А добро уствари кој е човеков? Нов Иван Исцелител? Му читам на профил и морници ме лазат. Верник е голем, може нешто има, не знам како да протолкувам. Ама секој нов пост му е со новиот 11ти септември. И плус луѓево со коментари се крстат во него. Видете дури што напишал: „Криво мие е што доаѓа нов 11 септември !! Владо Павлов„ Морничаво. И да е и да не е точно, колку е сигурен тоа е чудо. И ладнокрвен без усул си пишува секој ден. Е ај баш да видиме, упм.
Овој што го зборите цело време да не е истиот оној што тврдеше нешто околу тоа оти нашол пирамиди тука некаде низ Македонија, и ред други работи? Како и да е, олабавете малку. Како тргна годинава цел свет се раздрма, па што ќе биде-биде, не може никој од нас против природата. Со овие постови за „претскажувања“ само може да се створи општа тревога, па дури и панични напади кај анксиозни личности, а тоа никому добро нема да му донесе!
Ако утре не здрма убаво во Скопје се надевам ќе прекинете со овој Павлов засекогаш! Коски ми се тресат веќе
Абе нели гледате дека сè има испомешано овој, светци, политики, мистика некоја негова Вакви работи нема шанси да ги пишува човек под здрав разум, а за овие што го почитуваат во коментарите не знам што да кажам, во кој век и во кој паралелен универзум живеат заедно со него... Плус нели демек имаше пишано и за уште еден празник, 27 септември мислам дека беше, и тогаш луѓето беа под стрес ради тоа и ништо не се случи тој ден. Не си правете напразно стресови, не му го отварајте воопшто профилот и готово
Дај бе нека здрма убаво цела недела ми е со тестови. (X Шала на страна, луѓе аман те веќе, какви труби, какви бакрачи. Труби него над глава да му свират.
Mn e lesno vo period koga sekoj den ima zemjotresi vo drzavava da 'predvidis' uste eden. I utre da ima od 2 stepeni ke recete ete go pogodil,i vo idnina ke se majtapi kolku sto saka. Toa sto na internet prodava skazni ne e reper Za Toa dali zbori vistina ili laga.Ne e nitu prva ni posledna budala od vakov tip. Zosto on ne go evakuira svoeto semejstvo i sebesi od utresniot den?
Утрешното доаѓање во Скопје го одложува за вторник иначе тој не е од Скопје , а тука отвара некакви дуќани за некој чудотворни камења ама нешто не му оди изгледа баш така глатко ( добив впечаток дека го зезаат во врска со фискалната каса)
јас да чукнам во дрво од кога беше тој посилниот земјотрес, кога не спиев со денови немам осетено ништо и се надевам нема да осетам.Само пред некоја вечер осетив како благо ми се тресат работите на полицата а беше после полноќ можно е да било земјотрес шо знам..
Јас тој човек,ништо не го разбирам,ама баш ништо Незнам дали и некој од неговите разбира нешто А главна поента му е, да се шири љубов
Секој ден се наоѓа некој да предвидува крај на светот (или други природни катастрофи). Некогаш ќе погоди и ќе се занемарат сите грешни предвидувања. Тоа е човечка психологија - поосетливи сме на болка отколку на... немам ни збор за нештото кога се е во ред. Не памтиме дека денес сме имале прекрасен ден, но памтиме дека некој еднаш не отерал во мајчина. "Even a broken clock is right twice a day." Ама тоа не значи дека саатот не е расипан. Не знам (всушност знам) кој е побудала, сензационалистот што ја манипулира масата, или масата што верува?
Aj da ne polnime off topici i da ne sirime panika sekkoj neka si veruva vo sto saka .... eve jas veruvam deka nema veke jako da zdrma i nema da ima posledici staying positive