Знам дека има во мали количини јас пијам 1 до 2 зависит од денот. Ама имам слушано дека и до 10 можело на ден да се пие. Еве и тука на фемина има во статија дека може до 10 пати на ден. http://www.femina.mk/рецепти/пијалоци-и-коктели/зелен-чај-здравје-со-секоја-голтка
Еве де погоре линкот тука од фемина значи лажат? Така потврдиле доста научници не е туку така ставено. Сигурно знаат нешто повеќе можда нема кофеин во големи количини.
Океј, одпосле го имаш ставено линкот не видов. Остај ти Кинезите како го пиеле, кај нив има разни видови на зелен чај, со поголема/помала доза кофеин. Од кај да знам кој лаже, мене битно не ми е веродостојно тоа 10 чаши да треба да испие некој Не треба да се претерува. А и еве си пишува; Зелениот чај содржи кофеин и консумирањето во поголеми количини може да предизвика проблеми со спиењето. Ако досега не сте пиеле зелен чај, најдобро е да започнете со една чаша дневно.
Кој има слаб желудник може да му се лоши ако го пие нагладно,јас ако се напијам нагладно зелен чај после тоа не можам да си го смирам желудникот,се утепувам од повраќање.
moze li zeleniot caj da se pie popladne kaj 12 casot.. zas jadam kaj 11 na rabota a strav mi e nasabajle na gladno da go pijam? dali ke ima efekt vo slucaj na namaluvanje na kaloriite.. ne deka sum na dieta no sakam da se konroliram malku da mi e polesno...
Posle jadenje ne bi trebalo da imas problem ,a sigurno ke ima efekt ako posle sekoe jadenje ispies po edna sholja zelen caj bez seker,bidejki go zabrzuva metsbolizmot,a plus e bogat so antioksidansi,pozz
Обожавам зелен чај, пијам повремено по некоја шолја. Во моментов омилен ми е: Ароматизиран е со нешто (не знам точно што, на кутијата нема информација), многу убава арома има. Исто така ги пијам и на виталиа: Овие 2 ми се класика, вкусни и се и едно пакување ми трае доста долго. Исто така ми се допаѓа и: Нема подобра комбинација од зелен со нане. П.С. Зелениот е здрав додаток во исхраната, но баталете ги тие митови дека ќе ослабете од зелен (или било каков) чај. Да, убрзува метаболизам и да, има антиоксиданти, НО... што ако де, доколку не се внимава на дневниот внес на калории? Не може магично да направи да ослабиш...
jas imam zabelezano zelen caj so limon ama zelen caj so nane ne.koja e cenata? i dali smee vo zeleniot caj da se iscedi malku limon?
Дали зелениот чај е еден од оние чаеви што по некое време треба да се паузира со негова конзумација? Наслушнав такви искуства дека кај некои довело до слабокрвност и искрено се замислив. Лично не пијам голема количина за некој проблем да настане, но сепак тоа е секој ден. Секое утро едно филтерче зелен комбинирам со едно нане во пола литро млака вода. Вака ми е поубав, со тоа што преовладува вкусот на нане и убаво ми лизга. Убедливо најдобар ми е од Loyd.
Прв пат слушам тоа што велиш за слабокрвост. Иначе, чајов е топ! Исто и тој нане/пеперминт што им е. А ако ти се допаѓа комбинацијата зелен со нане, пробај го на Lipton, најосвежителен чај што постои е!
Исто и јас имам наслушнато дека треба да се направи пауза по некое време и искрено бар јас го практикувам тоа. А каде можи да се најди овај од Loyd !?
Ммм може и ова. Инаку барајки за слика да оставам од овој од Loyd видов дека имаат и комбинација на зелениов со малина, портокал и многу други, само ги немаат изгледа донесено кај нас. Ако има некоја ваква комбинација и од други фирми, давајте инфо слободно. @Hristov во Стокомак ги има чајчињава и цената за квалитетот им е топ.
Комбинација зелен/нане има и на GoodNatural, не е лош, ама оној на Lipton e врв, буквално омилен чај ми е што постои, иако преферирам почесто само зелен. Посебно освежителен е!