А зошто се потресуваш? Лошо по здравје е тоа. Зарем можеш нешто да направиш ако има земјотрес? Доволно е да знаеш како да постапиш и каде да се засолниш за време на земјотрес, се' останато е среќа и судбина Не му се секирај толку, не паѓаат градбите така лесно, никој не гради веќе со кал и слама
Luge se mrdnavme od tolku stres so zemjotresive ...bilo pominalo toa e nemase posledici i steti ...toa sto ke bide nikoj ne moze da go predvidi a i veruvaj ti i da vezbas kaj da se piknes ili kaj da begas pak vo taa panika od stres nema da napravis taka ... @emce.eme
Така ми беше "муабетот", не буквално. Инаку '63та многу малку згради се срушиле, претежно биле куќи зашто тогаш и преовладувале куќи. Од тогаш наваму се гради сеизмички.
Да,после 65 се сеизмички.Незнам колку и дали памтиш дека највише жиртви имаше во Карпош,и сите загинати живеева во згради,не памтам дека некој од куќите некој загина. А и не е ни битно,после толку години
Во право си јас се тоа го знам ама ете во мислите ми е често, зборував дури и со една пријателка која е психолог вели да ги насочувам мислите на нешто друго ама тешко ми оди.. Како мала бев кај јужните соседи и таа слика на рушење куки и тоа силно тресење неможам да го заборавам. Изгледа само јас сум со ваков проблем затоа.
Знаев дека и ти ќе пишеш во темава Ми текнува заедно по цели вечери ко дежуравме овде на форумов, за време на земјотресите Ајде стварно не паничете, сигурно никој не ни осетил Па читај коментари: Уффффф Господеее зошто пааааккк (а не ни го осетиле) Ко кој знае што да се десило....па природна појава јебига.