Грција се растури од тресење... 13-14 земјотреси еден по друг, и тоа све се да ги сетиш... 5.5, 5.0, 4.9.... Како кај нас што беше тој големиот, епа таму 13 одеднаш. Имам другарка што студира таму и само ни пиша во група Ве молам не ме прашувајте ништо ќе ми се потроши батеријата, нема кај да полнам, кога ќе се смири ќе ви пишам... И ај оди не ја мисли сега... Туку и кај нас слаби вибрации се осетија во 4.30 сабјле ама сигурно сте спиеле па затоа никој не известил
Имаше во Битола покасно уште 2 кај 2ипол и 3 и нешто како шо си лежев настрана со телефонот в раце почна да ми се треси телефонот..
Magnitude ML 3.5 Region FYR OF MACEDONIA Date time 2016-10-17 13:02:33.8 UTC Location 41.26 N ; 22.73 E Depth 2 km Distances 136 km SE of Skopje, FYR of Macedonia / pop: 475,000 / local time: 15:02:33.8 2016-10-17 8 km N of Star Dojran, FYR of Macedonia / pop: 3,400 / local time: 15:02:33.8 2016-10-17 И уште FYR не викаат, и уште...
Јако здрма.Ние на 7 ми спрат сме,кога ја чув бучавата си велам што и стана на климата ама кога се свртев се лулеше се,ние баш јадевме,керками ја грабнав и уствари никаде не отидов.Кај ке бегам!
Има изгледа периодов некое поместување на афричката плоча, ги следам земјотресиве, Турција има редовни слаби потреси, Грција се' поинтензивни, овие три дена убаво ги дрма, Црно море појак потрес пред два дена, и тн. Мене ми се интересни овие појави уште откако учев геологија и палеонтологија, не дека сум некој експерт но изгледа дошол периодот Земјата малку да "проработи". Исто така слушам на многу места во светов се активирале вулкани. Уште нашиов под Сцг што Павлов го предвидува ни фали
Јас како што гледав ТВ, дури не бев свесна што е, дали е земјотрес или нешто надвор се случи. Срцето ќе ми застанеше... Осетив како силен удар. Одам кај мама и она осетила, она беше во друга соба. После прочитав на фб и други осетиле, си викам ова земјотрес 100% било. Туку си викам ај и на фемина да видам дали некој осетил. Добро е не сум единствена.