Мене ми ја отвори, пред 25 мин се случил во Бугарија, 5.6 степени јачина, а почуствуван е и во Србија како што читам по статусите. Страшно во секој случај, каков ми е периодов уште ова ми фалеше. Одам да спијам (со страв).
Ма убаво така си здрма. И прилично долго траеше. Ништо страшно бе. Ете далеку бил епицентарот. Мирно спијте си.
Долго траеше (подолго од вообичаено) и силен беше ме извади од памет. Земјотресот запре а јас уште се тресам, ми е страв да заспијам. Еј ме фати паника сакав да ги разбудам моите ама ми се укочи гласот неможев ни да викнам.
Толку силно осетивте? Јас осетив, но многу слабо, а живеам на високо и ниеден не сум пропуштила, по мене имало далеку посилни.
Еден твит што прочитав „земјотрес, извинете паднав од стол„ Ајде нема да се повтори ноќесна, мирно на спиење
Сепак е 5.7 степени. На некои страни дури и 5.8 пишува Прилично јако затресе, но повеќе звук слушав, отколку што го осетив тресењето. Е на крајот веќе ептен јако затресе и морав да станам од креветот, почна да ми се лоши А и ме фати паника, се засилуваше интензитетот...
[СДК] Сакам да кажам... леле со тресенје беше си викам готово... Се извадив од памет дали знаете дали се очекува уште?Во секој случај вечерва нема спиенје
Сликава бе! Други викаат дека топката на Рамос конечно слетала. Сепак малце ко потресена се осеќам. Не беше нешто а-у, ама доволно беше да скрца се’ живо. Земјотреси има на секоја минута, само преслаби се за да би ги забележале. Еве сега моментално гледам имало уште еден послаб во Бугарија, со магнитуда 3.1 и длабочина од 2км. Гледам само во Русија нема моментално. In Soviet Russia, earthquake fears you. Спијте си. Само не гледајте хорори за да не ви прпа после.
imase imase zemjotres jas na 4 bogami krevetot kaj so lezev pocna da se lula i da krca gamovite pocnaa da krcaat strasno na lanceto imam krst go fativ i go stisnav i cekav da prestane traese dobri 15-20 sekundi
Само што почувствував земјотрес. Пак. Тамам решив да учам до сабајле и ете ти беља Не се плашам, ама ич. Без страв и паника, не е толку страшно де.
имаше уште еден послаб и пократок земјотрес ние што сме на високо повеке ке осекаме и помали потреси сега додека се смири земјиштето алал да им е на тие што спијат цела нок само ми е цудно кога беа земјотресите кога тесеше слусавте ли некој звук у позадина јас и двата пати слусав ненакви зуенја или буценја