Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Има ли резултати до сега?

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Девојки, не мислете дека зелениот чај чуда прави. Јас го пијам редовно, значи со години, речиси по 3 чаши на ден. Не пијам на лето зашто жешко е и не ме тера умов по чаеви. Го пијам не за да ослабам, туку затоа што ми е вкусен и ми го смирува стомакот. Ете кажав дека многу често пијам па не сум ослабела. Значи зависи прво каква храна јадете, мора да се намали и храната за резултати. Јас откако ќе се најадев така повеќе (нели на зима ни е потешка храната меса, манџи итн) си варев зелен чај и неверојатно ме смируваше, дури веднаш потоа пак се чуствував гладна. Значи слабеење само со зелен чај потешко.
    А за оваа диетава не сум слушнала, ако има резултати пишете :)

3. ELLen

ELLen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    zeleniot caj mi e najomilen znaci go obozavam ednostavno.i vkusot mi e preubav onaka so tek na vreme se naviknuvas.inaku ako go pies so seker nema nekoi rezultati vo odnos na celulit itn itn...go pijam skoro godina i prezadovolna sum vrsi detoksikacija,smiruva,sve vo edno.i da,preporaclivo e i ne e voopsto stetno da go pies i po 3-4 pa i povekje casi na den. :)

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Пијам зелен чај , но 1 чаша дневно .За повеќе немам ни време ...па доволно не доволно тоа е .Порано пиев повеќе ама сега еднаш дневно само .А вкусот ми е онака просечен , не дека ми е ептен вкусен ама не е лош :) инаку незасладен го пијам ...

5. Nana22

Nana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Ја има ли некој пробано оваа диета со овој чај ако има некакво дејство пишите:)

6. ELLen

ELLen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    jas sum vo plan da go probam pa ke ti kazam za rezultati dokolku ima.inaku site caevi sto se naqvedeni gi pijam ama oddelno :D i dokolku sum na dieta osobeno od cajot od magdonos stalno gledam razlika duri i po samo edna nedela.ama mi imaat kazuvano deka toj caj ne e zdravo da se pie povekje od dve nedeli kontinuirano.poslem dve nedeli se pravelo pauza.a za slabeenje najdobro bilo da se pie cajot dodeka e zezok .ama neznam za ova kolku e tocno :) demek gi topel povekje masnotiite ili nes taka :)

7. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    Реков, ај да купам зелен чај за да ја измијам косата со него. И ја измив, ама и си сварив. Очекував вкус :puke: , ама не било вистина дека не е вкусен. И почнав да си го пијам ама чисто од задоволство. И ким има напишано да не се залажувате. И јас ќе ви кажам дека не ви се потребни никакви диети само да внимавате што јадите и да не претерувате. А само со пиење на зелен чај нема да ослабите, верувајте ми. Ако сакате топ тело ќе ви треба многу повеќе од 3 чаши зелен чај дневно.

8. ELLen

ELLen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    i jas go znam toa,i ne go pijam cajot t.e. caevite zaradi toa,no porano sum probala neshto takvo kombinirano so dieti i kardio vezbi na fitness i zatoa samo kazav.inaku cajot si go pijam kako st orece ti od zadovolstvo i zatoa sto me smiruva :)

9. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Девојки, никој не вели дека само со дуење со зелен чај ќе ослабете и че се направите шланг, туку тој го потикнува побрзото согрување на масти и калории. Кога ќе пиеш пред јадење го полни стомакот и не дозволува да јадеш многу. И плус е здрав.

10. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    4.786
    Јас го пијам со медицинската диета зошто треба чај нели да се пие .. не ми се допаѓа вкусот но се издржува :lol:
    Прочитав во темава многу добри работи за него па ете се одлучив да го пијаам :)

11. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Јас го пијам веке 10 дена ама и дрзам диета т.е пазам што јадам не некоја посебна пошто неможам и ослабена сум 2 кг

12. cupidsarow

cupidsarow Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    jas od utre pocnuvam dieta so zelen caj znaci ke stavam voda vo edno tendzere i potoa gi stvavam kesickite zelen caj pri sto na edna solja voda edna kesicka zelen caj :) ke napolnam mozebi poveke tendjerinja i ke pijam po 2 litra caj na den se razbira ke stvama limon i so sekoja casa caj ke stavam edna lazicka med drugo nisto nema da jadam samo prviot den:) i se taka preku den 1 den ke jadam po 2 ovosja drugiot den nisto i za nedela dena bi trebalo da oslabnam okolu 4 kg..(AKO SE PRIDRZUVAM)

13. PinaCapano

PinaCapano Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    jas pocnav so zeleniot caj od pred shest meseci, i mozam da kazam deka ima dosta dobri rezultati, imam oslabnato, no ne se pridrzuvav kon nekoja stroga dieta ,jas i taka sakav da slabeam poleka no sigurno... :clap:

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.782
    Допаѓања:
    202.695

И литар дневно е доволно - и не претерувај толку со чајот, колку и да е здрав, се што е претерано не е штетно. Читав некаде дека можел да предизвика анемија. Освен тоа, и несоница може да ти се јави, посебно ако го пиеш навечер после 6. И јас правев исто како тебе, ама сега сум само на една шолја зелен чај дневно, и тоа кога ќе ми текне. А ти планираш само на чај и две овошки да бидеш цел ден - дефинитивно нема да издржиш ни два дена. Не се изгладнувај, јади си се, само во умерени количини, помалку леб, исфрли го слаткото, и ќе видиш - веднаш ќе има резултати.

15. cupidsarow

cupidsarow Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    prviot den od dietata bese smao spremanje za gladuvanjeto...inace vcera se ispomocav * (se izvinuvam na izrazmot) bidejki ispiv mnogu caj odev vo wc na sekoi 20 min:D inace kako sto kaza kolko e zdrav tolku e i steten cajot..deneska odmaram i ke pijam samo voda...(inaku znam deka ne treba da gladuvam no rabotata e sto jas ne sum debela znaci taman ama sakam nabrzina da oslabnam ...) a utre pak caj ..okolu 1 do 2 litra najmnogu...:/

16. princezzza

princezzza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    31
    зелениот чај е закон јас го користам од пред 4 години со прекини и кога сакам да слегнам некое килце доста помага и не само кога се држи диета убаво е да се користи барем по една чаша дневно има доста добри страни како што се регулирање на шекерот во крвта ,високиот притисок уште многу др работи ;)со зелен чај до подобро здравје :rofl: :hai:

17. Belen

Belen Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    Пијам од време на време зелен чај и го обожавам. На почетокот го мразев вкусот, но сега сум толку навикната, што дури и ми се свиѓа :) Штета што не го пијам континуирано. Shame on me! :$

18. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Јас имам од виталиа еден чај пишува imunovit echinacea tea.Дали е зелен чај истотака?

19. rockstar

rockstar Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Се прашувам дали помали лица смејат да го пијат???? Да речам 12-13 години??? Кој знае ве молам да ми каже....благодарам однапрет :)

20. strange-woman

strange-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    7
    Смее јас имам 14 години и го пијам. Тој е здрав чај исто како да пиес од нане или така нешто слично.