во La Cha. Кој не сака црн чај, нека проба Earl Gray, може ќе ве натера да го смените мислењето за црните чаеви. Имаат таму убави смеси, и чаевите се со прекрасни ароми.
пробал некој да пие да пие млекочај за слабеење и ако да од каде набавувате зелен чај ама не во филтер ќесичките , онака рефус?
Пијам по една чаша дневно, со додаден цеден лимон. Има многу позитивни својства и ми е одлична замена за кафе.
го пијам по една чаша секое утро , скоро 2 недели откако го пијам редовно секој ден .. сега за сега нема некој реултати во тежина но ми дава енергија ради кофеинот
Оние кои имаат слабо железо не треба да форсираат со зелениот чај. Може да ја намали абсорпцијата на железото од храната и да ве направи анемични.
Викаат дека зелениот чај помагал во топење масти. Лично, мене повеќе ми одмогна него ли што ми помогна. Јесте, ме држеше будна, ама ми направи проблем со столицата. Можеби помага, не викам не, ама секој организам е различен и на секого различно дејствува.
Го пијам зелениот чај со лимон на Цедевита (без шеќер се разбира) околу 700мл дневно за да ми помогне во слабеењето, а воедно и здраво се хранам и вежбам на орбитрек 30 минути дневно. Дали ќе ми помогне така или мора чисто зелен чај да биде?
И јас го пијам со лимон, повкусен ми е така.Го маскира грдиот вкус кога се пие без шеќер. Мислам нема врска дека мора чист зелен чај да биде, може и вака.
^ И јас баш поради грдиот вкус кога е чист, преферирам со лимон да го пијам. Некогаш и малку мед додавам. Често ми се има случено да ми се гади после испиена шолја чист зелен чај, така да...