Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Еве ви еден совет за подготовка на чајот, а притоа да не ви горчи.

Откако ќе ја ставите водата да се загрева, најважно е тоа дека водата не смее да врие (да се создаваат меурчиња). Значи треба да се загрева до точка на непотполно вриење, доколку ви се случи тоа едноставно оставете ја малку да се олади. Тогаш се ставаат филтер кесичките во водата и се оставаат најмногу 4-5 минути (повеќе не). На овој начин го приготвувам чајот и воопшто не горчи. Ова е и правилната подготовка на овој чај.
    Се надевам дека ова ќе ти биде од полза, поздравче :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.705
    Допаѓања:
    23.117
    фала многу, ми олесна сега зашто неколку дена го пијам и ми годи навистина не би сакала да прекинам :)

3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Вчера кога сум си сварила еден зелен чај, со фино зовриена вода, со две филтер кесички за 400dl, па ги оставив така едно 10 тина минутки убаво да пушти, па лимонче плус... :rofl: :rofl: :rofl:
    Па кога се напив... ШОК! :rofl:
    Сега мама ми го свари, не е толку лош, на екс го дрмам со песнава. :rofl: Оваа ми е за мотивација за пиење зелен чај од сега. :D
    Знам дека везе немаат едно со друго, ама... :rofl:

4. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    Истото ми се случи пред еден час... :lol:

5. Element

Element Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Како го пиете зелениот чај со шеќер или без..?
    И каков зелен чај купувате бидејќи има повеќе видови...
    фала однапред :D

6. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Па јас се пијам без шекер и млеко и кафе и чај. А зелениот чај го купувам од good nature, иако овие со кесички ми се скоро сите исти.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.680
    Допаѓања:
    202.272
    Чајот во филтер ќесички е гола вода, подобро земете од пакувањата на Виталиа што содржат вистински зелен чај. Може било кој од овие два:
    со лимон и ѓумбир
    или ваков
    со жен шен.

8. Element

Element Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Чајот во филтер ќесички е гола вода, подобро земете од пакувањата на Виталиа што содржат вистински зелен чај. Може било кој од овие два:
    Слика
    со лимон и ѓумбир
    или ваков
    Слика
    со жен шен.

А каде можам да најдам ваков чај..?(A)
    фала однапред :D

9. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    ^^^
    Jaс само да ја дополнам Анатче
    http://www.vitalia.com.mk/default-mk.as ... 3100E844A1
    овој е 100% зелен....така пишува
    http://www.vitalia.com.mk/default-mk.as ... 3100E844A1
    а овој за оние кои имаат проблеми со вкусот, бидејќи има убава арома на портокал...мене ми е фаворит ;) и ос зелените само на Виталлија користам...
    ^^^
    Можеш да го најдеш во Веро, Тинех, значи по маркетиве, во Зегин, или директно во Виталија, имаат продавничка кај медицинското училиште во Ск...или отвори им ја страната, па прочитај си се убаво....www.vitalia.com.mk

10. Element

Element Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Каде можам да го купам и колку пари е.. ? :$
    фала однапред :)

11. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    ^^^
    Еве ти пишав кај можеш да земеш, а цената им е од 100-160 денари зависи кој чај...

12. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
  13. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Не сум го користела чајов никогаш, од проста причина што мислев дека служи само за диети :$ Пред некое време истражував на интернет за здраи начини на исхрана и морам да кажам дека се изненадив кога видов дека многу често се споменува зелениот чај (и интегралниот ориз исто) :$.
    И морам да кажам дека сум во план да почнам да го користам, само останува да си набавам некој кој е квалититен. Се согласувам со мислењата дека чајот во филтер кесички е гола вода (јас дури немам доверба и во оние од Билна аптека или Виталиа- но кога немам од природни извори бар тие се посигурни) ;)
    Е сега ме интересира дали Зелениот чај се пие самостојно или пак има и корисни дејства кога се пие во микс со други чаеви ?? :)

14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Bерувале или не,јас мислам дека ослабнав малку од зелениов чај :lol: :rofl: 2-3 недели си пиев по 2-3 чаши и гледам на вага 4 кг стопени,а и не вежбав овој период,имав пауза,па така мислата ми останува на зелениот чај 8) ама некогаш пијам и по 1чаша ,многу е жешко времево и не можам да пијам чај,ми се лоши :worried:

15. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    јас секој ден пијам зелен чај по две три чаши ама не ослабнав ни еден килограм а го пијам околу 5-6 месеци само се држам на една иста тежина

16. Element

Element Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Фала enca.69 ќе го пробам :) (A)

17. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас имам конзумирано зелен чај многу и навистина дава резултати. Е сега само си има маана, а тоа е дека се прават флеки на забите од него. Не знам дали кај сите е така но кај мене се прават и тоа многу,па затоа намалив со конзумирање.

18. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    ehrgeizig123 не верувам дека од чајот ти се прават флеки на забите доста имам читано за зелениот чај и јас како што знам една чаша дневно пиење зелен чај не штити од раасипување на забите во следниот 1 месец..замислетее по една чаша зелен чај дневно никакво одење на заболекар
    исрекно мене ми делуваа вака добро зелениот чај затоа што имам голем проблем со забите ниту ми се појавил нов кариес ништо таман ништоо! :)

19. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    Иначе да ви кажам јас зеленито чај го купувам за 22 денари до Кам маркетите :) си купив три кутии ги испив сега уште треба да си купам :)

20. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Се надевам дека не е од него, бидејќи пак планирам да почнам да го конзумирам. :)