Skopje has had: (M1.5 or greater) 0 earthquakes in the past 24 hours 0 earthquakes in the past 7 days 1 earthquake in the past 30 days 20 earthquakes in the past 365 days
Неко меџу нама није наш Кога ќе ја видам темава косата ми се крева Абе психички многу се замарате и само ви се причинило. Опуштете се на сонцево П. С. И да имало некој ситен земјотрес вие не сте глувчиња за одма да го сетите
Штом ја видам активирана темата одма правам план за евакуација. Сега и за мене и за бебо. Затоа дополнително и најмногу коса ми се крева....за бебо мој.
Ќути најмногу ми е за нашите најмили јас многу се потресов со земјотресот во септември тој силниот јас бев во една соба а бебуш што имаше само 2 месеци само во друга соба додека дотрчав до неа срцето и нозете ми се пресекоа и тогаш сватив што значи да си мајка само на неа помислив.
Трипаџии http://m.emsc.eu/earthquake/earthquake.php?evid=585103 Ама како успеа и Лејди во Ск да го осети, не знам
Отидов да се бањам штом не бил у Скопјево. Траума ми е да се бањам а да те здрма Сепак набрзински оти немој и тука да дојде Во септември богами во вецето испопаѓаа сите шампони, фрижидерот ни се отвори испопаѓа се, од полици книги.... Ау језиво беше, а сега сум сама дома, недај Боже
Абе сеа си враќам филм. Значи беше дрмање реално, ама дигаат зграда на 50тина метри од на мајка ми. Работат, кршат, бушат, што ли не. Еве, може од тоа да било немам друго објаснување. А ме дрмаше бре, осетив вибрации не трипам.
Јас мислам од сега да пишувате од кое место сте го осетиле земјотресот пример Скопје исток/север/запад.. или Охрид или Крива Паланка... Има мајки/жени/деца кои се сами па мислам дека е фер вакви шокови и стравови да им се приредуваат.