Мене тоа ми е чудно, многу од вас се разбудиле а јас будна - ништо не забележав. Барем не забележав дека е толку силен земјотрес, веројатно дека сум во куќа на приземје.
И јас сеуште не спијам, во куќа сум ама јако задрма. Башка сама сум со три деца, не знаев дали да ги будам. Сеуште спијат мирно, ама јас не можам да заспијам. Мирен ден да имаме и Господ да не чува..
Дефинитивно овој земјотрес беше многу јак. Се исплашив многу, и сега оди и заспи да те видам ајде. Па доста беше веке мислам дека
Сум зaдремaл зaштo ужaснo ми се спиеше и еве пред мaлку пaк се штрекнaв. Сoнувaв кaкo имaлo пaк земјoтрес јaк, a јaс не сум мoжел дa стaнaм и дa бегaм. Тибaм психaтa, тибaм. Дa се нaдевaме декa денес ќе биде мирнo. Јaс мислaм декa дури е дoбрo штo имaше силен земјoтрес и штo нaеднaш се oслoбoди тлoтo, oткoлку дa беa пoвеќе сo пoмaл интезитет пa пoсле дa удри силен кaкo минaтиoт пaт.
Епицентар-Марино Длабочина-2км Ги чув спојките на зидовите како крцаат Не сум легната од тогаш Бучавата уште ми е во глава.
@Mr. Right и јас тоа си викам. 4.2 не е малце. Ама после него немало гледам помали афтершокови. Сум заспала 1 саат со страв.
Shake it like a polaraod picture... Како го осетив Леле леле лулај ме лулај...само си реков господе немој не ме потрупувај на слободен ден
Земјотресов беше хоризонтален , па нели скопските се вертикални и се поопасни , не ми е јасно?Јас го осетив на 4ти ама од старт си реков "ова не е од нашите"
Претеравте комшии..де во Стајковци, де во Марино.. Само што заспав, имајте милост Јас не рипнав, сама дома во толкав стан, кај ќе одам, додека тргнам или ќе заврши или ќе ме потрупа Ама механички одма раката на уво ја ставив, многу лошо ми влијае звукот.. Па си реков ако дојдам на фемина нема спиење после..и си продолжив, не ни проверив колку степени
Значи само јас не го осетив... Мали ми пиеше млеко во 4:30, дали он се разбудил од земјотресот врска немам, ама еве ни јас ни мајка ми не осетивме. Можда од премор, немам др објаснување...
@eli25 немa aфтершoкoви уште. Дaј Бoже и дa немa. Мирнo е сегa зa сегa, дa се нaдевaме декa вaкa ќе биде. Јaс дури вo 06:30 зaспaв и еве сегa пред мaлку стaнaв. Едит: Сегa 3,9 бил или 4,2? Нa кoјa прoгрaмa и вo кoлку сaaт имa вести?
Значи нема ништо пострашно да те разбуди земјотрес додека спиеш. НЕМА Цела соба почнува да ми се тресе, креветот ми се мрда и за 3 сек истрчав надвор. Па мајка ми ми даваше шеќер и вода да се смирам, зашто не можев да престанам да се тресам
Јас бегајќи се лизнав и паднав и нога повредив. За среќа не е посериозно ама буквално се испружив. Лошо и неочекувано, уште и во спиење, стварно непријатно. Срцето ми лупаше ко лудо. И доста јак беше.