Уште еден земјотрес пред 1 час имаше во Охрид. Јас сериозно незнам што се случува , веќе 20 дена со ред има. Денес врвот може 11 земјотреси имаше . Ајде да не се повтори повеќе.
Подршка од Скопјанче до Охригани. Знам како ви е. Со земјотресиве само се покажува ние навидум супериорната човечка раса не можеме ништо кога е во прашање виша сила. Не сум баш во тек ама претпоставувам дека се афтершокови како во Скопје. Не паничете,Молете се на Бога и држете се до безбедносните совети кои ги даваат во случај на земјотрес. Го сакам Охрид и Охригани...држете се и само храбро се ке заврши
Мене ме фаќа страв, а вас во Охрид моите многу ги мислам, а лани во Скопје исто вака беше. Ужас! Дај Боже да нема веќе.
Над 800 земјотреси имало во последниве 10 дена во Охридон Шо напрајвте мор? Дури земјана е против Скопјанишчана што се на одмор појдени... Само за да не уживаат во одморон. Ајде дај Боже да завршат веќе. Нека се смири земјата....доста било.
Црвен крст имаат брошура за охриѓани загрижени од многуте земјотреси за како да реагирате во алучај на земјотрес.
Кај најде баш во Охрид да тресе пи.ка му матер. Зошто две недели ќутат на телевизиа, да не ни кријат нешто?